Registeren
Wachtwoord vergeten?
Met pakjesavond om de hoek is er heel wat lekkers om uit te kiezen. De lekkerste Sinterklaasrecepten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.
Al klaar met de paasbaksels? Maar nog niet met de zoetigheid die het voorjaar met zich meebrengt. Nu de heerlijke Hollandse aardbeien weer te krijgen zijn vond ik het hoog tijd om die eens in te zetten voor één van mijn baksels.
Het is alweer bijna oud en nieuw. Dus dat betekent nog één dagje helemaal losgaan op allerhande ongezond eten voordat ik voorlopig weer enigszins normale hoeveelheden en een stuk gezonder ga eten. Geen zorgen hoor, ik ga niet ineens de koekjes of een lekkere boterham met hagelslag laten staan, maar een beetje minder mag best. Maar eerst nog even heerlijk snoepen op oudejaarsavond en dat kan perfect met deze heerlijke appelbeignets. Ze zijn makkelijk om te maken en echt heerlijk om te eten. Perfect naast of in plaats van een oliebol.
Deze appelflappen zijn de nieuwe generatie appelflappen. Zo ontzettend lekker de toevoeging van amandelspijs, denk dat ik ze nooit meer anders wil eten. De amandelspijs heb ik ook zelf gemaakt, maar je kunt hem ook kant in klaar in diverse supermarkten kopen. Deze appelflappen zijn de perfecte toevoeging voor een Sinterklaasavond of met de kerst bij de koffie of thee en met een bolletje vanille-ijs zijn ze ook nog eens een heerlijk toetje.
Bij de feestdagen is na de kruidnoten één van de eerste dingen waar ik naar uitkijk de banketstaaf of banketletter. Amandelspijs in bladerdeeg, daar kun je toch allen maar blij van worden! Het lekkerst vind ik de simpele variant, zonder opsmuk om het zo maar te zeggen. Dus zonder vruchten, poedersuiker, en andere aanverwante dingen erop. Gewoon simpel bladerdeeg gevuld met amandelspijs, mooi goudbruin gebakken en nog even opgewarmd wanneer je hem serveert. Ik krijg er nu alweer trek in!
Veel mensen zullen bekend zijn met de millionaires shortbread. Een heerlijke koek met daarop een laag karamel en bedekt met chocolade, veelal gesneden in vierkante blokken. De billionaires shortbread is net even lekkerder (vind ik tenminste) en luxer met in plaats van een laag gewone karamel een heerlijke laag zoute karamel. Deze koeken gaf ik cadeau aan vrienden voor hun verjaardag en een dag later kreeg ik prompt de opdracht om te stoppen met werken en een koekwinkel te beginnen. Nou heb ik nog geen grootse plannen, maar wat niet is kan nog komen. Deze koeken zijn in ieder geval heerlijk! Ik heb ervoor gekozen om de koeken rond en iets meer behapbaar te maken door de laag karamel en de laag chocolade iets beschaafder te houden dan in de standaardversie.
Wil je echt iets bijzonders maken voor Valentijnsdag? Heb je er dan al eens aan gedacht om zelf bonbons te maken? Bijvoorbeeld deze heerlijke bonbons met koffiekaramel. Je zou denken dat bonbons belachelijk moeilijk zijn om te maken, maar dat valt best mee. Ik heb er zelf een ijsblokjesvorm voor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een echte bonbonvorm.
Dat ik gek ben op chocolade is geen groot geheim. Ik bak er dan ook graag mee. Het merendeel van mijn vriendengroep kan ik vooral een groot plezier doen met brownies. Het is zelfs zo erg dat ik voor verjaardagen alleen nog maar brownies bak, want met ieder ander gebak blijf ik toch zitten. Nu leek het me leuk om van die brownies eens wat anders te maken, namelijk brownie koekjes, ook wel bekend als brookies (brownie cookies). Nou dat is goed gelukt! Mijn vader vond de koekjes zo lekker dat hij nu met allemaal ideeën rondloopt voor een koekjesfabriek en de koekjes dus in grote oplagen wil gaan produceren. Ik wil het in nog even wat rustiger aan doen, dus ik ben bang dat als je deze koekjes wilt eten je toch echt zelf aan de slag moet. Gelukkig is het een makkelijk recept en zijn de koekjes zo klaar.
Deze lekker knapperige koekjes zijn ontstaan op basis van een recept voor knapperige kaneelkoekjes. Die koekjes zijn al enorm lekker, maar als een echte chocoladefreak had ik gelijk inspiratie voor een chocoladekoekje.
Deze koekjes zijn echt super lekker!!! Ik heb ze vorige week samen met vriendinnetje Monique gebakken en behalve dat het recept geheel haar idee was heeft ze er ook schitterende foto’s van gemaakt. Ik ben dan ook heel blij om nu het resultaat met jullie te kunnen delen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.