Registeren
Wachtwoord vergeten?
De sinaasappel curd die ik gisteren maakte kun je gebruiken als heerlijke vulling voor taart of in dit geval cupcakes. Deze sinaasappel cupcakes zijn dan ook een heerlijke oranje toevoeging aan Koningsdag. Ze zijn niet overmatig zoet en hebben een subtiele sinaasappelsmaak.
Onlangs kocht ik een super mooie bakvorm waarin je zes mini tulbandjes kan bakken. Zeg nou zelf, ze zien er toch fantastisch uit?! De tulbandjes hebben een beetje het formaat van een donut, dus zijn een prima formaat voor één persoon (als je serieuze trek hebt). Maar geen zorgen als je deze vorm niet hebt, want je kunt van dit beslag ook prima cupcakes bakken.
Een zeldzaam gehoord compliment bij mij in de vriendengroep: “Ik vind dit nog lekkerder dan je brownies”. Dat wil wat zeggen, want zonder brownies mag ik niet eens mee op vriendenweekend (nou ja, dat beweren sommigen ten minste). Ik vind een sloffentaart echt mooi gebak. Je kunt er qua smaak zoveel kanten mee op en de bodem met amandelvulling maakt het helemaal luxe. De mango passievruchtencurd maakt deze taart heerlijk zomers (heerlijk dus om nog even dat zomerse gevoel te hebben) en de meringue geeft het net dat beetje extra. Het recept is voor 2 sloffen. Het is dus het makkelijkst als je 2 sloffenringen hebt, anders moet je de bodems onafhankelijk van elkaar bakken.
Dit recept stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens te maken. Ik zag er altijd een beetje tegenop, want ik had het idee dat het echt ongelooflijk moeilijk zou zijn. Nou dat is het dus absoluut niet, het kost alleen wel ongelooflijk veel tijd. Mijn spekkoek heeft wel 20 laagjes en al die laagjes moeten allemaal één voor één gebakken worden. Dus als je even wat wilt bakken moet je niet voor dit recept gaan. Het is echter wel een heel lekker recept en ook echt leuk om die koek met al zijn laagjes één voor één op te bouwen. Als je dus een keer indruk wilt maken is het zeker aan te raden om dit een keer te maken. Natuurlijk kun je de laagjes ook wat dikker maken, dan kost het bakken wat minder tijd.
Dit recept wilde ik al een tijdje maken en ik heb er geen seconde spijt van dat ik hem gemaakt heb. Heel gezond is hij niet, nou ja, totaal niet gezond kan ik beter zeggen. Maar wel heel erg lekker! De truc is om er lekker veel toffeesaus op te doen en dan de cake heerlijk met een lepeltje op te eten. Met een lepeltje inderdaad, want de cake zal zo heerlijk doordrenkt zijn dat je die echt niet meer uit de hand kan eten. Misschien niet helemaal standaard in dit recept, maar met een heerlijk vleugje kaneel door het beslag en een beetje koffie door de toffeesaus is dit recept helemaal over de top!
Stoofpeertjes! Zo’n echt heerlijk herfst en winter gerecht waar ik elk jaar weer naar uitkijk en waar je ook eindeloos mee kan variëren. Deze heerlijke stoofkruimelperenslof maakte ik in december voor mijn verjaardag. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt en niet moeilijk om te maken.
Stoofperen! Daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Nu de stoofperentijd weer echt is aangebroken vond ik het hoog tijd voor een stoofperenrecept. Het liefste zou ik namelijk elke week stoofperen eten. Helaas heb ik niet de tijd om elke week een grote pan met stoofperen te maken. En eerlijk is eerlijk, de kant-en-klare variant uit de supermarkt zijn gewoon lang niet zo lekker.
Wat doe je als je verzot bent op tiramisu en op stoofperen? Dan combineer je die twee natuurlijk gewoon in een recept! Vervolgens voeg je daar ook nog bastognekoeken aan toe en dan heb je kerstdessert dat je ieder jaar op tafel wilt zetten. Normaliter maak ik altijd tiramisu in schaalvorm, maar ja dan haal je er toch nooit een super mooi stuk uit. Daarom heb ik hem deze keer in een springvorm gemaakt. Met een beetje bakpapier op de bodem kun je hem als echt taart aansnijden. Als dat niet feestelijk is, weet ik het ook niet meer.
Een upside down appelcake, oftewel een appelcake die op zijn kop gebakken is. Niet te verwarren met de tarte tatin die ook op zijn kop gebakken wordt. In de Verenigde Staten wordt veelal de pineapple upside down cake gebakken, oftewel een ananascake die op zijn kop gebakken wordt. Nou ben ik zelf niet zo gek op ananas en wel op appels dus de gedachtesprong was niet al te moeilijk om te maken.
Eén van mijn favoriete taarten is appelkruimeltaart, o.a. vanwege de kruimels. Daarom besloot ik om afgelopen weekend eens wat anders te proberen qua kruimelgebak. Het werd een lekkere vanille cupcake met daarop vanille koekkruimels en witte chocolade. Wat mij (en de scoutingkinderen) betreft was het een geslaagd experiment. Een lekkere zachte cupcake met een knapperige koeklaag bovenop.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.