Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het is zowaar weer echt barbecueweer! Al zal het zoals gebruikelijk waarschijnlijk van korte duur zijn, maar daarom moet je er natuurlijk extra van genieten. Deze garnalenspiesjes zijn perfect om op de barbecue te doen. Makkelijk om te maken en met een heerlijk Oosters tintje.
Een stukje zalm op z’n tijd vind ik altijd een goede afwisseling. Ik ben niet iemand die eindeloos bergen vlees naar binnen kan proppen. Geen enorme steaks voor mij (wel een kleintje), maar net zo graag eet ik een stukje vis en bij voorkeur dan zalm.
Pasta! Daar ben ik echt zo gek op! Op de laatste avond dat ik in de Verenigde Staten was at ik bij The Grand Lux restaurant een heerlijke pasta met garnalen en room. Deze vond ik zo lekker, dat ik besloot om hem thuis te proberen na te maken. Nou dat is goed gelukt, want dit recept is echt fantastisch en een makkie om te maken!
Ben jij ook zo gek op pasta? Ik in ieder geval wel. Hoewel ik een paar standaard recepten heb die ik graag maak, vind ik het ook heerlijk om er mee te variëren. Deze keer deed ik dat met een heel snel en simpel recept met zalm, spinazie en cherrytomaten. Je kunt dit hele recept in 20 minuten op tafel hebben staan, sneller als je een beetje vlot kunt snijden.
Tijd voor vis! Nadat ik een lekkere pistachepesto had gemaakt leek het me lekker om de pesto in een gerecht te verwerken, maar dan geen pasta pesto (hoewel dat natuurlijk ook super lekker is). Ik vind vis die je gewoon puur in een beetje roomboter bakt echt al super lekker, maar wat ik nog lekkerder vind is vis met een beetje kruiden. Daarom besloot ik om een heerlijk stukje vis in te smeren met een dun laagje pesto en er met behulp van wat wit brood een heerlijk krokant laagje aan te geven.
Ik had zin om eens geheel wat anders te proberen. Ik had er al regelmatig van gehoord en met name in Amerikaanse kookprogramma’s wil het nog wel eens aan bod komen, de vistaco. Ik had het nog nooit gegeten, laat staan gemaakt, maar het stond alweer een tijdje op mijn to-do lijstje.
Wokken! Zo makkelijk, vaak snel en zo lekker! Ok, ik ben er dus duidelijk gek op. Vooral omdat er in de Aziatische keuken veel uitgesproken smaken te vinden zijn en daar houd ik nou eenmaal van. Dat je een soort smaakexplosie krijgt, je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Het lekkerst vind ik het altijd als er een combinatie van zoete en zure smaken met een klein beetje pit in zit. Daar is ook dit lekkere gerecht uit voortgekomen.
Ik ben net terug van bijna twee weken Amerika, Dallas (Texas) om precies te zijn. En na dagenlang veel te grote porties, ongezond en veel te zoet eten was ik toe aan iets gezonds. Deze wrap met gerookte zalm is dan ook perfect, lekker licht en gezond. Met een beetje crème fraîche, avocado en pico de gallo is het echt een super combinatie. Ideaal voor de goede voornemens, of als je net meer dan vijftien uur gereisd hebt.
In 2009 gaf de Albert Heijn een leuke serie kookboekje uit genaamd “Eten met plezier”. Dit recept voor zalm in basilicum-roomsaus komt uit het boekje “tis vis” uit deze serie. Voor de zalmliefhebber wat mij betreft een echte must om eens te proberen, omdat de room niet overheersend is ten aanzien van de zalm, maar net dat beetje extra toevoegt.
Een lekker stuk vis op zijn tijd vind ik echt heerlijk. Met name zalm vind ik erg lekker, zeker in combinatie met bijvoorbeeld risotto. Dat is pas genieten! Nu komt het er niet enorm vaak van om vis te maken. Vaak omdat ik voor biologische zalm kies, en de prijs daarvan en mijn enorm Hollandse genen niet zo goed combineren. Maar gelukkig is ook de biologische zalm weleens in de aanbieding en zo maakte ik afgelopen week deze heerlijke zalm met een frisse citroensaus.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.