Registeren
Wachtwoord vergeten?
Scones! Die heerlijke kleine broodjes die ze in Groot Brittannië ’s middags bij de thee eten. Uiteraard geserveerd met jam en clotted cream. Ik wilde ze al een tijdje maken, maar om de één of andere reden dacht ik dat het veel moeilijker en tijdrovender zou zijn dan het daadwerkelijk is. Het is namelijk super makkelijk om te maken en verrassend snel.
Het weekend is bijna begonnen, dus waarom niet een lekker suikerbroodje bakken om morgen het ontbijt mee in te luiden. Dit lekkere broodje is zo gemaakt en blijft lekker smeuïg. Natuurlijk eet je het met een goede laag roomboter, want het kan immers niet smeuïg genoeg zijn. Misschien is dit niet het gezondste ontbijt, maar zeg nou zelf dat kan toch best in het weekend.
Eindelijk tijd voor weer een nieuw recept op de site. Je zou denken dat ik geen tijd heb gehad, wat eigenlijk ook wel een beetje zo is, want ik was namelijk druk met het maken van video opnamen en het editen van de video’s. En met beiden moet ik nog een beetje oefenen, dus het tempo lag niet heel hoog. Maar gelukkig is het uiteindelijk gelukt en hoop ik nog veel meer filmpjes te maken, er staan er ook nog een paar klaar om te editen.
Voor het ontbijt gisteren maakte ik veganistische wentelteefjes. Ik had echt geen idee wat ik ervan moest verwachten, immers je mist toch standaard ingrediënten als eieren en melk. Nou ik kan je vertellen, de wentelteefjes waren heerlijk en niet aan te slepen. Lekker met stroop, suiker, of ahornsiroop en vers fruit.
Wat doe je met de overgebleven brioche van de Pasen die net iets te oud is om nog gewoon te eten? Daar maak je natuurlijk super lekkere wentelteefjes van! Inspiratie die niet zomaar komt overigens. Dit weekend was ik namelijk op een food festival in Utrecht waar een foodtruck (eigenlijk caravan) stond genaamd de Wentelteefjes.
Als je van worteltaart houdt, dan ga je dit ook zeker lekker vinden. Namelijk wortelpannenkoeken! Ik ga niet beweren dat ze gezond zijn (ondanks de wortel), maar wel een stukje gezonder dan de daadwerkelijke taart en ook minstens net zo lekker.
Wie houdt er nou niet van pannenkoeken?! Nou ja eigenlijk ken ik genoeg mensen die niet van pannenkoeken houden en daar snap ik eerlijk gezegd helemaal niks van! Deze pannenkoekjes zijn een variatie op de Amerikaanse buttermilk (karnemelk) pannenkoeken, maar dan gemaakt met yoghurt. Dat maakt ze net iets frisser, maar minstens net zo lekker. Eventueel zou je de bloem ook voor (zelfgemaakte) havermeel kunnen vervangen. Het recept is zo makkelijk dat deze pannenkoekjes het ideale ontbijtrecept zijn.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.