Registeren
Wachtwoord vergeten?
Onlangs maakte ik vistaco’s en daar deed ik rauwe rode kool in. Daarbij hield ik behoorlijk wat rode kool over en omdat het zonde is om weg te gooien maakte ik gisteren rode kool met appeltjes.
Bij een goede maaltijd is een lekker bijgerecht net zo belangrijk als de rest van de maaltijd. Hoewel het natuurlijk leuk is om ook voor een bijgerecht uitgebreid in de koken te sloven, is het soms ook fijn als het zo klaar is, zeker als je laat uit je werk komt, of als je bezoek hebt. Deze gewokte spinazie kun je met veel dingen combineren en is staat binnen enkele minuten op tafel.
Ik ben echt gek op tomaten. Op zich raar, want ik had er vroeger echt een enorme hekel aan. Vooral van die kleine tomaatjes vind ik enorm lekker en daar kun je echt alle kanten mee op. Onlangs zag ik in één van de kooktijdschriften die ik lees een tomatentaart met cherrytomaatjes. Daardoor geïnspireerd besloot ik om deze tomatentaart te maken. Een ideaal recept voor als je tapas maakt, een lekkere lunch, brunch of high tea, of een makkelijk bijgerecht wilt. Mijn huisgenootje en ik vonden de taart zelfs zo lekker dat we de taart bedoeld voor vier personen met zijn tweetjes hebben opgegeten.
Witlof met ham en kaas is toch wel een beetje een klassieker. Sommige mensen vinden dat je klassiekers niet moet aanpassen, ik vind dat je zelfs een goed recept altijd een beetje beter kunt maken. Daarom besloot ik deze week om de witlof een Italiaans tintje te geven door te werken met prosciutto en buffelmozzarella in plaats van achterham en Hollandse kaas. Het resultaat? Nog steeds een heerlijk stronkje witlof, met een lekkere maar niet overheersende smaak van de ham en heerlijk zachte mozzarella.
Om te beginnen zal ik maar vertellen dat ik weinig heb met gekookte groenten. Waarschijnlijk omdat veel mensen de groenten nog net niet tot moes koken, met als resultaat een nogal smaakloze prak. Aangezien ik echt nog geen kunstgebit nodig heb, geef ik dan ook de voorkeur aan groentes met een beetje bite. Dat kun je natuurlijk prima bereiken door ze minder lang te koken, maar ik geef de voorkeur aan het grillen of bakken van groentes, bij voorkeur met wat kruiden en knoflook. Zo ook bij deze wortels. Een mooie bonus is natuurlijk dat dit kleurenfestijn er ook nog eens super gezellig uitziet op je bord.
Zoete aardappel heb ik voor het eerst in de Verenigde Staten gegeten als zoete aardappelfriet. Mijn huisgenootje had het bij de lokale supermarkt gehaald en we vonden het allebei echt enorm lekker. Het lekkerst was om het met een beetje honing-mosterddressing te eten, ja inderdaad sladressing, wellicht wat vreemd, maar echt heel erg lekker.
Gisteren maakte ik biefstuk met teriyaki-honingsaus, daarbij at ik deze lekkere zoetzure komkommersalade. Lekker fris in combinatie met de kruidige teriyaki, maar ook heel lekker bij andere (wok)gerechten. Deze salade wordt vaak gemaakt met een fijngesneden chilipepertje. Zelf ben ik daar niet zo gek op, dus die heb achterwege gelaten. Ik heb er voor gekozen om in plaats van reguliere suiker lichtbruine basterdsuiker te gebruiken, die lost wat makkelijker op dan kristalsuiker en is wat zachter en karamelachtiger van smaak.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.