Registeren
Wachtwoord vergeten?
In januari gaan we lekker gezond doen… Nou ik niet hoor, ik eet gewoon lekker waar ik zin in heb en zolang mijn broeken nog passen vind ik dat wel prima. Vandaag had ik zin in cake. Dus wat doe je dan? Je bakt er natuurlijk eentje! Dus zo gezegd, zo gedaan. Het werd een cake gevuld met stukjes appel en wel drie specerijen erin. Toen de cake eenmaal in de oven stond rook al snel het hele huis overheerlijk.
Heb je nog last minute een makkelijk en uiteraard lekker dessert nodig? Dan is dit het dessert voor jou. Je kunt dit in 30 minuten op tafel hebben staan zonder al te veel moeite. Perfect voor de afsluiting van een heerlijke kerstmaaltijd!
Met kerst wil je natuurlijk iets moois op tafel zetten. Nou kan iets moois in allerhande soorten en maten komen en hoeft dat wat mij betreft geen kunstwerk op je bord te zijn. Maar voor de echte freumelaars heb ik een passend recept gemaakt, namelijk aardappelroosjes. Qua ingrediënten is het niks moeilijks. Vooral het in elkaar rollen is een werkje en je moet er een klein beetje geduld voor hebben.
Het is bijna kerst en dan eet je natuurlijk net even meer bijzonder dan anders. Nou ben ik wel een klein beetje een voorstander van iets maken waar je niet de hele dag voor in de keuken hoeft te staan. Dat hoeft met deze lekkere gevulde rollade zeker niet. Je kunt hem zelfs als je wilt de dag ervoor al maken en dan in de koelkast laten liggen. Dan kunnen de smaken er nog meer intrekken. Nou weet ik dat je een rollade vaak in relatief dunne plakjes snijdt, maar ja daar ben ik niet zo goed in. Gelukkig maakt de dikte van de plak niks uit voor de smaak.
Ik had zin om nog een voorgerechtje te maken voor de kerst. Dat werd dit lekkere torentje van rucola, gegrilde paprika en een gepocheerd ei op een lekker geroosterd broodje. De gegrilde paprika is aangemaakt alsof je bruschetta aan zou maken. Wat naar mijn mening ook een heerlijke combinatie is. Let alleen op dat je niet een enorme teen knoflook gebruikt, die van mij was eigenlijk zo groot dat er 3 tenen ingepast hadden, waardoor de knoflook een beetje te veel werd.
Tijd voor een recept dat je ook gezellig samen met kinderen kunt maken. Kaneel shortbreadsterren die je gezellig in de kerstboom kunt hangen. De koekjes zijn gedecoreerd met royal icing en een klein beetje eetbare glitterpoeder. Zoals je ziet zal ik nooit professioneel koekjes versierder worden. Maar gelukkig is het belangrijker dat de koekjes lekker smaken dan dat ze er fantastisch mooi uitzien. En lekker dat zijn ze!
Sinterklaas is alweer voorbij, dus het is de hoogste tijd voor de eerste kerstgerechten. Ik begin dit jaar met een makkelijk voorgerechtje of een hapje bij de borrel (net hoe je het wilt zien). Het leuke aan crostini’s is dat je er heerlijk mee kan variëren. Het is dan immers ook gewoon een geroosterd broodje met wat beleg erop. Alleen klinkt crostini natuurlijk veel luxer, dus laten we het daar maar op houden. Want zeg nou zelf, als je met kerst zegt het hapje is geroosterd brood, dan word je waarschijnlijk toch een klein beetje teleurgesteld aangekeken.
Omdat ik het toch niet kon laten heb ik nog een echt Sinterklaas recept gemaakt. Geen zorgen hoor, het is niks ingewikkelds, los van gewoon iets in de winkel kopen wordt het bijna niet makkelijker dan dit. Het perfecte toetje voor op pakjesavond of wellicht met een andere topping op een andere avond. De hangop is niet mega zoet (want dat hoeft voor mij niet), experimenteer eventueel zelf met wat je lekker vindt qua zoetheid door bijvoorbeeld ook een beetje honing toe te voegen.
Dit is toch wel een beetje de tijd van kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. Twee specerijen waar ik echt gek op ben! Ook amandelspijs hoort echt bij deze tijd van het jaar. Daarom dat deze heerlijke appelkruimelsloffentaart het perfecte soort gebak is om naast de kruidnoten en de speculaas op tafel te zetten.
Als je net als ik gek bent op zoute karamel dan is dit het macaronrecept voor jou! Deze macarons hebben zelfs een dubbele dosis zoute karamel. De vulling bestaat namelijk uit een rand van zoute karamel botercrème, met daarin een hart van zoute karamel. Je moet alleen oppassen dat je er niet te veel karamel in doet, want dan valt de smaak van het macaronkoekje weg en dat is simpelweg zonde.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.