Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik wilde al een tijdje zelf mueslirepen maken en deze week was het eindelijk zover. Na een eerste mislukte poging (ze vielen volledig uit elkaar), had ik bij de tweede poging een heerlijke badge mueslirepen. Heerlijk met geroosterde havermout, gepofte rijst, amandelen, rozijnen en chocolade. Overigens vind ik mueslirepen altijd veel gezonder klinken dan ze daadwerkelijk zijn. Tja je moet al die heerlijke ingrediënten wel aan elkaar plakken, maar gelukkig vind ik de smaak veel belangrijker dan hoe gezond ze daadwerkelijk zijn.
Deze koekjes zijn super lekker, tenminste dat vonden de kinderen op scouting die na het eerste koekje gelijk om een tweede vroegen. Eigenlijk zijn het meer cakejes dan koekjes als je naar de textuur gaat kijken. Oftewel ze blijven helemaal zacht. Maar lekker dat ze zijn, ik kon er zelf ook niet vanaf blijven. De glazuur geeft het koekje iets heel zoets, dus als je niet een enorme zoetekauw bent, doe dan gewoon wat minder glazuur op de koekjes. Ik, daarentegen, ben gek op zoet, dus bij mij zat er een beste laag glazuur op. Heerlijk!
Het maakt voor deze cake niet uit of je nou kunt bakken of niet, deze cake kan iedereen maken. Normaliter maak je deze cake met theebiscuitjes, echter voor deze variant heb ik chocoladekruidnoten en speculaasbrokken gebruikt. De cake is ongelooflijk makkelijk om te maken en SUPER LEKKER (aldus mijn scoutingkids). Voor dit recept heb je vooral een beetje geduld nodig. De cake moet namelijk opstijven in de koelkast. Je kunt hem dus ook het beste een avondje van tevoren maken. Eigenlijk ideaal voor de Sinterklaasavond, want op de dag zelf heb je er geen omkijken naar en kun je ’s avonds heerlijk snoepen.
Ik vind deze sneeuwpoppen echt super schattig! En perfect om uit te delen aan kinderen. Ze zijn ook nog eens vrij makkelijk om te maken, je moet alleen wat geduld hebben, want de meringue moet drogen en dat kost tijd. Je kan de oven trouwens niet op een hogere temperatuur zetten om het droogproces te versnellen, want dan zullen de meringues verkleuren of bij een hele hoge temperatuur zelfs verbranden. Dit weet ik trouwens uit ervaring, al had ik de oven niet expres hoger gezet.
Ja, ik weet het! Het is een nogal bijzondere naam voor een koekje. Ik heb echt geen idee waar de naam van deze koekjes vandaan komt. Met wat speuren op het internet komen er diverse verhalen naar boven, dus heb ik het maar opgegeven om de daadwerkelijke oorsprong te achterhalen. Ik ken de koekjes uit de Verenigde Staten waar ze veel gegeten worden. Deze vanille koekjes zijn in ieder geval heerlijk zacht met een lekkere knapperige beet van de kaneelsuiker die eromheen zit.
Een tijdje geleden nam ik mijn eerste video op. Het klopt dat je de video nog niet gezien hebt, die hoort namelijk bij dit recept en helaas had ik eerder geen tijd om het recept erbij te schrijven. Maar nu is het eindelijk zover! Het recept is geschreven en mijn eerste videorecept staat online. Een video over heerlijke zachte witte chocolade koekjes.
Nu de Sint weer in het land is, is het natuurlijk hoog tijd voor een Sinterklaasrecept. Nu denk je natuurlijk al snel aan een recept met kruidnoten, maar in dit geval zijn het speculaasbrokken geworden. Ik weet dat je die vaak de rest van het jaar ook nog kan krijgen, maar ik blijf ze om de één of andere reden toch altijd associëren met Sinterklaas.
Dit is het perfecte toetje voor een sinterklaasavond of welke andere avond dan ook. Een heerlijke warme rood fruit speculaascrumble. Een makkelijk toetje waar je op pakjesavond geweldig van kunt genieten en weinig omkijken naar hebt.
5 december! Tijd voor pakjes en veel lekkers! Ik vond het tijd om eens wat anders te maken dan de standaard Sinterklaas dingen. Daarom maakte ik deze speculaasmeringues met chocolade. Geen hele overheersende speculaassmaak, maar precies genoeg, en in combinatie met de chocolade natuurlijk extra lekker.
De Sint is weer in het land! En dat betekent dat ook de tijd van kruidnoten, pepernoten, taaitaai en allerhande ander lekkers officieel weer is begonnen. Ik weet dat ze al maanden in de winkel liggen, maar ik probeer er altijd tot de Sint er weer is een beetje vanaf te blijven. Met de nadruk op proberen, want het lukt eigenlijk nooit. Mijn favoriete kruidnoten zijn de truffelkruidnoten, daar kan ik echt niet vanaf blijven. Dus leek het me geweldig om ze eens zelf te maken. Een goed geslaagde actie, al zeg ik het zelf.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.