Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik had zin om nog een voorgerechtje te maken voor de kerst. Dat werd dit lekkere torentje van rucola, gegrilde paprika en een gepocheerd ei op een lekker geroosterd broodje. De gegrilde paprika is aangemaakt alsof je bruschetta aan zou maken. Wat naar mijn mening ook een heerlijke combinatie is. Let alleen op dat je niet een enorme teen knoflook gebruikt, die van mij was eigenlijk zo groot dat er 3 tenen ingepast hadden, waardoor de knoflook een beetje te veel werd.
Dit vind ik nou een typisch voorbeeld van een hapje dat je ook lekker als lunchgerecht kunt eten. Nou weet ik dat lang niet iedereen van geitenkaas houdt. Veel mensen vinden het nogal een uitgesproken smaak te hebben, maar ik vind dat dus reuze meevallen. Ik ben er dan ook gek op, vooral in combinatie met honing en tijm. Het recept voor de geitenklaasflapjes, waar ik ook peer in verwerkt heb, was dan ook snel bedacht.
Hummus! Je houdt ervan of je vind er niks aan, volgens mij zit er weinig tussenin. Ik vind vooral zelfgemaakte hummus lekker. Je zult mij nooit in de supermarkt zien om een bakje hummus te kopen. Het is ook gewoon heel makkelijk om te maken. Met het oog op het weekend leek het me lekker om een hummus variatie te maken. Ik maakte de hummus met geroosterde paprika en topte hem met een klein beetje gerookt paprikapoeder. Let op een klein beetje gerookt paprikapoeder, want dat spul is vrij sterk van smaak, maar ook verdraaid lekker. Deze hummus serveerde ik ook nog eens met heerlijke knoflook pitachips.
Bijna oud en nieuw, de avond dat mensen gezellig met familie en/of vrienden bij elkaar komen om te borrelen en samen het nieuwe jaar in te luiden. De combinatie van geitenkaas met honing en pijnboompitten is zo enorm lekker met zoveel dingen, niet alleen op een salade, maar ook op een lekker sandwich of als vulling voor bijvoorbeeld champignons. Zoet samen met zout vind ik ook al zo lekker, vandaar ook de toevoeging van bacon. Tussen de borrelhapjes met het oud- en nieuw feest mogen deze champignons dan ook zeker niet ontbreken.
Zo aan de start van het nieuwe jaar vliegen de goede voornemens en de gezonde recepten je weer om de oren. Gezond eten is natuurlijk belangrijk en kan natuurlijk hartstikke lekker zijn. Echter is het natuurlijk ook leuk om lekker tegendraads te zijn en gewoon niet mee te doen met al die goede voornemens om eindeloos gezond te doen. Daarvoor is er veel te veel lekker eten te krijgen. Daarom van mij dan ook geen recept voor een mooie salade of een vruchtensmoothie, maar een recept voor heerlijke Indonesische gehaktballetjes.
Kerst is bij ons altijd een gezellig samenkomen van het gezin en het is eigenlijk een wonder dat er ’s avonds nog gegeten wordt als je soms ziet wat er overdag allemaal voorbij komt. Hier in huis is het gebruikelijk dat mijn moeder en ik samen het kerstdiner bereiden.
Tijd voor een echt kidsproof gerecht, namelijk kipnuggets. Je kunt ze natuurlijk eten bij één van de grote fastfoodketens of ze halen bij de supermarkt en ze zelf frituren. Maar wat is er nou leuker dan ze zelf maken! Ik vind het heerlijk dat je zelf kunt bepalen hoe dik je de korst maakt (ik ga altijd voor twee lagen) en wat voor kruiden je gebruikt.
Heerlijk, hapjes! Eens in de zoveel tijd, eten we bij mijn ouders hapjes, eigenlijk een soort tapas, maar dan niet noodzakelijk met een Spaans tintje. Ik mag het graag eten, maar mijn broer krijgt liever een groot bord eten voor zijn neus. Nou heeft hij ook een hekel aan gourmetten (snap je dat nou, juist gezellig toch?!).
Geïnspireerd door mijn tante in de Verenigde Staten maakte ik dit knoflookbrood. Zij maakt meerdere keren per jaar een variant van dit brood en de hele familie is er gek op. Ik zeg bewust een variant omdat ik het recept wel wat aangepast heb. Waarom zal je misschien denken, want het originele recept is toch zo lekker? Dat is absoluut lekker, maar één van de dingen waar ze in de VS heel goed in zijn is het gebruik van allerhande kunstmatige smaken. Mijn tante gebruikt als topping een kaaspoeder, ik ben daarentegen toch iets meer van de minder kunstmatige producten dus heb ik heerlijke Parmezaanse kaas gebruikt.
Plaattaart is wat mij betreft een beetje een weekendgerecht. Niet omdat het heel moeilijk is om klaar te maken, of dat het veel tijd kost. Maar omdat ik bij weekend vaak denk aan het eten van allerlei hapjes. Van die momenten waarbij je van alles op tafel zet, wat niet eens bij elkaar hoeft te passen, maar waar je (een soort van verantwoord) van kunt snaaien. Nou daar vind ik deze plaattaart dus perfect tussen passen. 25 minuten in de oven, in stukken snijden met een pizza mes en iedereen kan aanvallen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.