Registeren
Wachtwoord vergeten?
Met de jaarwisseling moet de tafel natuurlijk vol staan. Naast de oliebollen zullen er bij veel mensen ook kaasjes met toastjes op tafel staan. Daarom maakte ik speciaal voor de kaasliefhebbers deze camembert uit de oven met walnoot, appel en honing. Zeg nou zelf, daar wordt je toch blij van?! Ik vind zelf dat de combinatie van verschillende structuren de combinatie extra lekker maakt.
Dit gerecht geeft een heerlijk tapas gevoel, nou helpt het natuurlijk ook dat het ook gewoon een tapas gerecht is. Sinds ik het voor het eerst at in een klein tapas restaurantje de woonplaats van mijn ouders ben ik er echt helemaal gek op. Dit gerecht is overigens ook enorm lekker om als borrelhapje op tafel te zetten. Net even anders dan een gewoon stukje kaas of worst. Grote bonus is dat het echt enorm simpel is om te maken, er zijn maar twee ingrediënten. Dat kan gewoon niet fout gaan
Sinterklaas is alweer voorbij, dus het is de hoogste tijd voor de eerste kerstgerechten. Ik begin dit jaar met een makkelijk voorgerechtje of een hapje bij de borrel (net hoe je het wilt zien). Het leuke aan crostini’s is dat je er heerlijk mee kan variëren. Het is dan immers ook gewoon een geroosterd broodje met wat beleg erop. Alleen klinkt crostini natuurlijk veel luxer, dus laten we het daar maar op houden. Want zeg nou zelf, als je met kerst zegt het hapje is geroosterd brood, dan word je waarschijnlijk toch een klein beetje teleurgesteld aangekeken.
Heerlijk die zomer! Nou ja, 40 graden is misschien wel iets te veel van het goede, maar nu het weer lekker afgekoeld is naar normale zomerse temperaturen gedaald is, is het ook weer heerlijk buiten vertoeven. En dat buiten vertoeven doe ik graag met diverse hapjes erbij. Ik kan wel stellen dat ik, buiten alle kampen om die ik voor de scouting gedraaid heb, zelden zo vaak hapjes gegeten heb als in de afgelopen paar weken. Hapjes, het klinkt altijd een beetje gek, maar ik heb er gewoon geen beter woord voor. Het waren namelijk geen Spaanse hapjes, dus tapas kun je het niet noemen en eigenlijk alle hapjes waren te groot om het amuses te kunnen noemen. Ik houd het dus op hapjes. Deze crostini met geitenkaas, Serrano ham en meloen past fantastisch bij een maaltijd van hapjes en mooi zomers weer.
In mijn zoektocht naar een variatie aan voorgerechten voor een eetclub die ik samen met vrienden heb, kwam ik langs een variatie op deze beauty. Ik ben er echt helemaal weg van en heb het zelfs al twee maal klaargemaakt in de afgelopen week.
Oud en Nieuw is misschien voorbij, maar dat wil niet zeggen dat de borrelhapjes niet gewoon gezellig op tafel kunnen. Daarom maakte ik dit super lekkere en niet mega ongezonde borrelhapje. Namelijk een crostini met geroosterde paprika, hüttenkäse en balsamicostroop. In mijn geval is de balsamicostroop zelf gemaakt, maar daar gaat je huis wel lekker van naar azijn ruiken. Je kunt het anders ook verkrijgen bij de grotere supermarkten, sommige kookwinkels of een groothandel.
Hoewel de meeste mensen op vrijdagmiddag borrelen of in het weekend, is er natuurlijk niks mis mee om de week er gewoon mee te beginnen. En als je dan toch gaat borrelen, serveer dan ook deze heerlijke paddenstoelen crostini’s erbij.
Nu de kerstdagen weer voor de deur staan is het natuurlijk tijd voor allerlei lekkere hapjes. Bij mij staan (net als bij velen) de kerstdagen namelijk gelijk aan veel en lekker eten. Hoe er gegeten wordt kan voor iedereen natuurlijk variëren. Waar de één uitgebreid dineert met een driegangendiner, gaat de ander met de hele familie gourmetten, en kruipt de volgende op de bank met allemaal heerlijke hapjes terwijl er een kerstfilm gekeken wordt. Daarom zal ik de komende weken recepten delen die in deze diverse categorieën passen.
Zo met oud en nieuw komen natuurlijk de borrelhapjes weer op tafel. Ik ben zelf een voorstander van makkelijke borrelhapjes, maar dan wel even iets luxer dan de zak met borrelnootjes (die natuurlijk ook super lekker zijn). Deze dadels met spek zijn er een goed voorbeeld van. Je hebt er bijna geen werk aan om ze te maken en ze zijn hartstikke lekker. Je zou ze eventueel nog kunnen vullen met geitenkaas, maar zelfs dat is niet nodig (ook al is dat ook is een top combinatie).
Dit recept is een klassieker van mijn moeder. Deze garnalencocktail staat elke kerst en Pasen op tafel. Best een favoriet dus hier in huis. De saus over de garnalen heeft een heerlijk uitgesproken smaak en romige smaak, en is uitstekend geschikt als voorgerecht. Het leukste vind ik het om het in een mooi glas te serveren, zodat je zowel de garnalen als de saus goed kunt zien.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.