Registeren
Wachtwoord vergeten?
De kerstdagen staan weer voor de deur en daar hoort natuurlijk een uitgebreid diner bij. Maar met de kerstdagen hoef je helemaal geen uren in de keuken te staan (hoewel dat natuurlijk ook leuk kan zijn). Daarom is het hoog tijd voor een lekker en makkelijk voorgerechtje. Ik maakte een voorgerechtje van bietencarpaccio op toast, met daarop rucola, geitenkaas en amandelschaafsel. Een erg lekker gerechtje dat genoeg ruimte overlaat voor een hoofdgerecht en een dessert.
De feestdagen staan voor de deur, dus het is weer tijd voor voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en andere lekkernijen. Ik begin vandaag met een soep van cherrytomaten. Deze soep is niet alleen heerlijk, maar ook makkelijk en snel om te maken. De feestdagen draaien bij veel mensen om eten, maar wat mij betreft hoeft dat niet te betekenen dat je uren in de keuken staat. Helemaal niet juist! Ik combineer tijdens de feestdagen graag lekker (niet al te moeilijk) eten, met kerstfilms kijken, spelletjes spelen, en gewoon heerlijk ontspannen.
Drie maal is scheepsrecht, toch? Het duurde even voor ik dit recept goed onder de knie had. Het was vooral een kwestie van experimenteren met de temperatuur van de oven en de tijd die het gerecht nodig had. Ook weet ik nu weer dat je risotto nooit moet maken als je haast hebt. Nou ja dat wist ik eigenlijk al, maar ik ben eigenwijs en blijf het dan toch proberen. Ik moet zeggen dat het verder wel ideaal een ideaal recept is. Waar ik normaliter naast de pan blijf staan als ik risotto maak, kon ik het zo de oven in mikken en wachten tot het klaar is.
Na oliebollen, kerststol en uitgebreid dineren is het hoog tijd om weer op de gezonde tour te gaan. Nou ja een soort van, want ik laat de koekjes of chocolaatjes bij de thee laat ik nog steeds niet staan. En ook een lekkere boterham met vlokken of hagelslag kan ik ook zeker niet zonder. Maar een beetje gezonder dan dat ik de afgelopen tijd gegeten heb kan zeker geen kwaad. Daarom maakte ik deze vegetarische courgettelasagne met feta.
Eerlijk gezegd voelde ik me een beetje Koos Inspiratieloos qua eten deze week. Maar ach een mens moet toch eten en bij voorkeur lekker. Geen betere plek om na te denken over wat je wilt eten dan in de auto onderweg naar huis aan het eind van een lange werkdag. Zo’n moment dat je al flinke trek hebt, moe bent (en niet al te lang bezig wilt zijn), dan komt de inspiratie vanzelf. Die inspiratie was dus deze makkelijke en super gezonde couscous met geitenkaas.
Lekker kruidig eten, daar doe je me altijd een plezier mee! Deze heerlijke couscous is een super makkelijk gerecht voor als je niet veel werk in het koken wil steken, maar wel heerlijk wilt eten. De knapperige kikkererwten zijn daarnaast ook heerlijk als snack. Ik had de helft al opgegeten voordat ik überhaupt aan de couscous begon.
Van de week heb ik heerlijke verse dadels gehaald omdat ik het tijd vond om weer eens lekker een gezonde ontbijtkoek te maken. Maar met dadels kun je natuurlijk nog veel meer maken. Zoals ze lekker vullen met geitenkaas en omwikkelen met spek, of dit lekkere couscousrecept maken met onder andere pompoen. De pompoen geeft het iets herfst achtigs, niet geheel verkeerd met de koude dagen van de afgelopen tijd.
Deze lekkere simpele salade kun je neerzetten als bijgerecht of eten als maaltijd salade. Couscous zijn kleine deegbolletjes en wordt veel gegeten in Noord-Afrika. Couscous op zichzelf is erg neutraal van smaak, daarom vind ik het extra lekker om het met ingrediënten te mengen die allemaal een uitgesproken smaak hebben. Zorg daarom ook dat je een goede feta gebruikt, het voegt qua smaak zoveel meer toe.
Soms is het fijn om lekker makkelijk te doen met het avondeten. Lekker makkelijk betekend namelijk niet dat het eten minder lekker is. Maar dat het wel ideaal is voor als uit je werk komt en eigenlijk niks anders wil dan op de bank hangen. Want wees eerlijk, we hebben allemaal van die avonden. Gnocchi hoor je eigenlijk te koken, iets wat ik ook erg lekker vind, maar van deze gebakken variant word ik ook wel heel erg gelukkig. Je behoudt het lekkere zachte van de gnocchi, maar dan met een heerlijk knapperig laagje.
Gnocchi vind ik gekookt al erg lekker, maar gebakken minstens net zo. Ik heb de laatste tijd helaas niet zoveel tijd om aan mijn blog te werken, dus ga ik voor de wat makkelijkere en niet zo tijdrovende recepten. Dit recept past daar perfect tussen! Simpel en lekker, wat wil een mens nog meer?
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.