Registeren
Wachtwoord vergeten?
Af en toe wil je gewoon wat anders met het ontbijt. Daar had ik nou ook last van. Nou eet ik op zich vaak zat granola, maar ik had geen zin om een grote portie te maken die ik dan 2 weken lang in een enorme weckpot bewaar. Dus dacht ik, waarom niet gewoon een eenpersoonsportie in een koekenpan maken. Super makkelijk en zo klaar. Dus zo gezegd en zo gedaan en zo had ik een simpel, voedzaam, maar vooral ook lekker ontbijtje.
Kaiserschmarren (of Kaiserscharrn, de spelling varieert wat op het internet) zijn heerlijk! Ik vind wel dat ze er wat vreemd uitzien, namelijk een dikke pannenkoek die in stukken gehakt is. Gelukkig doet dat niks af aan de smaak. Vaak worden kaiserschmarren gegeten met appelmoes, maar ook met andere dingen is het erg lekker. Zoals een makkelijk zelfgemaakte rood fruit compote!
Niet te geloven, het is alweer bijna Pasen. Voor mij betekent dit dat ik de zaterdag voor Pasen gezellig met alle scoutingkinderen paaseieren ga zoeken. Oftewel ongeveer honderd paaseieren verstoppen en hopelijk terugvinden op ons terrein. Natuurlijk gaat er hier in huis ook lekker gegeten worden met de Pasen. Voor de paasbrunch komen dan ook deze heerlijke kaneel-kwarbroodjes op tafel.
Van dit recept word ik zo ontzettend blij! Dit is een ultiem weekend recept, ideaal voor een dag als je net wat meer tijd hebt voor het ontbijt, want er zit wel enige voorbereiding aan. Voor het eerst at ik deze broodjes in Amerika en sindsdien zijn ze zeker een favoriet. Ik heb er zelfs met mijn tante een traditie van gemaakt om bij de Cinnabun een broodje te gaan halen als ik daar weer op bezoek ben. Daar komen ze wel in een iets groter formaat, dus dan delen we hem (meestal). Het lekkerst zijn ze als ze nog warm zijn, dan kun je ze nog zo lekker uit elkaar trekken en dan lekker met een beetje glazuur. Ik krijg nu alweer trek!
Ik zou liegen wanneer ik zou beweren dat ik regelmatig croissants eet. Eigenlijk eet ik ze vooral met feestdagen en in de vakantie. Oftewel ik heb er voor mezelf een beetje een luxe item van gemaakt. Ik vind croissants namelijk heel erg lekker, maar echt gezond zijn ze niet. Omdat het af en toe toch lekker is om een beetje dat vakantiegevoel te hebben, ook al ben je niet op vakantie, besloot ik om croissants te maken gevuld met kaneelsuiker. Echt een heerlijk recept om de dag mee te beginnen.
Een tijdje geleden stuurde een goede vriendin van mij een foto van haar omelet met geitenkaas (mensen sturen mij inderdaad foto’s van eten). Dat gaf mij gelijk de inspiratie om ook eens een heerlijke omelet te maken. Ook met geitenkaas, mijn favoriete soort kaas (ook omdat ik niet alle kazen kan eten). Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte deze heerlijke omelet met geitenkaas, spinazie, cherrytomaten en zongedroogde tomaten.
Wil je een keer iets anders bij het ontbijt dan een boterham, cracker of bakje muesli. Ga dan voor deze lekkere ontbijtwafels met hangop en gebakken abrikozen. Deze wafels zijn voor de helft gemaakt met havermoutmeel, maar als je daar niet van houdt kun je het ook makkelijk voor bloem vervangen. Het zijn geen zoete suikerwafels zoals je misschien uit de supermarkt of van de wafelkraam gewend bent. Voor het ontbijt wilde ik het toch iets gezonder houden. Voor een extra zoetje heb ik het geheel wel bedropen met een klein beetje honing.
Gelukkig geloof ik niet in goede voornemens, maar dat wil niet zeggen dat ik niet een soort van in gezond eten geloof. Of in ieder geval een goede poging daartoe. Daarom maakte ik deze semi-verantwoorde pannenkoekjes met onder andere amandelmelk, havermout, en rood fruit. Het fruit is niet gezoet, dus kan voor de zoetekauwen niet zoet genoeg zijn. Je kunt natuurlijk suiker toevoegen, maar dan moet je natuurlijk geen goede voornemens hebben.
Ik ben op de gezonde toer gegaan en maakte deze heerlijke ontbijtsmoothie met passievrucht, mango, perzik en havermout. Hij is makkelijk om te maken, zelfs als je maar weinig tijd hebt. Ik gebruik diepvriesfruit, wat ik de avond van tevoren in de koelkast zet. Dus je hoeft niks te snijden, schillen of ontpitten. Veel makkelijker als dat wordt het bijna niet volgens mij.
Dit vind ik een klein ontbijtfeestje! Poffertjesspiezen met aardbeien, frambozen en poedersuiker. Daar word je toch als een kind zo blij van?! Super geschikt natuurlijk voor bij het paasontbijt of de paasbrunch. Of zelfs erg lekker als je een keer wat anders wilt serveren bij een high tea. Ik gebruik zelf een gietijzeren poffertjes pan, zo’n pan kun je mooi heet maken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.