Registeren
Wachtwoord vergeten?
Apenbrood een brood dat uit bolletjes deeg bestaat die heerlijk door kaneelsuiker gerold zijn. Het brood kun je dan vervolgens helemaal uit elkaar plukken. Al moet ik zeggen dat ik het met de karamelsaus erover makkelijker is om het brood gewoon in plakjes te snijden, tenminste als je wilt voorkomen als je echt van boven tot onder plakt.
In de afgelopen weken heb ik niet veel tijd gehad om te bloggen. Ik ben voornamelijk de hort op geweest met mijn nichtje, maar gelukkig had ik wel tijd om nog wat lekkere recepten te maken. Alleen het posten van de blogs daar kwam het niet zo van.
Dit is de perfecte toevoeging aan het paasontbijt! Deze lekkere zachte brioche is niet moeilijk om te maken, maar wel tijdrovend. Het deeg moet namelijk een hele nacht rusten in de koelkast en meerdere keren rijzen. Gelukkig hoef je er tijdens het rijzen niet naast te blijven staan, dus dat scheelt weer. Ik heb er zelf voor gekozen om het brioche deeg te vlechten voor het uiterlijke effect, maar dat is uiteraard niet noodzakelijk voor het maken van een lekker brood.
Tijd voor een echt weekendrecept! Namelijk deze heerlijke zoete broodjes, ensamaïdas genaamd. Deze broodjes worden met name gegeten op Mallorca en zijn heerlijke gelaagd omdat je ze oprolt met een heerlijke laag boter ertussen. In mijn geval werd ik geïnspireerd door de versie van de Hairy Bikers met amandelboter en besloot ik hun versie (een klein beetje aangepast) te maken. Ik vind deze broodjes het lekkerst als ze iets warm zijn, maar dat hoeft niet rechtstreeks uit de oven, je kunt ze een dag later ook gewoon even opwarmen.
Ik ben gek op Italiaans! Nou ja, wie niet?! En ik ben gek op brood, zelfs droog brood, dat is misschien iets minder gebruikelijk. Daarom ben ik ook extra enthousiast over deze heerlijke focaccia met rozemarijn met zongedroogde tomaten. Dit recept is echt voor een enorm brood. Eigenlijk had ik zelfs een nog grotere bakplaat moeten gebruiken om te zorgen dat ik een iets platter brood kreeg, maar ongeacht de hoogte van het brood is de smaak echt fantastisch! Voor een iets kleiner brood kun je natuurlijk prima een half recept maken.
Ontbijtkoek is iets waarvan veel mensen het beeld hebben dat het erg gezond is. Niet zo vreemd aangezien het in diëten nog wel eens als tussendoortje wordt voorgeschreven. Dit is omdat het een laag vetgehalte heeft, helaas zitten er wel ladingen suiker in een ontbijtkoek. Stiekem toch niet heel erg gezond dus. Ik wilde al een tijdje een gezonde versie maken, dus ik ben eindelijk eens aan de slag gegaan.
Mijn moeder haalt met enige regelmaat een honing-notenbroodje bij de bakker. Daarom wilde ik haar eens verrassen met een zelfgemaakte variant. Een geslaagde actie, want dit honing-notenbroodje met honing, amandelen, pecannoten, vanillepudding en bladerdeeg vond ze heerlijk. Ik heb van de broodjes een soort knutselwerkje gemaakt, maar als je lekker makkelijk wilt doen vouw je gewoon de hoekjes van het bladerdeeg naar binnen.
Niet te geloven, het is alweer bijna Pasen. Voor mij betekent dit dat ik de zaterdag voor Pasen gezellig met alle scoutingkinderen paaseieren ga zoeken. Oftewel ongeveer honderd paaseieren verstoppen en hopelijk terugvinden op ons terrein. Natuurlijk gaat er hier in huis ook lekker gegeten worden met de Pasen. Voor de paasbrunch komen dan ook deze heerlijke kaneel-kwarbroodjes op tafel.
Van dit recept word ik zo ontzettend blij! Dit is een ultiem weekend recept, ideaal voor een dag als je net wat meer tijd hebt voor het ontbijt, want er zit wel enige voorbereiding aan. Voor het eerst at ik deze broodjes in Amerika en sindsdien zijn ze zeker een favoriet. Ik heb er zelfs met mijn tante een traditie van gemaakt om bij de Cinnabun een broodje te gaan halen als ik daar weer op bezoek ben. Daar komen ze wel in een iets groter formaat, dus dan delen we hem (meestal). Het lekkerst zijn ze als ze nog warm zijn, dan kun je ze nog zo lekker uit elkaar trekken en dan lekker met een beetje glazuur. Ik krijg nu alweer trek!
Geïnspireerd door mijn tante in de Verenigde Staten maakte ik dit knoflookbrood. Zij maakt meerdere keren per jaar een variant van dit brood en de hele familie is er gek op. Ik zeg bewust een variant omdat ik het recept wel wat aangepast heb. Waarom zal je misschien denken, want het originele recept is toch zo lekker? Dat is absoluut lekker, maar één van de dingen waar ze in de VS heel goed in zijn is het gebruik van allerhande kunstmatige smaken. Mijn tante gebruikt als topping een kaaspoeder, ik ben daarentegen toch iets meer van de minder kunstmatige producten dus heb ik heerlijke Parmezaanse kaas gebruikt.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.