Registeren
Wachtwoord vergeten?
Om nom nom, ik vond het hoog tijd om weer eens een lekkere crostini (of eigenlijk twee) te maken. Het hoofdingrediënt voor de topping van beide crostini’s is ricotta, een zachte Italiaanse kaas met een weinig uitgesproken smaak. Dat laatste maakt de kaas erg geschikt om er een eigen draai aan te geven door deze te mengen met bijvoorbeeld kruiden. De kaas geeft beide crostini’s iets lekker fris.
Witlof met ham en kaas is toch wel een beetje een klassieker. Sommige mensen vinden dat je klassiekers niet moet aanpassen, ik vind dat je zelfs een goed recept altijd een beetje beter kunt maken. Daarom besloot ik deze week om de witlof een Italiaans tintje te geven door te werken met prosciutto en buffelmozzarella in plaats van achterham en Hollandse kaas. Het resultaat? Nog steeds een heerlijk stronkje witlof, met een lekkere maar niet overheersende smaak van de ham en heerlijk zachte mozzarella.
Zoete aardappel heb ik voor het eerst in de Verenigde Staten gegeten als zoete aardappelfriet. Mijn huisgenootje had het bij de lokale supermarkt gehaald en we vonden het allebei echt enorm lekker. Het lekkerst was om het met een beetje honing-mosterddressing te eten, ja inderdaad sladressing, wellicht wat vreemd, maar echt heel erg lekker.
Deze zoete gepofte aardappel met kaneelboter is een ideaal bijgerecht met de kerst. Dit gerecht heb ik zelf ooit in Amerika gegeten en is me altijd bijgebleven. Kaneel en zoete aardappel zijn dan ook een heerlijke combinatie en geeft je bijna het gevoel dat je een gebakje aan het eten bent. Ideaal voor de feestdagen.
Gisteren maakte ik biefstuk met teriyaki-honingsaus, daarbij at ik deze lekkere zoetzure komkommersalade. Lekker fris in combinatie met de kruidige teriyaki, maar ook heel lekker bij andere (wok)gerechten. Deze salade wordt vaak gemaakt met een fijngesneden chilipepertje. Zelf ben ik daar niet zo gek op, dus die heb achterwege gelaten. Ik heb er voor gekozen om in plaats van reguliere suiker lichtbruine basterdsuiker te gebruiken, die lost wat makkelijker op dan kristalsuiker en is wat zachter en karamelachtiger van smaak.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.