Registeren
Wachtwoord vergeten?
De zomer, het duurde even, maar hij lijkt er dan nu toch echt te zijn. Voor hoe lang? Geen idee, dus we moeten er maar van genieten zo lang het kan. Ik vind dat de zomer vaak vol tegenstrijdigheden zit. Zo’n periode waarin de meesten er picobello, mooi en strak in hun zwempak uit willen zien. Maar waar we ons anderzijds tegoed doen aan ijsjes, hapjes en drankjes op het terras en uitgebreid barbecueën.
Een lekkere chutney kun je met van alles combineren. Een mooi stuk vlees of een lekker stukje kaas. Daarom wilde ik zelf ook eens proberen om zelf een chutney te maken. En wat blijkt, dat is echt totaal niet moeilijk! Deze appel-dadel chutney is zelfs hartstikke makkelijk om te maken en natuurlijk heel erg lekker. Zelf at ik de chutney in combinatie met varkensvlees, een echte aanrader wat mij betreft.
De basis van dit recept kreeg ik een paar jaar terug van een vriendin nadat ik de avocadodip bij haar had geproefd, het is eigenlijk een fancy vorm van guacamole. Ik was nooit gek op guacamole, maar toen ik deze versie proefde was ik helemaal verkocht. Het recept is sindsdien iets aangepast, maar ook over deze versie is iedereen tot op heden laaiend enthousiast.
Een chutney kan echt een heerlijke toevoeging zijn aan een gerecht, of een stukje kaas zoals op de foto hierboven. Nou ben ik zelf gek op balsamico en op vijgen, dus dacht ik waarom niet gewoon een chutney van deze combinatie maken. Nou dat idee heb ik zeker geen spijt van gekregen. De combinatie van zoete en zure smaken komen echt perfect samen in deze heerlijke chutney. Ik at hem zelf bij een beetje brie, maar volgens mij is hij ook heerlijk te combineren met een beetje (warme) geitenkaas of een heerlijke gerookte ham. Zoals je merkt ben ik er erg enthousiast over. Ik raad je dan ook zeker aan om deze chutney zelf een keer te maken.
Een goede pesto is altijd lekker! Het idee om dit recept te plaatsen kwam eigenlijk voort uit het idee om pasta pesto te maken. Dat recept volgt dus ook nog. Nou had ik daar natuurlijk makkelijk een lekkere pesto uit een potje voor kunnen gebruiken, maar dat is natuurlijk niet net zo leuk als het zelf maken. En laten we wel wezen, zelfgemaakte pesto is ook wel heel erg lekker en super simpel om te maken.
Lekker, een broodje hamburger wie houdt daar nou niet van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet van al te veel poespas houd op zo’n broodje. Dus niet zes verschillende sausjes, en tien verschillende soorten beleg, dat vind ik eigenlijk gewoon zonde van de smaak van de hamburger. Nou is de smaak van een zelfgemaakte hamburger natuurlijk ook wel net even anders als de smaak van die van een fastfoodketen. En voor een sausje geldt dat ook niet anders.
Dulce de leche, oftewel melkzoet (aldus Wikipedia), is een heerlijke karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk. Nou dat klinkt misschien niet super smakelijk, maar dat is het wel. Niet voor niks is dulce de leche erg bekend in Zuid-Amerika. Echte karamel is het niet, want dat maak je natuurlijk niet van melk, maar daar smaakt het niet minder lekker om. Dit goedje kun je op een boterham smeren, op een taart doen, of gewoon eten met een lepel.
Lang geleden maakte ik eens balsamico siroop, dat maak je heel simpel van balsamico azijn. Gisteren dacht ik ineens waarom niet gewoon ongeveer hetzelfde doen, maar dan met frambozenazijn. Dus zo gezegd, zo gedaan. Door het toevoegen van puree van frambozen komt de frambozensmaak echt heerlijk naar voren. Heerlijk voor over salades of bij een mooi kaasje als je het mij vraagt, want het is dan misschien frambozensiroop, je kunt er dus zeker geen limonade van maken.
Guacamole, als je het vers maakt is het volgens mij best gezond. Al is het dan natuurlijk beter om de tortillachips weg te laten, maar ja die maken het misschien ook wel weer extra lekker. Nou is guacamole niet alleen lekker met een tortillachipje, maar ook heerlijk verfrissend op een wrap. Het geeft het net dat beetje extra. Maar goed, oude en nieuw staat voor de deur, dus deze heerlijke dip zou ik gewoon op tafel zetten met heel veel, maar dan ook heel veel, tortillachips. Dan zou ik wel gelijk het recept twee of drie keer maken, want dan heb je natuurlijk niet genoeg aan één schaaltje.
Een barbecuesaus is altijd lekker bij diverse soorten vlees. Ik wilde in plaats van barbecuesaus eens wat anders proberen, een barbecuemarinade. Het recept baseerde ik op een recept voor barbecuesaus, maar hierin verving ik onder andere de ketchup voor tomatenpuree, dat bakt namelijk stukken beter en het scheelt een lading suiker die vaak in ketchup verwerkt wordt.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.