Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor een recept dat je ook gezellig samen met kinderen kunt maken. Kaneel shortbreadsterren die je gezellig in de kerstboom kunt hangen. De koekjes zijn gedecoreerd met royal icing en een klein beetje eetbare glitterpoeder. Zoals je ziet zal ik nooit professioneel koekjes versierder worden. Maar gelukkig is het belangrijker dat de koekjes lekker smaken dan dat ze er fantastisch mooi uitzien. En lekker dat zijn ze!
Met de Pasen voor de deur eet ik al dagen veel te veel paaseitjes. Ze zijn ook zo lekker! Ik ben vooral gek op eitjes met karamel. Heerlijk als er feestdagen voor de deur staat waar het voor een groot deel toch ook draait om eten, eten en nog meer eten. Naast het eten van eindeloos veel paaseieren is het natuurlijk fijn om ook wat te variëren. Daarom besloot ik om deze heerlijke karamel meringues met jullie te delen. Ik was al gek op vanille meringues, maar deze zijn wat mij betreft nog wel een stapje lekkerder. Ze zijn makkelijk om te maken, je moet alleen goed opletten dat je je karamel niet verbrand.
Onlangs maakte ik voor Valentijnsdag koekjes met een hart van jam. Dat koekjesdeeg beviel me zo goed dat ik besloot om er nogmaals koekjes mee te maken. Deze keer werden het knapperige amandelkoekjes, gebaseerd op de koekjes die mijn moeder en ik regelmatig bij de banketbakker halen. De koekjes vielen erg in de smaak bij iedereen aan wie ik ze uitdeelde waarbij het zelden bij één koekje bleef, dus wat mij betreft een geslaagd recept.
Tijd voor een familierecept! Deze kniepertjes werden al door mijn overgrootmoeder gemaakt. Zij gaf het recept door aan mijn oma en tegenwoordig is mijn tante meestal de “klos” om ze te bakken. Maar ook hier houdt het niet op. Ook sommige van haar kinderen kunnen ze maken en ook diverse kleinkinderen hebben ook al achter het kniepertjesijzer gestaan. In die zin loop ik eigenlijk een beetje achter op de rest. Het kniepertjesijzer stond al zeker 5 jaar (waarschijnlijk langer) bij mijn ouders op zolder en ik had zelfs nog nooit om het recept gevraagd.
Valentijnsdag, de dag van liefde en de dag dat je waar je ook kijkt alles in de vorm van een hart tegenkomt. Daar kon ik natuurlijk niet bij achterblijven, daarom maakte ik deze lekkere vanillekoekjes met een hart van jam. Zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan iemand iets heerlijk zelfgemaakts geven. Dat maakt zo’n dag toch extra speciaal. Dus kom op, sla aan het bakken en verras iemand met een lekker zelfgemaakt koekje.
Morgen is het alweer Koningsdag! Daar mag natuurlijk best een bijpassend koekje bij. Deze vrolijke koekjes in de vorm van vlaggen en kroontjes kun je morgen in ieder geval zeker serveren. Ik heb uitstekers gebruikt om de koekjes in deze vorm te krijgen, maar je kunt natuurlijk makkelijk een papieren mal gebruiken om ze uit te snijden.
Valentijnsdag komt er weer aan en dan is het natuurlijk tijd voor een recept in thema. Niks in hartvorm, maar dat komt vooral omdat ik niet zo goed ben in macarons opspuiten in een hartvorm. In tegenstelling tot de vorige keren dat ik macarons maakte heb ik deze keer geen natuurlijke kleurstof gebruikt. Dat kwam toevallig zo uit, want ik wilde graag roze macarons en had daar geen natuurlijke kleurstof voor bij de hand.
Als je net als ik gek bent op zoute karamel dan is dit het macaronrecept voor jou! Deze macarons hebben zelfs een dubbele dosis zoute karamel. De vulling bestaat namelijk uit een rand van zoute karamel botercrème, met daarin een hart van zoute karamel. Je moet alleen oppassen dat je er niet te veel karamel in doet, want dan valt de smaak van het macaronkoekje weg en dat is simpelweg zonde.
Dit leuke koekje is eigenlijk een doodgewoon shortbread koekje, maar dan half chocolade en half vanille. Zoals je op de foto kunt zien ben ik niet echt een kei in ronde koekjes maken. Deze koekjes zijn dan ook niet uitgestoken, maar gesneden. Ik vind het wel een erg leuk effect hebben en geen koekje is exact hetzelfde, het heeft eigenlijk wel iets gezelligs.
Tja, tegen taart kan ik eigenlijk nooit nee zeggen. Het is namelijk TAART! Als echte zoetekauw ben ik er dan ook gek op. Al moet ik eerlijk toegeven een stuk taart kan best machtig en soms veel te veel zijn. Daarom zijn deze mini cheesecakes ideaal. Je kunt ze eigenlijk eten als een koekje en zelfs een tweede kan met dit formaat prima. Ik vind cheesecakes het lekkerst met een bastogne bodem, die in combinatie met de zoute karamel topping het echt helemaal compleet maakt.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.