Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het is de laatste tijd warm, warm en nog eens warm. Van dat warme weer krijg ik vooral trek in dingen als salades (en natuurlijk ijs). Lekker fris en licht verteerbaar. Los van het feit dat het ook gewoon lekker makkelijk en snel te maken is. Ik word namelijk een beetje loom van het warme weer, dus dan moet je natuurlijk ook gewoon niet al te veel doen.
Deze klassieke salade werd voor het eerst gemaakt in het Waldorf-Astoria Hotel in New York City tussen 1893 en 1896, en kreeg daarmee ook zijn naam. De originele receptuur zou in ieder geval selderij, appel, rozijnen of rode druiven, walnoten, mayonaise, en citroensap bevatten.
Gisteren maakte ik biefstuk met teriyaki-honingsaus, daarbij at ik deze lekkere zoetzure komkommersalade. Lekker fris in combinatie met de kruidige teriyaki, maar ook heel lekker bij andere (wok)gerechten. Deze salade wordt vaak gemaakt met een fijngesneden chilipepertje. Zelf ben ik daar niet zo gek op, dus die heb achterwege gelaten. Ik heb er voor gekozen om in plaats van reguliere suiker lichtbruine basterdsuiker te gebruiken, die lost wat makkelijker op dan kristalsuiker en is wat zachter en karamelachtiger van smaak.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.