Registeren
Wachtwoord vergeten?
Pesto kun je natuurlijk in een potje kopen, maar nog lekkerder is het om het zelf te maken. Het leuke aan het zelf maken is dat je dan ook heerlijk kan variëren met smaken. Zo gebruikte ik in deze pesto niet alleen basilicum maar ook rucola, om het net even wat pittiger te maken. Ook verving ik de pijnboompitten voor walnoten voor nog een lekkere twist.
Al zo lang ik mij kan herinneren trekt mijn moeder haar eigen bouillon. Dat is natuurlijk ook gewoon het lekkerst, maar wel een tijdrovende klus. Niet tijdrovend in de zin van dat je er de hele dag naast moet staan, maar wel tijdrovend in de zin van dat je de hele dag de bouillon moet laten trekken. Ik ben niet vaak in de gelegenheid om dat te doen, want ik laat namelijk liever niet het gas aan als ik er niet ben. Dus wanneer ik wel in de gelegenheid ben maak ik gelijk een flinke hoeveelheid, omdat het echt een ideale basis is voor niet alleen soepen, maar ook voor ragout en sauzen. En dat lekkere recept (van mijn moeder) deel ik nu ook met jullie.
Bijna iedereen kent wel lemon curd, maar ken je ook al sinaasappel curd? In het kader van Koningsdag leek het me leuk om dat een keer te maken. En ik kan je vertellen dat is minstens net zo lekker! Heerlijk als taartvulling of bij een scone of wat je verder nog maar lekker vindt. Eerlijk gezegd vind ik deze curd zo lekker dat ik hem rustig zo oplepel.
Er zijn van die dingen die je makkelijk zelf kunt maken, maar vaak uit gemak gewoon kant-en-klaar koopt. Tacokruiden zijn in mijn geval daar een voorbeeld van, want zeg nou zelf zo’n kant-en-klaar zakje kruiden is toch ideaal. Nou vind ik het ook een uitdaging om het ook zelf eens te maken, en kijken of je het natuurlijk veel lekkerder kan krijgen dan uit een zakje. Dat zou natuurlijk niet super moeilijk moeten zijn, want je stemt het immers af op je eigen smaak. Mijn variant heeft wel wat pit, maar is zeker niet zo heet als dat ze het in Mexico zouden maken.
In de supermarkt kun je allerhande tomatensauzen krijgen. Gekruid, ongekruid, in grote flessen of kleine pakjes, vers of iets minder vers. Natuurlijk helemaal niks mis mee om zo’n pakje uit de supermarkt te gebruiken, dat doe ik natuurlijk ook wel eens, maar de lekkerste tomatensaus maak je naar mijn mening helemaal zelf, van verse tomaten uiteraard. Ik vind het zelf het lekkerst om tomaten in de oven te roosteren met wat kruiden. Daarna kun je de saus heerlijk gebruiken om over pasta te doen met bijvoorbeeld wat gegrilde groenten, of zonder zoals op de foto met alleen een beetje Parmezaanse kaas. Of je gebruikt de saus als basis voor een tomatensoep of in een stoofgerecht, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Vanille extract gebruik ik in de meeste van mijn baksels. Het is echt een geweldige toevoeging voor een goede vanille smaak en ook heerlijk in combinatie met allerlei andere smaken zoals chocolade, balsamico en appel.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.