Registeren
Wachtwoord vergeten?
Cupcakes! Misschien niet meer de hype die ze een paar jaar geleden waren, maar nog altijd even lekker! De sleutel tot het maken van de lekkerste citroencupcakes is natuurlijk het gebruik van daadwerkelijke citroenen, in plaats van citroenaroma. Dat wil dus zeggen citroenschil en citroensap. Ik had helaas geen tijd om ook nog zelf lemoncurd te maken, maar dat bewaar ik voor een volgende keer. Deze cupcakes zitten in ieder geval barstensvol citroensmaak en zijn dus gewoon super lekker.
Na de chocoladeharten van vorige week, had ik zin in nog meer chocolade. Wat zeg ik, chocolade, chocolade, en chocolade. Oftewel chocolade cupcakes, gevuld met chocolade ganache en een chocolade roomkaas topping. Perfect voor iedere chocoholic!
Soms heb je gewoon zin in een lekker gebakje, tenminste ik wel! Dus maakte ik dit heerlijke recept voor tartelettes met frambozen, meringue en lemon curd. Voor dit recept moet je wel een paar dingen los van elkaar maken, maar het eindresultaat is dat meer dan waard. Hoe fantastisch zou het zijn om zo’n mooi gebakje aan iemand voor te zetten op een verjaardag. Daar maakt je toch wel indruk mee!
Deze heerlijke frambozen tartelettes wilde ik al zeker 2 weken maken. Eindelijk had ik tijd en wat een ontzettend lekkere gebakjes zijn het geworden. Deze gebakjes eet je makkelijk met de hand, de bakjes zijn namelijk gemaakt van zanddeeg. Ik gebruikte mini-quichevormpjes om de tartelettes te maken, maar je kunt ook bakringen gebruiken of zelfs je muffinbakblik. Bij deze laatste worden je bakjes dan wel smaller en dieper.
Ken je dat? Je bedenkt een recept en voordat je het gemaakt hebt kun je het al bijna proeven. Dat had ik vorige week toen ik het recept voor deze taart bedacht.
De feestdagen komen er weer aan! Ik kan haast niet wachten, wat ben ik toch gek op die tijd van het jaar. De kruidnoten, banketstaaf en het gevuld speculaas liggen al een tijdje in de winkel, dus ik vond het hoog tijd voor een passend recept. Aangezien ik van gevuld speculaas heel blij word, was het een kleine stap richting een gevulde speculaascake. Geen slechte keuze al zeg ik het zelf!
Dat klinkt misschien tegenstrijdig, chocolade, cake en gezond, maar het kan toch echt. Ik bakte gisteren deze smeuïge chocoladecake met daarin onder andere banaan, dadels, amandelmelk, speltbloem, palmsuiker en extra pure chocolade. Heerlijk! En lang niet zo slecht als een roombotercake (al zal ik ook daar niet gauw nee tegen zeggen).
Het was weer die tijd van het jaar. Mijn vader was bijna jarig en dan krijg ik standaard de vraag of ik gebak voor hem wil maken zodat hij kan trakteren aan zijn collega’s. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet, want taart bakken vind ik gewoon super leuk, dus ieder jaar weer maak ik gebak voor hem. Ik ga altijd voor twee van mijn favoriete recepten, namelijk appelkruimeltaart en brownies, en één soort gebak dat ik nog nooit eerder gemaakt heb.
Lang geleden, nou ja toen mijn moeder ongeveer mijn leeftijd had, kon je je abonneren op recepten en dan kreeg je elke week één of meerdere kartonnen kaartjes met daarop een recept toegestuurd. Mijn moeder is nogal een verzamelaar wat recepten betreft, dus wij hebben thuis drie bakken vol met van die recepten kaartjes. Op één van deze kaartjes stond ook dit recept voor een knisperige kaneelcake, één van de favorieten van mijn moeder van vroeger.
Het is alweer bijna koningsdag! Helaas ook dit jaar geen gezellige rommelmarkt, dus des te meer reden om de dag te vieren met heerlijk gebak. Maak bijvoorbeeld deze lekkere koningsdag monchoutaart met aardbeien, peer, blauwe bessen en een bodem van bastognekoeken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.