Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit vind ik nou een typisch voorbeeld van een hapje dat je ook lekker als lunchgerecht kunt eten. Nou weet ik dat lang niet iedereen van geitenkaas houdt. Veel mensen vinden het nogal een uitgesproken smaak te hebben, maar ik vind dat dus reuze meevallen. Ik ben er dan ook gek op, vooral in combinatie met honing en tijm. Het recept voor de geitenklaasflapjes, waar ik ook peer in verwerkt heb, was dan ook snel bedacht.
Dit is zo makkelijk om te maken en zo lekker! Geitenkaas is een kaassoort waar je echt van moet houden en wat mij betreft het allerlekkerst met een beetje honing. Ik koos er deze keer voor om een lekkere geitenkaastosti met peer en verse tijm (en uiteraard honing) te maken. Het lekkerst vind ik het om een tosti te maken van dikke sneden brood. Kies er dan bij voorkeur ook voor om een ongesneden brood te kopen bij de bakker en snijd dan lekker zelf je eigen boterhammen. Zeg nou zelf, hoe lekker is dat?!
Jaja, hoog tijd voor weer een kom soep. Deze keer een lekkere kruidige geroosterde pompoensoep. Nu het zo koud is buiten is het helemaal lekker om met een kop soep op te warmen en dan lekker een stukje brood erin dopen. Heerlijk! Zeg nou zelf, dat is toch genieten?!
Woensdag is pannenkoekendag hier in huis. Geïntroduceerd door mijn moeder toen ik op de basisschool zat en ik kan me niet anders herinneren dan dat ik elke woensdagmiddag met de lunch pannenkoeken te eten kreeg. Hoewel we nu niet meer elke woensdag pannenkoeken eten, vind ik het nog steeds even lekker als vroeger.
Mijn moeder haalt met enige regelmaat een honing-notenbroodje bij de bakker. Daarom wilde ik haar eens verrassen met een zelfgemaakte variant. Een geslaagde actie, want dit honing-notenbroodje met honing, amandelen, pecannoten, vanillepudding en bladerdeeg vond ze heerlijk. Ik heb van de broodjes een soort knutselwerkje gemaakt, maar als je lekker makkelijk wilt doen vouw je gewoon de hoekjes van het bladerdeeg naar binnen.
Soms heb je gewoon zin in een tosti. Ik maak niet heel vaak een tosti, ik heb niet eens een tosti-ijzer, maar gelukkig mocht ik die van mijn moeder lenen. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat je een tosti natuurlijk prima in een pan of de oven kan maken, dan krijg je alleen niet van die leuke strepen (tenzij je natuurlijk een grillpan gebruikt).
Altijd als ik naar Oostenrijk ga eet ik daar met de lunch graag een bord kaiserschmarren. Heus niet elke lunch, zo gezond is het niet, maar toch zeker een paar keer. Het is namelijk wel heerlijk bijkomen als je van de piste afkomt. Helaas ben ik al enige tijd niet meer in Oostenrijk geweest en dus stond er op mijn shortlist om ze gewoon eens zelf te maken. Deze week was het eindelijk zo ver. De kunstpiste (zonder sneeuw, maar met borstels) bij mij in de buurt is misschien niet te vergelijken met het echte Oostenrijk, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
Kaiserschmarren (of Kaiserscharrn, de spelling varieert wat op het internet) zijn heerlijk! Ik vind wel dat ze er wat vreemd uitzien, namelijk een dikke pannenkoek die in stukken gehakt is. Gelukkig doet dat niks af aan de smaak. Vaak worden kaiserschmarren gegeten met appelmoes, maar ook met andere dingen is het erg lekker. Zoals een makkelijk zelfgemaakte rood fruit compote!
Van dit recept word ik zo ontzettend blij! Dit is een ultiem weekend recept, ideaal voor een dag als je net wat meer tijd hebt voor het ontbijt, want er zit wel enige voorbereiding aan. Voor het eerst at ik deze broodjes in Amerika en sindsdien zijn ze zeker een favoriet. Ik heb er zelfs met mijn tante een traditie van gemaakt om bij de Cinnabun een broodje te gaan halen als ik daar weer op bezoek ben. Daar komen ze wel in een iets groter formaat, dus dan delen we hem (meestal). Het lekkerst zijn ze als ze nog warm zijn, dan kun je ze nog zo lekker uit elkaar trekken en dan lekker met een beetje glazuur. Ik krijg nu alweer trek!
Een tijdje geleden stuurde een goede vriendin van mij een foto van haar omelet met geitenkaas (mensen sturen mij inderdaad foto’s van eten). Dat gaf mij gelijk de inspiratie om ook eens een heerlijke omelet te maken. Ook met geitenkaas, mijn favoriete soort kaas (ook omdat ik niet alle kazen kan eten). Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte deze heerlijke omelet met geitenkaas, spinazie, cherrytomaten en zongedroogde tomaten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.