Registeren
Wachtwoord vergeten?
Morgen is het koningsdag en daar mag best een lekker gebakje bij. Daarom bakte ik deze heerlijke Koningstulband met rood, wit en blauwe accenten. Heel veer meer vanille dan deze tulband zal je het niet snel treffen met zowel vanillesuiker, vanille extract als vanillemerg. Mijn huis ruikt dan ook heerlijk op dit moment!
In januari gaan we lekker gezond doen… Nou ik niet hoor, ik eet gewoon lekker waar ik zin in heb en zolang mijn broeken nog passen vind ik dat wel prima. Vandaag had ik zin in cake. Dus wat doe je dan? Je bakt er natuurlijk eentje! Dus zo gezegd, zo gedaan. Het werd een cake gevuld met stukjes appel en wel drie specerijen erin. Toen de cake eenmaal in de oven stond rook al snel het hele huis overheerlijk.
De feestdagen zijn nog niet helemaal voorbij. Gelukkig, want ik ben gek op de feestdagen! Daarom heb ik deze feestelijke tulband gebakken. Vroeger (lang geleden), toen je op de basisschool nog snoep mocht uitdelen wanneer je jarig was, bakte mijn moeder altijd een marmertulband voor de leraren. En aangezien ik net een nieuwe tulbandvorm heb aangeschaft (is het geen beauty?!) leek het me een mooie gelegenheid om weer eens zo’n lekkere cake te bakken.
Monchoutaart! Van de klassieke versie met kersen word ik heel gelukkig. Uiteraard met een bastognebodem, die hoort er gewoon bij. Maar monchoutaart kun je natuurlijk met eindeloos veel toppings maken. Ik weet het, ook met de bodems kun je variëren, maar ik ben persoonlijk behoorlijk verknocht aan de bastogne variant, dus dat heb ik ik dat voor nu even achterwege gelaten.
De oranjekoorts is echt losgebarsten! Niet per se bij mij in huis, maar overal waar ik kom of langsrij kom ik oranje vlaggetjes tegen. En hoewel ik geen voetbalfan ben, vind ik al die gezelligheid wel heel erg leuk! Daarom dat ik het hoog tijd vind om een oranje recept te delen. Dat van mijn mini oranje tompouces met mandarijntjes. Deze tompouces zijn heerlijk gevuld met banketbakkersroom. Wat mij betreft hebben ze ook het perfecte formaat voor bij de thee of koffie, of als klein dessert.
Nog wat lekkers nodig voor bij de thee of koffie deze paasdagen? Maak dan deze super lekkere paastaart. De slagroom heb ik verstevigd met behulp van gelatine, maar je zou er eventueel voor kunnen kiezen om daar een slagroomversteviger voor te gebruiken. Het is echt een heerlijke en makkelijk (ondanks de vele stappen) taartje om te maken. Ik heb hem gevuld met aardbeienjam, maar je zou ook kunnen overwegen om de taart te vullen met lemon curd voor wat extra frisheid.
Dit is misschien niet de mooiste taart die ik ooit gebakken heb, maar het is wel een hele lekkere taart. De reguliere tarte tatin bak je uiteraard met appels, maar het leek mij lekker om het eens met wilde perziken te doen. Wat je vooral ziet is dat de perziken die nogal rijp waren er nogal gerimpeld uitgekomen zijn. Dit heeft uiteraard geen enkel effect op de smaak.
Oei, alweer een pompoenrecept. Je kan er ook zoveel mee! Geen zorgen dit is voorlopig het laatste pompoenrecept dat ik post, maar ik wilde jullie dit receptje zeker niet onthouden. Pompoenbrood kun je veel in Amerika verkrijgen rond deze tijd van het jaar. Het wordt danwel een brood genoemd, maar heeft eigenlijk veel meer weg van een cake.
Dit is de taart die mijn tante uit Amerika altijd maakt met Thanksgiving. Een lekkere, niet mierzoete, taart met een heerlijk zachte vulling. Het maken van deze taart is echt een makkie. Het moeilijkste vind ik zelf het in de oven zetten, omdat je uit moet kijken dat de van de taart niet over de rand klotst. Dat is namelijk zonde van de vulling en geeft zo’n zooi. Het lekkerste is het om na het afkoelen de taart met een dun laagje kaneel te bestrooien en de taart te eten met slagroom of een lekker bolletje vanille-ijs.
Enige tijd geleden kocht ik op een beurs een sloffenring, helaas was ik er nog niet aan toe gekomen om daadwerkelijk een slof te maken. Deze week was het eindelijk zo ver. Mijn vader is jarig en dat betekend dat hij met gebak dat door mij gemaakt is wil trakteren op het werk. Er zijn genoeg collega’s dus over het algemeen gaat hij met drie verschillende soorten gebak erheen. De laatste jaren probeer ik elk jaar minimaal één nieuw recept te maken. Dit jaar werd het deze heerlijke rood fruit slof met banketbakkersroom en wit chocoladeschaafsel. De amandelspijs die als vulling dient voor de sloffenbodem maak ik zelf, maar er natuurlijk niks mis mee om deze gewoon te kopen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.