Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik zal eerlijk bekennen, ik had al eens eerder (niet heel succesvol) vegetarische burgers gemaakt. Maar omdat ik niet van zomaar opgeven houd (en binnenkort voor dertig man waaronder één vegetariër ga koken) wilde ik het nog eens proberen. Met wat inspiratie van het internet en de chefkok van ons laatste scoutingkamp moest het toch zeker kunnen lukken. Nou dat deed het zeker!! Ik ben echt helemaal enthousiast over de burgers en alle kanten die je ermee op kan!
Alweer een vegetarisch recept?! Jazeker! Nee, ik ben geen vegetariër geworden. Ik maak gewoon wat vaker een vegetarisch gerecht dan voorheen, maar ik mag nog net zo graag vlees eten. Vegetarisch eten is natuurlijk hartstikke lekker, maar los daarvan kan het ook een leuke uitdaging zijn om recepten waar normaliter vlees in gaat vegetarisch te maken. Dat is uiteindelijk deze vegetarische bolognese geworden. Bij het maken van de bolognese ben uitgegaan van het basisrecept dat ik normaliter gebruik waar zowel gehakt als spekjes in zitten. Naast wat andere kleine aanpassingen heb ik het vlees vervangen voor linzen. Niet één op één qua gewicht anders zijn het wel heel veel linzen, maar wel genoeg voor een goed vullende saus. Het resultaat is wat mij betreft een heerlijke vegetarische bolognese die als prima afwisseling kan dienen voor de reguliere bolognese.
Ik heb weleens de opmerking gekregen dat ik wel heel vaak wraps eet. Ik vind ze dan ook gewoon heel lekker. Van wraps naar quesadillas is dan ook geen hele grote stap. Zeker niet deze vegetarische quesadillas, die echt een koud kunstje zijn om te maken. Ze vullen ook goed door onder andere de zwarte bonen die erin zitten. De quesadillas zijn overigens heerlijk om te serveren met avocado, crème fraîche en salsa.
Uiteraard wil ik ook mijn steentje bijdragen aan de nationale week zonder vlees. Hoewel ik geen intenties heb om vegetariër te worden, vind ik vegetarisch eten wel heel lekker. Niet dat er wat mis is met vegetariër zijn, het is gewoon niets voor mij. Ik draag wel graag bij aan het dierenwelzijn door onder andere het kopen van biologisch vlees en door af en toe vegetarisch te eten. Dit recept was dan ook snel bedacht en de combinatie van de rijst en linzen zorgt ervoor dat de wraps goed vullen.
Ik had weer eens zin in Indiaas, oftewel een lekkere curry. In dit geval een heerlijke vegetarische curry met zoete aardappel, pompoen en rode linzen. Het lekkere van curry vind ik dat het echt zo’n smaakexplosie is van ingrediënten. Kruidig, pittig, romig, echt alles bij elkaar. Zo’n gerecht waarvan ook de geuren zich heerlijk door je huis verspreiden (en ook een tijdje blijven hangen). Diegenen onder jullie die wel eens in India geweest zijn, die weten dat dit ook de geuren zijn die je overal in India ruikt. Nou zou deze curry in India een stuk pittiger zijn, voeg dus ook gerust nog een paar rode pepers toe, maar aangezien ik vrij snel in een vuurspuwend draakje verander, heb ik ze achterwege gelaten.
Met het fantastische weer van de afgelopen tijd had ik zin in een makkelijk en lekker zomers pastarecept. Cherry tomaatjes (ook al zijn ze het hele jaar door te krijgen) geven mij altijd een zomers gevoel. Daarom maakte ik dit lekkere zomerse recept met lekker veel cherry tomaatjes, een rode paprika, basilicum, ui en (onmisbaar in bijna ieder hartig recept) knoflook.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.