Registeren
Wachtwoord vergeten?
Onlangs maakte ik vistaco’s en daar deed ik rauwe rode kool in. Daarbij hield ik behoorlijk wat rode kool over en omdat het zonde is om weg te gooien maakte ik gisteren rode kool met appeltjes.
Risotto is echt zo lekker!!!! Ok, misschien overdrijf ik licht mijn uitroeptekens, maar wat ik gewoon wil zeggen is dat ik er echt gek op ben. Helaas moet je er altijd wel even de tijd voor uittrekken om het te maken, maar goed dan is het natuurlijk gewoon extra genieten als het klaar is.
Rösti, daar is iedereen vast wel bekend mee. Eigenlijk zijn het gewoon geraspte aardappelkoeken. Doordat de aardappel geraspt wordt, is deze lekker snel gaar en het heeft ook een hele lekkere textuur. Zelf vind ik de rösti-rondjes er het leukst uitzien, maar je kan het natuurlijk ook gewoon als een grote koek bakken. Rösti vind ik typisch zo’n gerecht wat je niet snel zelf maakt, omdat het er moeilijker en tijdrovender uitziet dan het is. Het meeste werk is natuurlijk de aardappels raspen, maar als je een keukenmachine hebt is zelfs dat een koud kunstje.
Ik ben dus gek op Roti. Helaas maak ik het niet super vaak zelf. Het kan namelijk nogal een tijdrovend klusje zijn, waar ik gewoon niet altijd tijd voor heb. Maar wat ik al een tijdje wilde proberen is om zelf roti vellen te maken. Roti vellen gevuld met dahl zoals ik ze normaliter bij de toko koop. Laat ik beginnen met dat als je roti vellen koopt, de lekkerste roti vellen naar mijn mening (als je ze niet zelf maakt) bij de toko te krijgen zijn. Daar kun je ze ingevroren krijgen, en is het niet zo’n droge hap zoals je ze bij de supermarkt koopt.
Afgelopen weekend kookte ik een driegangendiner Indiaas voor vrienden. Kruidig, soms wat pittig, en erg lekker. Eén van de bijgerechten die ik maakte was deze saffraanrijst. Saffraan is de duurste specerij ter wereld. De oranje stempels van de saffraankrokus worden namelijk met de hand geplukt. De stempels worden met name gebruikt om een gele kleur aan gerechten te geven. Wel oppassen dat je niet te veel saffraan gebruikt, daar wordt je gerecht scherp en bitter van.
Vandaag maakte ik deze lekkere salade met warme geitenkaas. Heerlijk bij de lunch, of ’s avonds als je geen enorme trek hebt. Een wat kleinere variant kun je ook maken als voorgerecht, lekker voor met de kerst, of een andere bijzondere gelegenheid. Groot voordeel is ook dat het erg makkelijk is om te maken en je dus zo klaar bent.
Het duurde even voordat ik dit gerecht goed gemaakt had. Drie pogingen welteverstaan. Niet omdat het zo’n moeilijk recept is, want dat is het helemaal niet zelfs. Bij poging één was de vulling nog niet helemaal naar mijn zin, bij poging twee zat er een gat in het deeg (en liep de vulling er uit, oeps), gelukkig ging poging drie goed en had ik een heerlijke quiche. Nu ik al het voorbereidende werk gedaan heb, lukt het ieder ander natuurlijk om in één keer de perfecte quiche te maken.
Herfst! Dat betekent hier in huis onder andere stoofperen. Ik ben altijd zo blij als het seizoen voor deze peren weer is aangebroken. Heerlijk twee of drie peertjes bij gebakken aardappels, of als dessert met vanille-ijs. Om over de geweldige geur die zich door het huis verspreid tijdens het stoven nog maar niet te spreken. Het kost wel wat tijd om ze klaar te maken, maar dat is het zeker waard!
Ik vind het altijd lekker om aan witte rijst wat toe te voegen om het net dat beetje meer te geven. Aangezien ik gek ben op tomaten is tomatenrijst iets wat ik graag maak. Deze keer heb ik ervoor gekozen om naast gewone tomaten ook zongedroogde tomaten toe te voegen. Een heerlijke toevoeging al zeg ik het zelf. Je moet wel van klef eten houden, want door de combinatie van tomaten, tomatensaus en zongedroogde tomaten is er van een droge witte rijst echt niks meer over.
Ik ben echt gek op tomaten. Op zich raar, want ik had er vroeger echt een enorme hekel aan. Vooral van die kleine tomaatjes vind ik enorm lekker en daar kun je echt alle kanten mee op. Onlangs zag ik in één van de kooktijdschriften die ik lees een tomatentaart met cherrytomaatjes. Daardoor geïnspireerd besloot ik om deze tomatentaart te maken. Een ideaal recept voor als je tapas maakt, een lekkere lunch, brunch of high tea, of een makkelijk bijgerecht wilt. Mijn huisgenootje en ik vonden de taart zelfs zo lekker dat we de taart bedoeld voor vier personen met zijn tweetjes hebben opgegeten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.