Registeren
Wachtwoord vergeten?
Onlangs ging ik met twee vrienden voor een scoutingkamp een tocht uitzetten in het bos bij Zeist. Na een paar uur door het bos dwalen hadden we toch echt zin om wat op te warmen met een kop koffie (of thee). Zo kwamen we bij hotel Oud Londen terecht, wel ietwat underdressed in ons oude kloffie met modder, maar dat mocht de pret niet drukken. Aldaar vond ik op de kaart een recept voor Oud Londense chocoladelollies, eigenlijk gewoon truffels op een stokje, en gelijk had ik zoiets van die ga ik deze week nog maken!
Niet om je te ontmoedigen om ze eens te maken, maar dit is denk ik toch wel het meest moeilijke en bewerkelijke recept dat ik ooit gemaakt. Bij het maken van macarons kan het voor mijn gevoel maar twee kanten op, of ze zijn heerlijk, of ze zijn echt totaal mislukt. Dit laatste is me meer dan eens overkomen, dus besloot ik om het kookboek van de meester van de macarons aan te schaffen, Pierre Hermé.
Zin om lekker koekjes te bakken met de Pasen, maar dan wel zonder er al teveel tijd in te hoeven steken? Dan wil je deze heerlijke citroen shortbread koekjes maken. Je hoeft het deeg niet uit te rollen of koekjes uit te steken. Je laat het als een rol opstijven en snijdt het vervolgens in plakken. Zeg nou zelf, makkelijker kan toch niet?
Als je dan eenmaal macarons gaat maken, maak je natuurlijk niet één smaak, maar gelijk twee (of drie, of vier, maar in mijn geval dus twee). Daarom dat ik ook deze heerlijke dulce de leche chocolade macarons maakte. Wederom is basismethode een recept van Pierre Hermé, maar de vulling is geheel mijn eigen verzinsel. En laten we wel wezen, de vulling geeft de meeste smaak aan dit heerlijke koekje.
Eierkoeken zijn misschien wel de makkelijkste koek om even zelf te bakken. Zo op zijn tijd vind ik eierkoeken hartstikke lekker en dan is het natuurlijk het leukst om ze even zelf te maken. Daarnaast vind ik het ook ideale koeken om te gebruiken in een trifle, omdat ze heerlijk smaken op kunnen nemen, eigenlijk net als lange vingers dat doen in tiramisu.
Wat houd ik toch van deze tijd van het jaar. Het wordt wat kouder, de openhaard kan weer aan, de winkelcentra zijn gezellig versierd met lichtjes en andere decoraties, en overal zijn heerlijke lekkernijen te krijgen. Gevuld speculaas is er daar één van.
Ik had nooit gedacht dat het maken van gevulde koeken zo makkelijk zou zijn. Maar waarom ook niet, ik bedoel het is gewoon twee lagen koekjesdeeg met een vulling ertussen. Een hele lekkere vulling dat wel. Ik maakte laatst een flinke berg amandelspijs voor een rood fruit sloffentaart. Hier had ik flink wat van over, dus was het tijd om nog wat te maken met dit heerlijke goedje. Nou ja eigenlijk twee dingen, want ik heb er ook nog een appel kruimel sloffentaart mee gemaakt. Dat recept volgt later.
Ik had al de hele week zin om koekjes te bakken, dus heb ik gisteren deze heerlijke havermoutkoeken gebakken met witte chocolade. Als je nu denkt gezonde koeken omdat er havermout in zit kun je het wel vergeten. Deze koeken zijn niet dieetproof, maar wel heel erg lekker. Deze lekkere havermoutkoeken zijn gekruid met kaneel en een beetje nootmuskaat. Ze zijn supermakkelijk om te maken en perfect voor bij de koffie of thee of als zoet tussendoortje.
Ik heb bij mijn ouders aan huis een kantoor. We hebben ook nog een ander kantoor, maar uit praktische overwegingen kies ik er meestal voor om op dit kantoor te werken. Het leuke daarvan is dat ik praktisch iedere middag gezellig met mijn moeder een kopje thee drink. Bij zo’n lekkere kop thee hoort natuurlijk ook wat lekkers. Dit lekkers is meestal een lekker chocolaatje, een bonbon, of een koekje.
Regelmatig zie ik op mijn tijdlijn recensies van nieuwe kookboeken voorbij komen. Altijd erg leuk, want een nieuw kookboek betekend vaak ook veel inspiratie. Maar inspiratie hoef je niet alleen uit nieuwe kookboeken te halen, er zijn namelijk ontzettend veel oudere kookboeken waar je de lekkerste gerechten uit kunt halen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.