Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze lekkere pannenkoeken, die geenszins op Hollandse pannenkoeken lijken, kun je in de Verenigde staten in elk pannenkoekenhuis en vele “American diners” bestellen, maar dan eet je het meestal niet als losstaand gerecht. Je bestelt het dan bij het ontbijt of lunch als bijgerecht. Dan krijg je bijvoorbeeld een combinatie van wentelteefjes, pannenkoeken, roerei en bacon. Enorm gezond uiteraard en wat mij betreft ook iets te veel van het goede als combinatie, maar losstaand met wat siroop en verse vruchten zijn ze ook heerlijk.
Ik vond het weer eens tijd om een lunchgerecht te posten. Ik eet graag zoete dingen, en de lunch is daarbij geen uitzondering. Heerlijk een volkoren boterham (toch nog iets gezonds) met hagelslag, vlokken of appelstroop. Maar af en toe mag het natuurlijk best wat luxer. Daarom maakte ik deze lekkere appeltosti. Een lunchgerecht voor de lekkere trek, want op de appel na is er weinig gezonds aan.
Heb je al eens geprobeerd havermout te bakken in de oven? Ik, tot vandaag, in ieder geval niet. Dus werd het hoog tijd om dat te proberen en eens met wat anders te ontbijten. Ik maakte het met lekker wat aardbeien, frambozen, chocolade en honing. Dat zijn inderdaad behoorlijk wat toevoegingen, maar daar leent de havermout zich dan ook perfect voor.
Blini’s zijn kleine luchtige pannenkoekjes op basis van een gistdeeg. Een recept dat oorspronkelijk gemaakt wordt met boekweitmeel, maar je ook prima met tarwebloem kunt bereiden. Blini’s zie je vaak als kleine gerechtjes voorbij komen. Een veel geziene variatie is er eentje met gerookte zalm en crème fraîche. Ik besloot om het over een zoetere boeg te gooien en te gaan voor blini’s met geitenkaas, aardbeien, spek en honing. De aardbeien met spek combinatie was een nieuwe voor mij, maar echt super lekker! Nou vind ik zout-zoet combinaties sowieso fantastisch, dus misschien niet heel gek dat ik dit ook super lekker vond. Wat mij betreft dus een echte aanrader!
In de afgelopen weken heb ik niet veel tijd gehad om te bloggen. Ik ben voornamelijk de hort op geweest met mijn nichtje, maar gelukkig had ik wel tijd om nog wat lekkere recepten te maken. Alleen het posten van de blogs daar kwam het niet zo van.
Borreltijd! Of lunchtijd, maakt eigenlijk ook niet uit. Tussen Utrecht en Bunnik heb je bij de bossen van Rhijnauwen de Veldkeuken. Daar bestelde ik al meer dan eens een broodje geitenkaas met portvijgen. Heerlijk! Een echte aanrader als je daar eens een keertje in de buurt bent. Nu ik bij de supermarkt weer verse vijgen tegenkwam besloot ik gelijk om zelf ook eens portvijgen te maken en ze deze keer eens heerlijke te combineren met brie. Geen verkeerde keuze, al zou ik het ook zo weer met geitenkaas eten.
In het kader van nog wat Texas inspiratie maakte ik dit lekkere broodje braadworst met coleslaw, gebakken paprika en barbecuesaus. Niet dat braadworst mega Texaans is, helemaal niet zelfs. Echter deed ik het idee voor dit broodje wel daar op, namelijk op basis van één van de betere hamburgers die ik ooit at. Dit broodje is zowel lekker als lunch of als avondeten. Ik maakte de barbecuesaus voor dit recept ook zelf, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je favoriete kant-en-klare barbecuesaus gebruiken. Voor een klein beetje luxe gevoel vind ik het lekker om een hard broodje te gebruiken in plaats van een zacht broodje. Lekker voor dat beetje extra crunch.
Ik had zin in iets lekkers en iets simpels. Ineens had ik het , ik heb zin in een broodje hamburger maar dan met een twist. Die twist werd heerlijk gekarameliseerde uit, niet gezond, maar wel erg lekker. Eerder maakte ik al eens de hamburgers zelf. Daar had ik deze keer dus totaal geen behoefte aan en dus ben ik gewoon voor een mooie kant-en-klare hamburger gegaan. Ik heb zelf een voorkeur voor de hamburgers van Greenfields, die kun je bij de Appie halen, maar koop vooral een hamburger die je zelf lekker vindt. Of maak ze natuurlijk gewoon zelf.
Ik ga lekker op de gezonde weg verder en maakte vandaag een ciabatta broodje met een avacadospread, gerookte kip, rucola en tomaat. Een recept dat ontstaan is uit een nieuw gevonden liefde voor guacamole en daarmee ook avocado.
De clubsandwich, helaas zie ik hem niet heel vaak op de lunchkaart van restaurants, ook al is hij ongelooflijk lekker. Nou wordt hij meestal geserveerd met wit casinobrood en daar ben ik dan zelf toch weer niet zo’n fan van. Nee, doe mij maar lekker wat zwaarder volkorenbrood, zo’n brood met lekker veel smaak. Nou had ik vandaag eens zin in wat anders dan de standaardlunch. Ja, als foodblogger zit ik heus niet elke maaltijd allemaal spectaculaire dingen te eten (een boterham met hagelslag vind ik ook heerlijk). Dus werd het hoog tijd om mijn eigen variant te maken, heerlijk met een gebakken spiegeleitje, kip en een honing-mosterddressing.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.