Registeren
Wachtwoord vergeten?
Aardbeien, mozzarella, tomaten en basilicum, misschien een onverwachte combinatie , maar wel heel lekker. Het is misschien geen 36 graden meer (gelukkig wat mij betreft), maar deze heerlijke zomerse spiesjes zijn altijd lekker. Al staan ze natuurlijk het mooist op een tafel die heerlijk in het zonnetje staat met een lekker glaasje witte wijn ernaast, terwijl je heerlijk aan de tuintafel zit of met je voeten omhoog op je loungebank zit.
De basis van dit recept kreeg ik een paar jaar terug van een vriendin nadat ik de avocadodip bij haar had geproefd, het is eigenlijk een fancy vorm van guacamole. Ik was nooit gek op guacamole, maar toen ik deze versie proefde was ik helemaal verkocht. Het recept is sindsdien iets aangepast, maar ook over deze versie is iedereen tot op heden laaiend enthousiast.
Dit recept wil ik al een tijdje maken. Een jaartje geleden was ik namelijk bij de Hertog Jan brouwerij en daar at ik de lekkerste bitterballen die ik ooit gegeten had. Het geheim? Ze hadden er hun Grand Prestige bier doorheen gedaan. Ik besloot toen gelijk al om de bitterballen een keertje te proberen na te maken. En dat is goed gelukt! Wel met iets meer vlees dan dat er daar in zat, maar dat maakt het uiteraard alleen maar lekkerder.
De manier waarop roti gekruid is vind ik erg lekker. Het leek me dan ook lekker om deze manier van kruiden toe te passen op een heel ander soort eten, namelijk gehakt in bladerdeeg. Dit lekkere hapje is dan ook een variatie op een aantal van de ingrediënten van roti, maar dan in een andere vorm. Ik at het met gegrilde groenten bij het diner, maar je kunt het ook prima als hapje serveren bij de borrel.
Met de kerstdagen heb ik me natuurlijk weer tonnetje rond gegeten, dus het is hoog tijd om nog wat meer te eten. De jaarwisseling komt er immers aan en dan ga ik zeker niet diëten. Alsof ik überhaupt ooit op dieet zou gaan, ik heb niet eens een weegschaal (behalve een keukenweegschaal), maar goed dat is een heel ander verhaal. Ik ben gek op dingen als zoute stengels, van die zoute koekjes, en bladerdeeghapjes. Eerder maakte ik al eens bladerdeegvlinders met chorizo, dus leek het me nu leuk om eens bladerdeegstengels (van die gedraaide) te maken met ontbijtspek. Dat is best leuk om te doen moet ik zeggen, al worden ze niet zo mooi kaarsrecht als in de supermarkt, maar dat heeft juist heel wat charme.
Oeps, nog een gerecht met chorizo. Het is dan ook zo lekker! Deze keer geen comfort food, maar een makkelijk borrelhapje met slechts vier ingrediënten. Op deze tweede dag van de week is er natuurlijk niks mis mee om alvast aan het weekend te denken. Eén van mijn collega’s verkondigd zelfs steevast al op maandag (en alle andere werkdagen) “bijna weekend”. Dus voor iedereen die ook met dat gevoel de werkweek start, en iedereen die zijn week zijn week een beetje op wilt fleuren zijn deze fantastische bladerdeegvlinders.
Oei, zo ga je van 24 graden buiten ineens naar 10 graden. Brr, koud! Gelukkig maakt het niet uit wat voor weer het is om dit lekkere borrelstokbrood te eten. Het is lekker en nog eens simpel om te maken ook. Ideaal dus als je in het weekend lekker wil borrelen maar niet al te veel tijd in de voorbereiding wil steken.
Borreltijd! Of lunchtijd, maakt eigenlijk ook niet uit. Tussen Utrecht en Bunnik heb je bij de bossen van Rhijnauwen de Veldkeuken. Daar bestelde ik al meer dan eens een broodje geitenkaas met portvijgen. Heerlijk! Een echte aanrader als je daar eens een keertje in de buurt bent. Nu ik bij de supermarkt weer verse vijgen tegenkwam besloot ik gelijk om zelf ook eens portvijgen te maken en ze deze keer eens heerlijke te combineren met brie. Geen verkeerde keuze, al zou ik het ook zo weer met geitenkaas eten.
Bruschetta is hier in huis altijd een grote hit. Heerlijk die combinatie van tomaat, knoflook en basilicum. Met de kerstdagen in het verschiet leek het me leuk om deze favoriet een kleine twist mee te geven. Ik koos er voor om in plaats van grote tomaten roma tomaatjes te gebruiken. Dat zijn van die kleintjes, ter grote van een cherrytomaat, aan een tros. Deze heb ik heerlijk geroosterd in de oven, om ze vervolgens om een geroosterd broodje te doen, waar ook heerlijk frisse ricotta op zit. Ze waren erg lekker, al zeg ik het zelf, en perfect om als hapje te serveren tijdens de kerst.
Bruschetta is een heerlijk gerecht voor bij de lunch of als voorgerecht voor een heerlijk diner. Gezien de knoflook die erin zit raad ik wel af om het te eten vlak voordat je een afspraak met iemand hebt. Wij mogen dit thuis zo graag eten, dat het zaak is om op tijd aan tafel te zitten, want anders is het al op.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.