Registeren
Wachtwoord vergeten?
Pastasalade vind ik echt zo’n ding dat je lekker vindt, of je vindt er echt niks aan. Je moet natuurlijk ook wel van koude pasta houden. Wat een geluk, dat doe ik! Dus maakt ik deze heerlijke pastasalade caprese met rucoladressing. Ik heb er voor gekozen om buffelmozzarella te gebruiken, simpelweg omdat het honderd keer meer smaak heeft dan reguliere mozzarella. Geloof me dit is zo’n product waarvan het ’t waard is om er het extra geld aan uit te geven.
Als je op Pinterest zit heb je deze beauty vast voorbij zien komen. De ‘salad in a jar’ is een veel gezien item daar. Daarom wilde ik het ook eens proberen. Niet alleen omdat het er leuk uitziet en je er natuurlijk ook precies in kunt stoppen wat je zelf lekker vindt, maar ook omdat ik benieuwd was hoe goed het nou allemaal te bewaren is. Er zit natuurlijk wel een zekere logica achter het opbouwen van de salade.
Vandaag had ik even geen zin of tijd om een uitgebreide warme maaltijd klaar te maken. Ik ben al sinds vanmorgen vroeg druk bezig, dus ga ik vandaag voor een lekkere salade met gerookte kip en zelfgemaakte croutons. Croutons maak je heel makkelijk in de oven van een paar sneetjes oud brood. Iets wat ik zelf eigenlijk lekkerder vind dan de croutons die je bij de supermarkt koopt. Door zowel de kip als het broodcroutons vult de salade goed en zal je het warme avondeten niet eens missen.
Ik heb deze week wat minder gezond gegeten. Dat is uiteraard helemaal niet erg, dat doen we allemaal wel eens. Maar dat betekend wel dat het tijd is om een beetje te compenseren. Daarom maakte ik voor de lunch deze salade met geroosterde rode bietjes, spinazie, fêta en amandelschaafsel. Lekker en gezond, een prima combinatie voor bij de lunch. Eventueel kun je het eten met een beetje brood erbij, die je heerlijk doopt in een beetje olijfolie.
Wat een heerlijk weer! Daar past een lekkere zomerse salade bij. Deze salade met peren gedrenkt in honing en balsamico is perfect voor een stralende lentedag als deze. Hij heeft een lekker zoetje en is heerlijk met de zachte smaak van brie. Ideaal voor als je net even wat anders wil dan de standaard salade.
Bij diverse mensen sta ik bekend als een konijn, niet omdat ik heel harig ben of een wollig staartje heb (gelukkig), maar omdat ik gek ben op sla (en salades uiteraard). Nu is het voor mij dan ook volstrekt onbegrijpelijk dat er mensen (mijn broer) zijn die niet van salades houden, want ik zou het echt elke dag kunnen eten. Meestal houd ik het relatief simpel met wat rucola, komkommer, tomaat en rode paprika, maar heel af en toe heb ik een uitspatting en gaat er fruit en andere lekkere dingen door de salade. Zo ook nu. Even geen salade met tomaten en paprika, die komkommer kon ik echt niet achterwege laten, maar spinazie, mango, granaatappel en ontbijtspek.
Vandaag maakte ik deze lekkere salade met warme geitenkaas. Heerlijk bij de lunch, of ’s avonds als je geen enorme trek hebt. Een wat kleinere variant kun je ook maken als voorgerecht, lekker voor met de kerst, of een andere bijzondere gelegenheid. Groot voordeel is ook dat het erg makkelijk is om te maken en je dus zo klaar bent.
Vrienden van mij verbouwen nogal wat groenten in de tuin en dat resulteert soms in een dusdanige hoeveelheid groente dat je er de hele straat van te eten kan geven. Dus wat wil het geluk, ik mocht één en ander mee naar huis nemen. Verser dan dit is het niet te krijgen, want één en ander werd ter plekke uit de grond getrokken. Met heerlijk rode bietjes, rode en gele tomaatjes, prei en basilicum ging ik naar huis. Een aantal van deze ingrediënten heb ik in deze heerlijke salade verwerkt.
Na een weekendje heel veel snoepen (ik was op scoutingkamp en het is een wonder dat ik mijn broek nog pas), was het tijd om weer gezond te eten. En dat gezonde eten wil ik nu met jullie delen. Ik maakte namelijk een heerlijke spinaziesalade met avocado, gepocheerd ei en een limoendressing. Heerlijk met een beetje geroosterd meergranen stokbrood.
Als het lekker warm is vind ik het altijd heerlijk om een salade te eten. Salades kun je natuurlijk op allerhande manieren maken, maar als ik er eentje voor bij de maaltijd maak doe ik er eigenlijk altijd hetzelfde in. Gewoon voor het gemak uiteraard, want dan ben ik extra snel klaar. Maar zodra ik een maaltijdsalade maak vind ik het heerlijk om te variëren. Zo maakte ik ook deze heerlijke spinaziesalade met feta. Deze super simpele salade met yoghurtdressing is zo gemaakt en vult goed dankzij avocado en uiteraard de feta.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.