Registeren
Wachtwoord vergeten?
Pastinaak, ja ook daar kun je soep van maken. Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat dit zo’n soep is die niet iedereen aan zal spreken. Het is een soep met een best wel aardse smaak, oftewel de smaak van de pastinaak komt er echt goed uit. Gelukkig maar, want anders had ik het geen pastinaaksoep mogen noemen. De champignons geven het net even dat beetje extra en door ook wat room toe te voegen verzacht het een klein beetje de aardse smaak, zonder de echte pastinaaksmaak weg te nemen.
Ik eet over het algemeen ladingen tomatensoep. Dat is nou eenmaal mijn favoriete soep. Maar er zijn ook genoeg andere soepen die ik heerlijk vind. Wel ben ik van de wat stevigere goed gevulde soepen. Op groentesoep na, vind ik soepen met een heldere bouillon gewoon echt minder lekker. Deze pompoensoep bevat niet alleen pompoen, maar ook aardappel, wortel en tomaat. De toevoeging van de aardappel zorgt ervoor dat de soep een extra lekkere volle smaak krijgt.
Heerlijk, een soepje! Deze soep is lekker kruidig en enorm vullend, een echte maaltijdsoep. Ik moet eerlijk bekennen dat ik linzen nooit zo aantrekkelijk vond klinken, maar sinds ik een tijdje geleden voor het eerst linzensoep at ben ik er echt verzot op.
Op dit moment zijn ze overal te vinden. Pompoenen! Pompoen at ik voor het eerst in de pompoentaart van mijn tante, een recept dat ik zeker nog eens met jullie zal delen. Sindsdien mag ik graag iets eten waar pompoen in zit. Pompoen is namelijk een fantastisch ingrediënt voor allerlei lekkere gerechten.
Zoals jullie misschien al bedacht hadden is bloggen niet mijn dagelijks werk, dan zou ik ook wel vaker posten. Doordeweeks werk ik gezellig op kantoor en onlangs at ik daar een heerlijke spinaziesoep. Eigenlijk had ik nog nooit bedacht om van spinazie een soep te maken, soms kan iets ook gewoon te groen zijn, maar het bleek hartstikke lekker. Daarom besloot ik om het zelf ook eens te maken. Wel met een extra twist natuurlijk. Daarom voegde ik heerlijk basilicum toe.
Als je een keertje weinig tijd hebt, maar niet terug wil vallen op een kant-en-klare maaltijd, dan is dit een ideaal soepje. Lekker gekruid, een beetje pittig en met de mie erdoor is het ook behoorlijk vullend. Voor als je even geen zin hebt in de standaard kippensoep, tomatensoep of groentesoep. Die zijn natuurlijk ook altijd lekker, maar soms is het gewoon tijd om even wat anders te eten.
Rode bieten koop ik altijd voorgekookt, ja een beetje lui, maar dat mag natuurlijk best. Nadeel daarvan is, dat als je maar één of twee bietjes nodig hebt, je er toch ook een aantal over houdt. Dus na de plaattaart van een paar dagen gelden, heb ik vandaag een heerlijke soep van rode bieten en winterpeen (deze laatste was in de aanbieding vanwege een paard die ze ook schijnt te eten) gemaakt. Nee, even zonder gekheid, dit is echt een lekker winters en makkelijk en heerlijk soepje, waar je zeker met deze koude dagen van kunt genieten.
Altijd lekker een soepje, of het nou als voorgerecht is bij een uitgebreid diner, of gewoon bij de lunch. Vandaag maakte ik deze simpele en erg lekkere tomatencrèmesoep. Ik raad hem zeker aan als voorgerecht voor bij het kerstdiner. Bewaar dan een klein beetje van de soep en je kunt als hoofdgerecht de ribeye met stroganoffsaus maken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.