Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik eet over het algemeen ladingen tomatensoep. Dat is nou eenmaal mijn favoriete soep. Maar er zijn ook genoeg andere soepen die ik heerlijk vind. Wel ben ik van de wat stevigere goed gevulde soepen. Op groentesoep na, vind ik soepen met een heldere bouillon gewoon echt minder lekker. Deze pompoensoep bevat niet alleen pompoen, maar ook aardappel, wortel en tomaat. De toevoeging van de aardappel zorgt ervoor dat de soep een extra lekkere volle smaak krijgt.
Dit simpele gerechtje maakte ik vooral toen ik jaren geleden in de Verenigde Staten woonde. Ik ben gek op gerechten met een klein beetje zoet erin. De perziken vind ik dan ook een heerlijke toevoeging. Overigens vind ik perziken warm misschien nog wel lekkerder dan koud. Geen idee wat dat is, maar dat heb ik wel vaker. Zo vind ik ananas ongebakken en koud helemaal niet lekker en vind ik warme appels (met kaneel uiteraard) nog veel lekkerder dan koude appels.
Onlangs ging ik met de scouting op kamp en was het aan mij om het toetje voor de zaterdagavond te maken. Ik wilde niet de standaard yoghurt en vla of een stuk fruit, ook al is daar niks mis mee, maar ook niet iets al te ingewikkelds. Daar heb je namelijk simpelweg geen tijd voor op kamp. Het werd deze appeltrifle met yoghurt en speculaasbrokken. Zelfs voor 50 man was het relatief weinig werk om te maken en het viel enorm goed in de smaak bij de kinderen. Tot mijn verbazing zelfs, want er zitten toch een aantal moeilijke eters tussen.
Ik vond het hoog tijd om weer eens een quiche te maken. Eens in de zoveel tijd vind ik een quiche heerlijk. Het zelf maken van een quiche is hartstikke makkelijk, het kost alleen wat tijd. Het deeg is zo gemaakt, het moet alleen even opstijven. En de vulling is misschien nog wel makkelijker om te maken. Voor de rest is het alleen maar een kwestie van bakken en wachten. De naam van deze quiche is een klein beetje misleidend, hoewel er voornamelijk paprika in zit heb ik de ook wel één hele tomaat gebruikt voor smaak en decoratie en is het geheel bestrooid met fetakaas.
Ik ben de laatste tijd een beetje druk, dus ik had behoefte aan een makkelijke maaltijd. Heel veel makkelijker dan (bijna) alle ingrediënten door elkaar gooien en in de oven grillen wordt het niet, dus zo gezegd zo gedaan. Het resultaat? Een heerlijk gerecht dat binnen een half uur klaar is!
Ik heb ontzettend lang (zelfgemaakte) granola bij het ontbijt gegeten. Op een gegeven moment ben ik daarmee gestopt, waarom weet ik niet meer. In ieder geval niet omdat ik het niet lekker vind, want ik ben er gek op. Afgelopen zomer zei iemand tegen me dat ze veel meer energie had gedurende dag als ze met granola ontbeet in plaats van ontbijten met een boterham. Dus toen dacht dat moet ik ook eens proberen. Nu, twee maanden later, heb ik ook daadwerkelijk granola gemaakt. En niet zomaar granola, chocolade granola met cacao en lekkere stukjes extra pure chocolade. Of ik ook daadwerkelijk meer energie heb gedurende de dag daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar ik heb wel langer een vol gevoel. Overigens is de granola heerlijk met verse aardbeien.
Ik had nooit gedacht dat het maken van gevulde koeken zo makkelijk zou zijn. Maar waarom ook niet, ik bedoel het is gewoon twee lagen koekjesdeeg met een vulling ertussen. Een hele lekkere vulling dat wel. Ik maakte laatst een flinke berg amandelspijs voor een rood fruit sloffentaart. Hier had ik flink wat van over, dus was het tijd om nog wat te maken met dit heerlijke goedje. Nou ja eigenlijk twee dingen, want ik heb er ook nog een appel kruimel sloffentaart mee gemaakt. Dat recept volgt later.
Enige tijd geleden kocht ik op een beurs een sloffenring, helaas was ik er nog niet aan toe gekomen om daadwerkelijk een slof te maken. Deze week was het eindelijk zo ver. Mijn vader is jarig en dat betekend dat hij met gebak dat door mij gemaakt is wil trakteren op het werk. Er zijn genoeg collega’s dus over het algemeen gaat hij met drie verschillende soorten gebak erheen. De laatste jaren probeer ik elk jaar minimaal één nieuw recept te maken. Dit jaar werd het deze heerlijke rood fruit slof met banketbakkersroom en wit chocoladeschaafsel. De amandelspijs die als vulling dient voor de sloffenbodem maak ik zelf, maar er natuurlijk niks mis mee om deze gewoon te kopen.
Vrienden van mij verbouwen nogal wat groenten in de tuin en dat resulteert soms in een dusdanige hoeveelheid groente dat je er de hele straat van te eten kan geven. Dus wat wil het geluk, ik mocht één en ander mee naar huis nemen. Verser dan dit is het niet te krijgen, want één en ander werd ter plekke uit de grond getrokken. Met heerlijk rode bietjes, rode en gele tomaatjes, prei en basilicum ging ik naar huis. Een aantal van deze ingrediënten heb ik in deze heerlijke salade verwerkt.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik eet nog steeds ruim voldoende ijs. Er zit hier niet al te ver vandaan een hele lekkere ijssalon waar je vanalles kan krijgen van mango-passievrucht sorbetijs tot aan tiramisu ijs en chocolade karamel zeezout ijs. Zoals je zult begrijpen sta ik niet wekelijks in de keuken mijn eigen ijs te maken, gelukkig maar want mijn vriezer is niet zo groot, maar af en toe vind ik het wel heel leuk om te doen. Nadeel van het hebben van een misschien iets te goedkope ijsmachine is dat ik niet met 40 graden moet bedenken dat ik ijs wil maken, want dat kan het apparaat absoluut niet aan. Al gok ik dat dat voor de meeste ijsmachines geldt die niet zelf-vriezend zijn.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.