Registeren
Wachtwoord vergeten?
Gelukkig geloof ik niet in goede voornemens, maar dat wil niet zeggen dat ik niet een soort van in gezond eten geloof. Of in ieder geval een goede poging daartoe. Daarom maakte ik deze semi-verantwoorde pannenkoekjes met onder andere amandelmelk, havermout, en rood fruit. Het fruit is niet gezoet, dus kan voor de zoetekauwen niet zoet genoeg zijn. Je kunt natuurlijk suiker toevoegen, maar dan moet je natuurlijk geen goede voornemens hebben.
Ik vond het hoog tijd om weer eens een quiche te maken. Eens in de zoveel tijd vind ik een quiche heerlijk. Het zelf maken van een quiche is hartstikke makkelijk, het kost alleen wat tijd. Het deeg is zo gemaakt, het moet alleen even opstijven. En de vulling is misschien nog wel makkelijker om te maken. Voor de rest is het alleen maar een kwestie van bakken en wachten. De naam van deze quiche is een klein beetje misleidend, hoewel er voornamelijk paprika in zit heb ik de ook wel één hele tomaat gebruikt voor smaak en decoratie en is het geheel bestrooid met fetakaas.
Je kunt ze krijgen bij sommige slagers, maar vaker zie je ze bij kramen op etensmarkten en andere fairs. Zo haalt mijn moeder altijd Engelse pies als we op de Country & Christmas fair zijn bij Haarzuilens. Die zijn hartstikke lekker natuurlijk! Daarom dat ik het ook een leuke uitdaging vond om het een keer zelf te maken. En dat is goed gelukt al zeg ik het zelf. Ik vind het trouwens niet iets wat je eet als hoofdgerecht, tenminste niet als je alleen dit wilt eten, maar met een lekkere salade erbij zit je echt wel goed. Anders is het ook heerlijk om met de lunch te eten.
Dit vind ik een klein ontbijtfeestje! Poffertjesspiezen met aardbeien, frambozen en poedersuiker. Daar word je toch als een kind zo blij van?! Super geschikt natuurlijk voor bij het paasontbijt of de paasbrunch. Of zelfs erg lekker als je een keer wat anders wilt serveren bij een high tea. Ik gebruik zelf een gietijzeren poffertjes pan, zo’n pan kun je mooi heet maken.
Ik ben gek op rijst en op pannenkoeken, maar had nog nooit een combinatie van beiden geprobeerd. Het werd dus hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. En wat blijkt, het is echt een geweldige combinatie! Door de rijst zijn de pannenkoekjes wel enorm vullend, maar je hebt absoluut niet het idee dat je een enorme bak rijst zit weg te werken.
Het duurde even voordat ik dit gerecht goed gemaakt had. Drie pogingen welteverstaan. Niet omdat het zo’n moeilijk recept is, want dat is het helemaal niet zelfs. Bij poging één was de vulling nog niet helemaal naar mijn zin, bij poging twee zat er een gat in het deeg (en liep de vulling er uit, oeps), gelukkig ging poging drie goed en had ik een heerlijke quiche. Nu ik al het voorbereidende werk gedaan heb, lukt het ieder ander natuurlijk om in één keer de perfecte quiche te maken.
Eindelijk tijd voor weer een nieuw recept op de site. Je zou denken dat ik geen tijd heb gehad, wat eigenlijk ook wel een beetje zo is, want ik was namelijk druk met het maken van video opnamen en het editen van de video’s. En met beiden moet ik nog een beetje oefenen, dus het tempo lag niet heel hoog. Maar gelukkig is het uiteindelijk gelukt en hoop ik nog veel meer filmpjes te maken, er staan er ook nog een paar klaar om te editen.
Als je van worteltaart houdt, dan ga je dit ook zeker lekker vinden. Namelijk wortelpannenkoeken! Ik ga niet beweren dat ze gezond zijn (ondanks de wortel), maar wel een stukje gezonder dan de daadwerkelijke taart en ook minstens net zo lekker.
Ik ben net terug van bijna twee weken Amerika, Dallas (Texas) om precies te zijn. En na dagenlang veel te grote porties, ongezond en veel te zoet eten was ik toe aan iets gezonds. Deze wrap met gerookte zalm is dan ook perfect, lekker licht en gezond. Met een beetje crème fraîche, avocado en pico de gallo is het echt een super combinatie. Ideaal voor de goede voornemens, of als je net meer dan vijftien uur gereisd hebt.
Ik ben gek op Mexicaans eten. Met name wraps eet ik graag en veel te vaak. Daarom leek het me lekker om eens te variëren. Dat werden deze mini wraps met heerlijk zachte pulled chicken die ruim een uur zachtjes heeft staan stoven. De wraps zijn daarnaast gevuld met een lekkere frisse pico de gallo, avocado en een dot crème fraîche. Deze wraps zijn niet alleen lekker bij het avondeten of de lunch, maar ook heerlijk als appetizer (dan moet je het natuurlijk wel bij eentje houden).
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.