Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het barbecueweer laat de laatste tijd te wensen over, maar goed dat mag hier in huis toch de pret niet drukken. Daarom maakte ik afgelopen week een aantal gerechten die heerlijk bij een barbecue, of een makkelijke maaltijd passen. Deze aardappelsalade met spekjes is een recept van mijn moeder. Echt zo’n kind kan de was doen recept, maar wel echt super lekker. Het lekkerste is hij als je er een klein beetje spekvet door doet. Misschien niet enorm gezond, maar de zomer is toch niet de tijd om te diëten, maar om te genieten.
De kerstdagen staan weer voor de deur en daar hoort natuurlijk een uitgebreid diner bij. Maar met de kerstdagen hoef je helemaal geen uren in de keuken te staan (hoewel dat natuurlijk ook leuk kan zijn). Daarom is het hoog tijd voor een lekker en makkelijk voorgerechtje. Ik maakte een voorgerechtje van bietencarpaccio op toast, met daarop rucola, geitenkaas en amandelschaafsel. Een erg lekker gerechtje dat genoeg ruimte overlaat voor een hoofdgerecht en een dessert.
Het is alweer enige tijd geleden dat ik een recept plaatste. Ik was helaas ontzettend druk met werk waardoor ik er niet aan toe kwam. Wat in mijn geval betekent een nieuwe versie van een website de lucht in hijsen. Mijn blog hangt namelijk aan de website Chef99 die ik samen met mijn broer bouw en beheer. Nou ja, hij bouwt en ik beheer, en we zijn al enige tijd bezig om de site compleet te moderniseren. Wat goed gelukt is, al zeg ik het zelf.
Tijd voor nog een lekkere salade. Met dit warme weer heb ik namelijk het meeste zin in frisse dingen en daar hoort deze bonensalade met appel en paprika ook bij. Dit is niet het soort salade dat je als op zichzelf staand gerecht gaat eten, geen maaltijd dus, al zal hij door de bonen wel behoorlijk vullen. Maar als bijgerecht is hij heerlijk.
Tijdens mijn vakantie in Texas at ik een heerlijke coleslaw op een broodje hamburger. Daarom leek het me leuk (en lekker) om ook zelf eens een coleslaw te maken. Ook bij mij eindigde die uiteindelijk op een broodje, alleen niet met een hamburger, maar dat recept deel ik later nog. Ik heb er voor gekozen om rode en witte kool te gebruiken, vooral omdat het er mooi uitziet, maar het smaakt natuurlijk ook hartstikke lekker.
Deze lekkere simpele salade kun je neerzetten als bijgerecht of eten als maaltijd salade. Couscous zijn kleine deegbolletjes en wordt veel gegeten in Noord-Afrika. Couscous op zichzelf is erg neutraal van smaak, daarom vind ik het extra lekker om het met ingrediënten te mengen die allemaal een uitgesproken smaak hebben. Zorg daarom ook dat je een goede feta gebruikt, het voegt qua smaak zoveel meer toe.
Na alle zoetigheid van Pasen tijd voor wat gezonds en niet al te moeilijks tussendoor. Deze gegrilde groentesalade is makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens hartstikke lekker. De geroosterde stukjes pitabrood geven de salade een lekkere bite en omdat je de salade lauwwarm serveert is hij zowel lekker met warm weer of met het dat koude en onvoorspelbare weer van de afgelopen dagen.
Lekker! Het is weer de tijd van asperges. Hoewel ik de witte asperges altijd erg lekker vind, vind ik de groene asperges minstens net zo lekker. De groene asperges zijn wat knapperiger (als je ze beetgaar klaarmaakt) en subtieler van smaak. Ze zijn ook erg geschikt om in een salade te verwerken. Dus dat is exact wat ik afgelopen week gedaan heb en at ik dus deze heerlijke salade.
Ondanks de regen van de afgelopen dagen leek het weer gisteren toch een beetje bij te draaien. Tijd dus om gelijk een zomerse salade te maken. Ok, dit klinkt alsof ik er veel meer over nagedacht heb dan dat ik daadwerkelijk gedaan had. Eerlijk gezegd had ik zin in iets gezonds en simpels, en ik ben nou eenmaal gek op salade. Ik moet zeggen dat ik niet heel vaak mango eet. Waarom weet ik eigenlijk niet, misschien omdat je er zulke kleffe handen van krijgt. Nou ja geen idee eigenlijk, het is in ieder geval heerlijk in deze makkelijke salade.
Panzanella, oftewel een Italiaanse broodsalade. Een ideale salade voor als je wat oud brood over hebt. Idealiter natuurlijk Italiaans brood, maar het kan prima met je gewone Hollandse brood. Zo had ik een paar witte sneetjes casinobrood over, en nog wat andere restjes die prima in een Italiaanse salade passen. En die gebruikte ik om deze heerlijke panzanella te maken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.