Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik ben de laatste tijd een beetje druk, dus ik had behoefte aan een makkelijke maaltijd. Heel veel makkelijker dan (bijna) alle ingrediënten door elkaar gooien en in de oven grillen wordt het niet, dus zo gezegd zo gedaan. Het resultaat? Een heerlijk gerecht dat binnen een half uur klaar is!
Groente, voor sommigen een noodzakelijk kwaad, voor anderen een verrijking van de maaltijd. Ooit had ik een kind op scouting waarvan de ouders beweerden dat ze geen groente lustte. Gelukkig geloof ik daar totaal niet, want zeg nou zelf broccoli en paprika hebben een totaal andere smaak. Daarbij ben ik van mening dat het vooral ligt aan hoe je het klaarmaakt. Groente die totaal doodgekookt is, lust ik ook niet. Maar groente met een lekkere bite, gekruid of ongekruid vind ik over het algemeen hartstikke lekker. Al zal ik heus niet beweren dat ik alle groente lust, want dat is zeker niet waar. Het lekkere aan deze groenteschotel vind ik dat de groente lekker gekruid zijn met tijm, rozemarijn en knoflook. Zeg nou zelf, daar word je toch gelukkig van?!
Na alle zoetigheid van Pasen tijd voor wat gezonds en niet al te moeilijks tussendoor. Deze gegrilde groentesalade is makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens hartstikke lekker. De geroosterde stukjes pitabrood geven de salade een lekkere bite en omdat je de salade lauwwarm serveert is hij zowel lekker met warm weer of met het dat koude en onvoorspelbare weer van de afgelopen dagen.
Een recept dat heerlijk is op de barbecue en net zo makkelijk in de oven gemaakt kan worden. Dus wat voor weer het dit weekend ook wordt, deze gepofte aardappelen kun je sowieso eten. Het lekkere van het gebruik van de barbecue vind ik dat de aardappels knapperig worden aan de buitenkant. Maar aangezien ik weiger te barbecueën in de regen of als het echt heel koud is, is de oven een prima alternatief.
Vaak ligt er veel vlees op tafel bij het gourmetten, maar heerlijke groenten zijn minstens net zo lekker om te bakken tijdens het gourmetten. Deze makkelijke groentespiesjes gemarineerd in een heerlijke kruidenolie zijn zo klaargemaakt en een heerlijke toevoeging aan je gourmetdiner.
Vegetarisch koken hoeft niet per se een uitdaging te zijn, maar dat vind ik het toch soms wel. Vooral omdat ik niet altijd terug wil vallen op een vleesvervanger, liever niet zelfs. Maar goed, dan kom je toch veelal in de categorie veel groente uit, voor mij niet erg, want ik ben echt gek op groenten. In deze super lekkere groentechili die je in de slowcooker kan maken mis je het vlees dan ook totaal niet. Omdat er zowel kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten in zitten, vult hij echt super goed. En eigenlijk is hij gewoon super lekker. Ik heb hem binnen een week tijd al twee keer gemaakt, één keer voor gasten (die er ook erg over te spreken waren), en één keer een grote pan voor mezelf (er staan nu dan ook vier bakjes in de vriezer. Het echte werk is het snijwerk van de groenten, maar daarna heb je er echt geen omkijken meer naar.
Deze spinazie-spek quiches zijn erg makkelijk om te maken en lekker als een klein voorgerechtje of als bijgerecht. Je zou ze zelfs kunnen serveren als borrelhapje op een verjaardag. Ik maakte ze in een cupcake bakblik, dan heb je gelijk de ideale maat. Let daarbij wel op dat je steeds een vakje leeg laat tussen de quiches.
Hier is nou een voorbeeldje van een gerecht dat er leuk uitziet en niet moeilijk is om te maken. Handig voor als je een keer een etentje geeft, maar stiekem niet veel tijd hebt. Het is natuurlijk wel zo handig als de paprika niet omvalt tijdens het bakken. Zorg daarom dat je paprika’s gebruikt die een enigszins vlakke onderkant hebben, of dat je het met een mes een beetje bijsnijdt. Doe dat laatste natuurlijk wel op zo’n manier dat je geen gat maakt aan de onderkant, want dan loopt de vulling eruit. Het is een beetje afhankelijk van hoe je de paprika zelf het lekkerst vindt hoe lang je deze in de oven bakt. Ik vind het lekker als hij nog een beetje knapperig is, wil je de paprika wat zachter, bak hem dan wat langer in de oven.
Dit gerecht at ik jaren geleden voor het eerst in een Grieks restaurant. Paprika en fêta is echt een super lekkere combinatie, zeker als je er ook nog eens wat balsamicosiroop overheen giet. Helaas werd het uiteindelijk van het menu gehaald, iets met een nieuwe eigenaar en andere vernieuwingen, en dus werd ik genoodzaakt om het zelf maar te maken. Gelukkig is dat niet zo moeilijk en kan ik dus van dit heerlijke gerechtje smullen wanneer ik maar wil.
Ik ben gek op allerhande groenten. En dan helemaal groentes met een uitgesproken smaak, of als ze bijvoorbeeld lekker gewokt zijn. Nou wilde ik toch ook eens ratatouille maken. Ratatouille is een van oorsprong Frans gerecht van gestoofde groenten. Tegenwoordig wordt het op verschillende manieren gemaakt, ik heb ervoor gekozen om de groenten niet te stoven, maar te bakken in de oven. Simpelweg omdat ik er niet van houd als de groenten helemaal zacht zijn of tot snot gekookt zijn. Wat mij betreft is dit echt het perfecte bijgerecht bij een etentje. Door alle kleuren ziet het er gezellig uit en als je groenten kun snijden kun je dit gerecht maken, dus wat kan er misgaan?
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.