Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze lekkere pannenkoeken, die geenszins op Hollandse pannenkoeken lijken, kun je in de Verenigde staten in elk pannenkoekenhuis en vele “American diners” bestellen, maar dan eet je het meestal niet als losstaand gerecht. Je bestelt het dan bij het ontbijt of lunch als bijgerecht. Dan krijg je bijvoorbeeld een combinatie van wentelteefjes, pannenkoeken, roerei en bacon. Enorm gezond uiteraard en wat mij betreft ook iets te veel van het goede als combinatie, maar losstaand met wat siroop en verse vruchten zijn ze ook heerlijk.
Heb je al eens geprobeerd havermout te bakken in de oven? Ik, tot vandaag, in ieder geval niet. Dus werd het hoog tijd om dat te proberen en eens met wat anders te ontbijten. Ik maakte het met lekker wat aardbeien, frambozen, chocolade en honing. Dat zijn inderdaad behoorlijk wat toevoegingen, maar daar leent de havermout zich dan ook perfect voor.
Ontbijt je liever warm of koud? Eerlijk gezegd ontbijt ik meestal liever gewoon snel. Maar met al het thuiswerken van tegenwoordig is het makkelijker om meer de tijd te nemen voor het ontbijt. Ideaal om deze lekkere baked oatmeal (oftewel gebakken havermout) met appel, kaneel en amandelschaafsel te maken. Hoewel je genoeg tijd moet hebben om dit lekker warme ontbijtgerecht te maken, gaat die tijd vooral zitten in het bakken in de oven. Zelf heb je er eigenlijk maar weinig werk aan. En nog een tip van mij. Als je over hebt, bak het dan de volgende dag gewoon op in de koekenpan.
In de afgelopen weken heb ik niet veel tijd gehad om te bloggen. Ik ben voornamelijk de hort op geweest met mijn nichtje, maar gelukkig had ik wel tijd om nog wat lekkere recepten te maken. Alleen het posten van de blogs daar kwam het niet zo van.
Dit is de perfecte toevoeging aan het paasontbijt! Deze lekkere zachte brioche is niet moeilijk om te maken, maar wel tijdrovend. Het deeg moet namelijk een hele nacht rusten in de koelkast en meerdere keren rijzen. Gelukkig hoef je er tijdens het rijzen niet naast te blijven staan, dus dat scheelt weer. Ik heb er zelf voor gekozen om het brioche deeg te vlechten voor het uiterlijke effect, maar dat is uiteraard niet noodzakelijk voor het maken van een lekker brood.
Ik heb ontzettend lang (zelfgemaakte) granola bij het ontbijt gegeten. Op een gegeven moment ben ik daarmee gestopt, waarom weet ik niet meer. In ieder geval niet omdat ik het niet lekker vind, want ik ben er gek op. Afgelopen zomer zei iemand tegen me dat ze veel meer energie had gedurende dag als ze met granola ontbeet in plaats van ontbijten met een boterham. Dus toen dacht dat moet ik ook eens proberen. Nu, twee maanden later, heb ik ook daadwerkelijk granola gemaakt. En niet zomaar granola, chocolade granola met cacao en lekkere stukjes extra pure chocolade. Of ik ook daadwerkelijk meer energie heb gedurende de dag daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar ik heb wel langer een vol gevoel. Overigens is de granola heerlijk met verse aardbeien.
Tijd voor een echt weekendrecept! Namelijk deze heerlijke zoete broodjes, ensamaïdas genaamd. Deze broodjes worden met name gegeten op Mallorca en zijn heerlijke gelaagd omdat je ze oprolt met een heerlijke laag boter ertussen. In mijn geval werd ik geïnspireerd door de versie van de Hairy Bikers met amandelboter en besloot ik hun versie (een klein beetje aangepast) te maken. Ik vind deze broodjes het lekkerst als ze iets warm zijn, maar dat hoeft niet rechtstreeks uit de oven, je kunt ze een dag later ook gewoon even opwarmen.
Ontbijtkoek is iets waarvan veel mensen het beeld hebben dat het erg gezond is. Niet zo vreemd aangezien het in diëten nog wel eens als tussendoortje wordt voorgeschreven. Dit is omdat het een laag vetgehalte heeft, helaas zitten er wel ladingen suiker in een ontbijtkoek. Stiekem toch niet heel erg gezond dus. Ik wilde al een tijdje een gezonde versie maken, dus ik ben eindelijk eens aan de slag gegaan.
Woensdag is pannenkoekendag hier in huis. Geïntroduceerd door mijn moeder toen ik op de basisschool zat en ik kan me niet anders herinneren dan dat ik elke woensdagmiddag met de lunch pannenkoeken te eten kreeg. Hoewel we nu niet meer elke woensdag pannenkoeken eten, vind ik het nog steeds even lekker als vroeger.
Heerlijk ’s morgens ontbijten met granola (muesli), yoghurt en wat fruit. Ik ben er al jaren gek op. Eerlijk gezegd vind ik het zo lekker dat ik het ook weleens eet zonder iets erbij, gewoon droog. Misschien een beetje raar, maar iedereen heeft zo zijn rare gewoontes, toch? Helaas wordt er aan de muesli in de supermarkten meestal ladingen suiker toegevoegd, daarom lijkt het vaak gezonder dan het daadwerkelijk is.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.