Registeren
Wachtwoord vergeten?
De zomer, het duurde even, maar hij lijkt er dan nu toch echt te zijn. Voor hoe lang? Geen idee, dus we moeten er maar van genieten zo lang het kan. Ik vind dat de zomer vaak vol tegenstrijdigheden zit. Zo’n periode waarin de meesten er picobello, mooi en strak in hun zwempak uit willen zien. Maar waar we ons anderzijds tegoed doen aan ijsjes, hapjes en drankjes op het terras en uitgebreid barbecueën.
Het barbecueweer laat de laatste tijd te wensen over, maar goed dat mag hier in huis toch de pret niet drukken. Daarom maakte ik afgelopen week een aantal gerechten die heerlijk bij een barbecue, of een makkelijke maaltijd passen. Deze aardappelsalade met spekjes is een recept van mijn moeder. Echt zo’n kind kan de was doen recept, maar wel echt super lekker. Het lekkerste is hij als je er een klein beetje spekvet door doet. Misschien niet enorm gezond, maar de zomer is toch niet de tijd om te diëten, maar om te genieten.
Pff, wat een hitte gisteren. Eigenlijk moet je toch wel bijna gek geweest zijn om de barbecue aan te steken en nog meer hitte te creëren. Maar barbecueën is natuurlijk veel te lekker en leuk om voor een beetje hitte een uitzondering te maken. Daarom maakte ik twee soorten barbecuespiesjes, een lekkere kip kerrie spies en een Koriaanse kebab spies.
Tijd voor nog een lekkere salade. Met dit warme weer heb ik namelijk het meeste zin in frisse dingen en daar hoort deze bonensalade met appel en paprika ook bij. Dit is niet het soort salade dat je als op zichzelf staand gerecht gaat eten, geen maaltijd dus, al zal hij door de bonen wel behoorlijk vullen. Maar als bijgerecht is hij heerlijk.
De afgelopen dagen was het niet echt barbecueweer, maar gelukkig gaat dat in de aankomende dagen veranderen. Daarom dat ik nu vast dit simpele en erg lekkere barbecue dessert recept met je deel. Want ja ook een toetje kun je gewoon op de barbecue maken. Of in dit geval een gedeelte, want ik raad nou niet echt aan om een bolletje ijs op de barbecue te leggen.
Het is zowaar weer echt barbecueweer! Al zal het zoals gebruikelijk waarschijnlijk van korte duur zijn, maar daarom moet je er natuurlijk extra van genieten. Deze garnalenspiesjes zijn perfect om op de barbecue te doen. Makkelijk om te maken en met een heerlijk Oosters tintje.
Whoehoe! Na een week van wolken, regen, wind en guurheid heb ik zowaar vandaag in de zon op het terras gezeten. Heerlijk! Daardoor geïnspireerd deel ik vandaag mijn voorlopig laatste barbecue recept. Zodat jullie dit weekend lekker aan de slag kunnen. Dit recept komt oorspronkelijk uit de Telegraaf en is van Felix Wilbrink. Je kunt er spiesjes van maken, maar mocht je toch geen zin hebben om de barbecue aan te steken dan kun je ze ook heerlijk roerbakken.
Tijd voor nog een lekker barbecuerecept. Ik ben gek op uitgesproken smaken zoals de combinatie van zoetzuur. Daarom dat ik ook helemaal weg ben van deze zoetzure kipspiesjes die rijkelijk ingesmeerd zijn met een zoetzure marinade. Een makkelijk recept voor bij een heerlijke barbecue. Het lekkerst is het natuurlijk als je de marinade lekker lang laat intrekken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.