Registeren
Wachtwoord vergeten?
Kaneelswirl, tja niet echt een goed Nederlands woord. Ik kon er helaas geen beter woord voor verzinnen. Deze cake is eigenlijk gewoon een kaneelbroodje, maar dan in de vorm van een cake. Een vanillecake waar ik afwisselend laagjes kaneelsuiker in het beslag gedaan heb. Voor iemand als ik, die gek is op kaneel en cake, een onweerstaanbare combinatie. Wat mij betreft een heerlijke aanrader die helemaal afgemaakt wordt met een beetje vanilleglazuur voor het echte kaneelbroodjes effect. Het enige nadeel is hooguit dat het lastig is om van de cake af te blijven en ik dus mogelijk binnenkort nieuwe broeken moet kopen.
Dit is misschien niet echt een zomers recept. Met dit warme weer denk je misschien alleen maar aan ijs. Maar deze wortel-dadelcake is echt fantastisch lekker! En met een bolletje (of twee bolletjes) vanille ijs erbij is dit ook gelijk perfect toetje. Nog een kleine tip. Wees niet zoals ik ongeduldig met het storten van de cake, maar laat hem eerst goed in de vorm afkoelen. Anders eindig je straks met twee cakes, ook lekker maar niet helemaal de bedoeling.
Koekjes, cake, taart (bij voorkeur met een kopje thee), voor mij maakt het niet uit, ik vind het allemaal heerlijk. Nu de wilde perziken weer volop overal te krijgen zijn leek het me leuk om ook die eens te verwerken in een cake. In dit geval werd dat een yoghurtcake en dat was zeker geen verkeerde keuze. Het frisse van de yoghurt, samen met het zure van de citroen, het zoete van de perzik en natuurlijk de heerlijke vanille maakt voor een heerlijke combinatie. Het gebruik van olie zorgt er daarnaast ook voor dat de cake heerlijk zacht blijft. De cake was dan ook een grote hit toen ik deze meenam op kamp en nu ik het zo opschrijf krijg ik eerlijk gezegd wel weer zin in een plakje.
Dit recept is eigenlijk ontstaan door een aanbieding bij de Albert Heijn. Daar waren vorige week namelijk de blauwe bessen in de aanbieding en zo kwam mijn moeder met een extra bakje blauwe bessen thuis. Het tweede bakje was immers gratis, maar dan moesten we ineens wel heel veel blauwe bessen eten. De oplossing was dus simpel, ze verwerken in een heerlijk recept!
Wat is bakken toch fijn! Niet heel gezond, al ligt het er natuurlijk aan wat je bakt, maar als ik wat bak dan gaat dat over het algemeen gepaard met suiker en/of boter. Hoewel ik veel waarde hecht aan gezond eten, ook daarvan vind je regelmatig recepten op mijn blog, ben ik ook dol op dingen met suikers. Wie niet?! Op zich is daar natuurlijk niks op tegen, zolang je er geen ladingen van eet. Gelukkig lukt dat al jaren, en met voldoende sporten erbij kan iets als een muffin best af en toe gegeten worden. Dit zijn dus geen gezonde muffins (ook al zitten er kersen in), maar wel hele lekkere muffins!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.