Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze aardappelpartjes zijn zo onwijs lekker!! Ik kon me helaas niet inhouden om er voor de foto al wat op te eten, dus er staan er iets minder op dan de bedoeling was. Als je het nou hebt over een simpel en super lekker bijgerecht dan moet je echt dit recept maken. Je hebt er haast geen omkijken naar.
Een recept dat heerlijk is op de barbecue en net zo makkelijk in de oven gemaakt kan worden. Dus wat voor weer het dit weekend ook wordt, deze gepofte aardappelen kun je sowieso eten. Het lekkere van het gebruik van de barbecue vind ik dat de aardappels knapperig worden aan de buitenkant. Maar aangezien ik weiger te barbecueën in de regen of als het echt heel koud is, is de oven een prima alternatief.
Met aardappels kun je ontzettend veel. Koken, bakken, poffen, roosteren, frituren, om maar een paar dingen te noemen. Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet zo dol op gekookte aardappelen (behalve in stamppot of puree), wat misschien wel de meest Hollandse manier van aardappels eten is. Gebakken of geroosterd daarentegen vind ik ze echt helemaal fantastisch. Op Pinterest kwam ik onlangs een ontzettend leuke vorm van in de oven geroosterde aardappels tegen. Een aardappel die qua smaak heel lekker is, maar vooral ook erg leuk is om te presenteren bij een etentje.
Hummus! Je houdt ervan of je vind er niks aan, volgens mij zit er weinig tussenin. Ik vind vooral zelfgemaakte hummus lekker. Je zult mij nooit in de supermarkt zien om een bakje hummus te kopen. Het is ook gewoon heel makkelijk om te maken. Met het oog op het weekend leek het me lekker om een hummus variatie te maken. Ik maakte de hummus met geroosterde paprika en topte hem met een klein beetje gerookt paprikapoeder. Let op een klein beetje gerookt paprikapoeder, want dat spul is vrij sterk van smaak, maar ook verdraaid lekker. Deze hummus serveerde ik ook nog eens met heerlijke knoflook pitachips.
Bijna oud en nieuw, de avond dat mensen gezellig met familie en/of vrienden bij elkaar komen om te borrelen en samen het nieuwe jaar in te luiden. De combinatie van geitenkaas met honing en pijnboompitten is zo enorm lekker met zoveel dingen, niet alleen op een salade, maar ook op een lekker sandwich of als vulling voor bijvoorbeeld champignons. Zoet samen met zout vind ik ook al zo lekker, vandaar ook de toevoeging van bacon. Tussen de borrelhapjes met het oud- en nieuw feest mogen deze champignons dan ook zeker niet ontbreken.
Je kunt natuurlijk stokbrood met kruidenboter als bijgerecht serveren als bijgerecht bij de gourmet, maar waarom niet gewoon iedereen lekker zijn eigen bijgerecht laten bakken. Deze roodschillige aardappeltjes zijn zo’n perfect bijgerecht, makkelijke om voor te bereiden en nog makkelijker om te bakken tijdens het gourmetten.
Vaak ligt er veel vlees op tafel bij het gourmetten, maar heerlijke groenten zijn minstens net zo lekker om te bakken tijdens het gourmetten. Deze makkelijke groentespiesjes gemarineerd in een heerlijke kruidenolie zijn zo klaargemaakt en een heerlijke toevoeging aan je gourmetdiner.
Dit recept is zo simpel dat ik me erover verbaas dat ik niet eerder hummus gemaakt heb. Ik zal je het zelfs nog mooier vertellen, ik had hiervoor zelfs nog nooit hummus gegeten. Nu vraag je je misschien af waarom, maar daar heb ik niet echt een goede reden voor. Wel een slechte reden trouwens, namelijk dat ik de naam echt vreselijk vind en ook de kleur is niet super aantrekkelijk. Slaat helemaal nergens op natuurlijk! Nou mag je een boek natuurlijk nooit op zijn kaft beoordelen, dus was het hoog tijd om zelf eens hummus te maken, maar dan wel met ook nog eens super lekkere pitachips erbij. Deze laatste zijn trouwens ook echt een aanrader!
Geïnspireerd door mijn tante in de Verenigde Staten maakte ik dit knoflookbrood. Zij maakt meerdere keren per jaar een variant van dit brood en de hele familie is er gek op. Ik zeg bewust een variant omdat ik het recept wel wat aangepast heb. Waarom zal je misschien denken, want het originele recept is toch zo lekker? Dat is absoluut lekker, maar één van de dingen waar ze in de VS heel goed in zijn is het gebruik van allerhande kunstmatige smaken. Mijn tante gebruikt als topping een kaaspoeder, ik ben daarentegen toch iets meer van de minder kunstmatige producten dus heb ik heerlijke Parmezaanse kaas gebruikt.
Tijd voor een lekker makkelijk bijgerecht. Eentje van het soort die je het hele jaar door op tafel kunt zetten. Dit recept is zo simpel dat je je bijna af kunt vragen of het wel echt een recept is, maar dat maakt deze aardappeltjes niet minder lekker. En lekker zijn ze!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.