Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik heb sinds kort een heuse Kitchenaid Artisan mixer! Wat een super apparaat! Ik ben zo blij met deze keukenrobot. Deze mixer stond al ruim twee jaar op mijn verlanglijstje en was het wachten meer dan waard. Genoeg over de mixer en op naar wat ik er mee klaarmaakte. Namelijk heerlijke chocolade cupcakes met witte chocolade, verse aardbeien en een vulling van aardbeienjam. Zeg nou zelf, daar word je toch blij van! Ik tenminste wel, maar goed ik ben dan ook een chocoholic. Ik moet eerlijk toegeven dat de chocolade cupcake zonder alle poespas al hartstikke lekker is. Maar als je er een keer helemaal voor wilt gaan, maak dan de cupcake met alles er op en er aan.
Ik weet niet wat jullie doen nadat je ruim twee uur gesport hebt, maar ik ga rustig aan de bak om een super zondig baksel te maken. Als je nu denkt dat kan toch prima na het sporten je hebt, dan nog de hele dag voor je, dat is toch niet zo raar? Neem dan wel even in acht dat ik ’s avonds sport en op zijn vroegst om kwart over tien weer thuis ben en toen dus bedacht “Weet je wat, die chocolade sticky toffee cake, die kan ik ook best nu maken”. En daar heb ik dus absoluut geen spijt van! Deze chocolade sticky toffee cake is namelijk super lekker en smeuïg.
Bij Valentijnsdag horen natuurlijk harten en chocolade. Dus wat is er beter dan harten van vanillecake, gevuld met aardbeienjam, gedoopt in chocolade. Inderdaad, helemaal niks! Deze chocoladeharten zijn een makkie om te maken, super lekker en zijn perfect voor een dag als Valentijnsdag (of iedere andere dag). Als ik heel eerlijk ben zijn de suikerhartjes vooral ter decoratie. Qua smaak voegen ze weinig toe, eigenlijk is het gewoon een kinderding, en kun je ze prima weg laten.
Dit is het recept voor de echte zoetekauwen. Deze chocoladecakerol gevuld met vanilleroomkaasvulling en aardbeien is perfect om met de Pasen op tafel te zetten. Bijna verdacht makkelijk om te maken, mits je ervoor zorgt dat de boter echt op kamertemperatuur is (ik ben soms niet geduldig genoeg). En wil je nou niet dat je cakerol scheurt bij het oprollen, rol hem dan op als hij nog warm is en laat hem op die manier afkoelen.
Hiep hiep hoera!!! Ik ben jarig!!! Aangezien ze vanmiddag bij de slijter om mijn ID vroegen, houd ik bij deze vol dat ik (alweer) de fantastische leeftijd van 25 heb bereikt. Of je dat gelooft is natuurlijk een tweede. Maar goed, wie jarig is moet ook trakteren. En als ik dan trakteer doe ik dat het liefste met iets waar chocolade in zit. Daarom besloot ik om deze heerlijk smeuïge chocoladetaart te maken, gevuld met een luchtige chocolade vulling en zoute karamel! Zeg nou zelf, alleen die taart zou al een reden moeten zijn om een feestje te geven.
De feestdagen zijn toch wel een beetje het ultieme excuus om zo’n beetje alles te eten waar je zin in hebt. Lekker ongegeneerd de hele dag chocolade, koekjes, chips, toastjes en allerhande ander lekkers eten. Deze heerlijke chocolade tulband met witte chocolade mag ook zeker niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert met een beetje vanille ijs.
Dit recept wilde ik al enige tijd maken. Ik ben dan ook super blij dat ik er eindelijk aan toe gekomen ben en nog blijer dat de taart echt fantastisch goed gelukt is. Ik heb niet alleen citroenrasp en citroensap in de taart gedaan, maar ook nog eens heerlijke swirls van lemon curd. Dat laatste geeft de taart net even dat beetje extra. Het zure van de citroen is ook fantastisch lekker met het zoete van het rode fruit. Daarnaast ziet de taart er gewoon fantastisch uit met al dat fruit erop en het oog wil natuurlijk ook wat. Alleen bij het aansnijden is het wel een dingetje, maar gelukkig gaat de taart ook niet in één stuk naar binnen.
Kerstdessert alarm! Dit is niet zomaar een lekkere taart, dit is een bijzonder lekkere taart. Wel eentje waar je wat werk in moet steken, maar dat is het meer dan waard. Het belangrijkste aan een citroentaart vind ik dat de taart een overduidelijke citroensmaak heeft. Dat is met deze taart zeker gelukt. Niet alleen heb ik het sap van drie citroenen gebruikt, maar ook de rasp van drie citroenen.
Eerder zagen jullie al foto’s voorbij komen die Monique voor mij maakte. Nou kan Monique behalve dat ze geweldig foto’s maakt ook fantastisch koken en bakken. Speciaal voor het blog maakte ze een citroen-maanzaadcake. Wat mij betreft een echte aanrader voor de Pasen! Serveer hem met een beetje lemon curd om het helemaal af te maken en je paasdag kan niet meer stuk.
Ik vind baksels met een citroensmaak heel erg lekker, maar dan moet er wel echt een goede volle citroensmaak aanzitten. Dus niet een vleugje citroen, maar echt een lekkere frisse citroensmaak zonder dat je bij jezelf denkt wat voor zuurs heb ik een hap uit genomen. Nou deze cake zit bomvol citroensmaak! Heerlijk voor bij een kopje koffie of thee.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.