Registeren
Wachtwoord vergeten?
Naanbrood, daar ben ik in India een klein beetje verslaafd aan geraakt. Enerzijds omdat het één van de weinig dingen is die je kan eten zonder dat je het idee hebt in vuur en vlam te staan. Anderzijds omdat ik altijd al gek geweest ben op brood en dit heerlijke platbrood geen uitzondering is op die gekheid. Hoewel het maken van het naanbrood eigenlijk heel simpel is, moest ik wel meer dan eens experimenteren met uit uitrollen naar de juiste dikte en de hitte van de pan (die is heel heet, dus gebruik bij voorkeur gietijzer). Maar goed, met een klein beetje experimenteren kom je een heel eind en het resultaat is dan ook een super lekker platbrood voor bij een lekkere Indiase curry.
Ik ben gek op dingen met kaneel. Zeker aan veel baksels vind ik het een heerlijke toevoeging. Kaneelbroodjes at ik ooit voor het eerst in de Verenigde Staten samen met mijn tante die daar woont en sindsdien ben ik er echt gek op. Niet dat ik nu wekelijks kaneelbroodjes maak en eet, want laten we wel wezen ze zijn nou niet echt gezond. Maar zo af en toe kan ik er echt enorm van genieten. Deze keer besloot ik een bekende variant te maken. Namelijk pecan-kaneelbroodjes. In feite gewoon kaneelbroodjes, maar dan met een heerlijke vulling van fijngehakte pecannoten en een topping van gekaramelliseerde pecannoten.
Oei, alweer een pompoenrecept. Je kan er ook zoveel mee! Geen zorgen dit is voorlopig het laatste pompoenrecept dat ik post, maar ik wilde jullie dit receptje zeker niet onthouden. Pompoenbrood kun je veel in Amerika verkrijgen rond deze tijd van het jaar. Het wordt danwel een brood genoemd, maar heeft eigenlijk veel meer weg van een cake.
Ik ben dus gek op Roti. Helaas maak ik het niet super vaak zelf. Het kan namelijk nogal een tijdrovend klusje zijn, waar ik gewoon niet altijd tijd voor heb. Maar wat ik al een tijdje wilde proberen is om zelf roti vellen te maken. Roti vellen gevuld met dahl zoals ik ze normaliter bij de toko koop. Laat ik beginnen met dat als je roti vellen koopt, de lekkerste roti vellen naar mijn mening (als je ze niet zelf maakt) bij de toko te krijgen zijn. Daar kun je ze ingevroren krijgen, en is het niet zo’n droge hap zoals je ze bij de supermarkt koopt.
Scones! Die heerlijke kleine broodjes die ze in Groot Brittannië ’s middags bij de thee eten. Uiteraard geserveerd met jam en clotted cream. Ik wilde ze al een tijdje maken, maar om de één of andere reden dacht ik dat het veel moeilijker en tijdrovender zou zijn dan het daadwerkelijk is. Het is namelijk super makkelijk om te maken en verrassend snel.
Het weekend is bijna begonnen, dus waarom niet een lekker suikerbroodje bakken om morgen het ontbijt mee in te luiden. Dit lekkere broodje is zo gemaakt en blijft lekker smeuïg. Natuurlijk eet je het met een goede laag roomboter, want het kan immers niet smeuïg genoeg zijn. Misschien is dit niet het gezondste ontbijt, maar zeg nou zelf dat kan toch best in het weekend.
Pasen staat voor de deur! Dat betekent voor veel mensen natuurlijk paasontbijten of brunchen. Deze lekkere en super simpele yoghurtbroodjes passen daar perfect bij. Deze broodjes zijn zelfs zo makkelijk om te maken, dat je ze met gemak zelfs nog op paasochtend zou kunnen maken. Dat is misschien zelfs het lekkerst, want nog een beetje warm uit de oven zijn deze broodjes helemaal niet te weerstaan!
Je kent ze vast wel, die mooie grote zachte pretzels. In Nederland heb ik ze nog niet zo vaak gezien, maar in landen als Duitsland of de Verenigde Staten kom je ze genoeg tegen. Ik vond het hoog tijd om zelf eens te proberen een stel van die mooie pretzels te maken. En wat blijkt, dat is helemaal niet moeilijk!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.