Registeren
Wachtwoord vergeten?
Op Sinterklaasavond is het natuurlijk een hoop gedoe om uitgebreid te koken, dus waarom niet gewoon de tafel vol zetten met lekkere hapjes. Dan kan iedereen heerlijk snaaien terwijl ze de cadeautjes uitpakken. Een plukbrood of borrelbrood (hoe je het ook wilt noemen) vind ik daar echt ideaal voor. Het fijne is, dat je het met van alles kunt vullen. Zo kun je dus altijd zorgen dat ieder lid van het gezin het lekker vindt. Deze variant heb ik gevuld met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, basilicum en kruidenboter. Lekkere smaken om te “plukken” op een heerlijk avondje.
Zo’n 4 jaar geleden was ik vlak na de kerst bij familie in de States. Zij hadden toen een enorm koekblik staan met zoute pretzels gehuld in witte chocolade. Daar heb ik me toch tegoed aan gedaan! Ook nam ik me gelijk voor om ze een keer zelf te maken. Zout en zoet blijft toch een heerlijke combinatie.
Pesto kun je natuurlijk in een potje kopen, maar nog lekkerder is het om het zelf te maken. Het leuke aan het zelf maken is dat je dan ook heerlijk kan variëren met smaken. Zo gebruikte ik in deze pesto niet alleen basilicum maar ook rucola, om het net even wat pittiger te maken. Ook verving ik de pijnboompitten voor walnoten voor nog een lekkere twist.
Door heel veel drukte vorige week had ik helaas maar tijd om één recept te posten. Gelukkig had ik wel tijd om in de keuken te staan en lekker te koken. Daarom maakte ik vorige week deze fantastische bladerdeeghapjes met spinazie, fêta en gegrilde paprika. Lekker dat het was! Ik ben echt enorm enthousiast over het resultaat en ga het waarschijnlijk deze week weer maken. Dit is zo’n gerechtje wat goed neer te zetten is als voorgerecht, of als je ze iets kleiner maakt, als hapje bij de borrel.
Altijd lekker, een broodje met tapenade. Tapenade met zongedroogde tomaten is mijn favoriet. Daarom leek het me leuk om daar een variatie op te maken met geroosterde paprika. Als je dit eenmaal gemaakt hebt is er echt geen reden meer om ooit nog tapenade uit een potje te kopen. Serieus, dit is zo ontzettend lekker! Dus ga je met de paasdagen lekker borrelen, of wil je gewoon wat hartigs bij de brunch, dan mag deze tapenade zeker niet ontbreken.
Om nom nom, ik vond het hoog tijd om weer eens een lekkere crostini (of eigenlijk twee) te maken. Het hoofdingrediënt voor de topping van beide crostini’s is ricotta, een zachte Italiaanse kaas met een weinig uitgesproken smaak. Dat laatste maakt de kaas erg geschikt om er een eigen draai aan te geven door deze te mengen met bijvoorbeeld kruiden. De kaas geeft beide crostini’s iets lekker fris.
Ik ben gek op Mexicaans eten. Met name wraps eet ik graag en veel te vaak. Daarom leek het me lekker om eens te variëren. Dat werden deze mini wraps met heerlijk zachte pulled chicken die ruim een uur zachtjes heeft staan stoven. De wraps zijn daarnaast gevuld met een lekkere frisse pico de gallo, avocado en een dot crème fraîche. Deze wraps zijn niet alleen lekker bij het avondeten of de lunch, maar ook heerlijk als appetizer (dan moet je het natuurlijk wel bij eentje houden).
Kinderen kunnen best moeilijk doen over het eten van groente. Ik snap dat best, want ik was vroeger ook zeker geen makkelijke eten. Des te meer kan ik me er over verbazen dat als je ze rauwe groente geeft met een dip, ze het ineens wel eten. De mogelijkheid tot dippen geeft ze een echt snackgevoel (in plaats van het verplichte groente eten) denk ik en welk kind houdt nou niet van snacken. Nou kun je met al die dips natuurlijk eindeloos variëren en dat heb ik dan ook (een beetje) gedaan. Ik vind de dips zelf het lekkerst met wortels, paprika, bleekselderij en snoeptomaten, maar je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de groente die je erbij eet.
Aangezien ik twee borrelhapjes toch wel een beetje karig vond op tafel, heb ik hier nog een heerlijk recept voor een derde variant, namelijk zalmsalade. Want uiteraard moet er voor de visliefhebbers ook wat lekkers op tafel staan. Deze zalmsalade is een makkie om te maken en zacht en fris van smaak.
Ik ben echt een grote fan van zoute sticks bij de borrel. Niet per se van die kleintjes, maar van die mooie grote gedraaide zoute knapperige broodstengels. Hoewel het natuurlijk super makkelijk is om ze te kopen, is zelf maken natuurlijk veel leuker! Je moet er wel geduld voor hebben, want het deeg moet een nachtje in de koelkast blijven liggen, maar je geduld wordt zeker beloond met heerlijke zoute sticks.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.