Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik vind curd echt een fantastische toevoeging aan zoveel dingen. Taartjes, toetjes, scones, ijs, het is gewoon heerlijk te combineren. De meeste mensen zijn wel bekend met lemon curd, maar veel mensen weten niet dat je van ook veel andere soorten fruit curd kan maken. Zoals bijvoorbeeld mango en passievrucht!
Deze spinazie-spek quiches zijn erg makkelijk om te maken en lekker als een klein voorgerechtje of als bijgerecht. Je zou ze zelfs kunnen serveren als borrelhapje op een verjaardag. Ik maakte ze in een cupcake bakblik, dan heb je gelijk de ideale maat. Let daarbij wel op dat je steeds een vakje leeg laat tussen de quiches.
Ik vind dit zo’n typisch gerecht dat over is komen waaien uit de VS. Super lekker om als voorgerecht of bijgerecht te eten. Zoals ik het nu zelf gemaakt heb zou ik het niet zo snel als borrelhapje neerzetten. Dat komt omdat ik het in twee lagen opgebouwd had, waarbij ik in de tussenlaag relatief veel natte ingrediënten gebruikt had. Niet alle chipjes waren dus even knapperig, de smaak was echter fantastisch!
Ik vond het hoog tijd om weer eens een quiche te maken. Eens in de zoveel tijd vind ik een quiche heerlijk. Het zelf maken van een quiche is hartstikke makkelijk, het kost alleen wat tijd. Het deeg is zo gemaakt, het moet alleen even opstijven. En de vulling is misschien nog wel makkelijker om te maken. Voor de rest is het alleen maar een kwestie van bakken en wachten. De naam van deze quiche is een klein beetje misleidend, hoewel er voornamelijk paprika in zit heb ik de ook wel één hele tomaat gebruikt voor smaak en decoratie en is het geheel bestrooid met fetakaas.
Ik vond een tijdje geleden een oude versie (uit 1987) van “Twaalf maanden lekker eten” bij de kringloopwinkel. Een boek wat nu ook nog steeds te krijgen is, zij het niet meer met dezelfde lay-out of exact dezelfde recepten. De recepten lijken veelal iets gemoderniseerd, waardoor de bereiding net anders is met her en der een ander ingrediënt.
Wat ik onder andere zo leuk vind aan de kerstdagen is dat je zo heerlijk de tijd kunt nemen om te borrelen. Lekker toastjes, broodjes, kaasjes, smeersels en andere hapjes op tafel, een lekker drankje erbij en er helemaal voor gaan. Ook is borrelen wat mij betreft een goede vervanger van een voorgerecht bij het kerstdiner. Want laten we wel wezen, het kan soms een erg lange zit zijn met drie of meer gangen. Waarom niet gewoon lekker op de bank zitten met borrelhapjes terwijl je een spelletje speelt of een zoetsappige kerstfilm kijkt? Deze pesto gemaakt met pistachenoten in plaats van pijnboompitten past perfect bij de borrel en is heerlijk op een broodje of een toastje.
Wil je toch net iets meer op tafel zetten dan gebakken aardappels of friet, maak dan deze pommes duchesse eens. Niet moeilijk en natuurlijk erg lekker. Het kost natuurlijk wel wat tijd, want je moet de aardappels eerst koken, maar je hebt wel gelijk iets wat er super feestelijk uitziet.
Raita is zo’n beetje de Indiase variant van tzatziki. Niet zo vreemd want hiervan is ook de basis komkommer en yoghurt. Raita is het verkoelende sausje dat je naast al het hete Indiase eten echt nodig hebt om te voorkomen dat je echt een vuurspuwende draak wordt. Mensen proberen die heetheid vaak te blussen met water, de best werkende methode is echter toch iets op basis van yoghurt of melk.
Ik ben gek op allerhande groenten. En dan helemaal groentes met een uitgesproken smaak, of als ze bijvoorbeeld lekker gewokt zijn. Nou wilde ik toch ook eens ratatouille maken. Ratatouille is een van oorsprong Frans gerecht van gestoofde groenten. Tegenwoordig wordt het op verschillende manieren gemaakt, ik heb ervoor gekozen om de groenten niet te stoven, maar te bakken in de oven. Simpelweg omdat ik er niet van houd als de groenten helemaal zacht zijn of tot snot gekookt zijn. Wat mij betreft is dit echt het perfecte bijgerecht bij een etentje. Door alle kleuren ziet het er gezellig uit en als je groenten kun snijden kun je dit gerecht maken, dus wat kan er misgaan?
Mmm, risotto. Echt een gerecht waar ik blij van word. Lekker met een glas witte wijn en een goed stukje vis, maar ook heerlijk met andere dingen te combineren. Persoonlijk ben ik zo gek op dit Italiaanse gerecht dat er wat mij betreft verder niet eens wat bij moet. Je moet trouwens wel van een beetje klef eten houden, maar dan heb je ook echt wat!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.