Registeren
Wachtwoord vergeten?
Heerlijk die zomer! Nou ja, 40 graden is misschien wel iets te veel van het goede, maar nu het weer lekker afgekoeld is naar normale zomerse temperaturen gedaald is, is het ook weer heerlijk buiten vertoeven. En dat buiten vertoeven doe ik graag met diverse hapjes erbij. Ik kan wel stellen dat ik, buiten alle kampen om die ik voor de scouting gedraaid heb, zelden zo vaak hapjes gegeten heb als in de afgelopen paar weken. Hapjes, het klinkt altijd een beetje gek, maar ik heb er gewoon geen beter woord voor. Het waren namelijk geen Spaanse hapjes, dus tapas kun je het niet noemen en eigenlijk alle hapjes waren te groot om het amuses te kunnen noemen. Ik houd het dus op hapjes. Deze crostini met geitenkaas, Serrano ham en meloen past fantastisch bij een maaltijd van hapjes en mooi zomers weer.
Aardbeien, mozzarella, tomaten en basilicum, misschien een onverwachte combinatie , maar wel heel lekker. Het is misschien geen 36 graden meer (gelukkig wat mij betreft), maar deze heerlijke zomerse spiesjes zijn altijd lekker. Al staan ze natuurlijk het mooist op een tafel die heerlijk in het zonnetje staat met een lekker glaasje witte wijn ernaast, terwijl je heerlijk aan de tuintafel zit of met je voeten omhoog op je loungebank zit.
Dit is misschien niet echt een zomers recept. Met dit warme weer denk je misschien alleen maar aan ijs. Maar deze wortel-dadelcake is echt fantastisch lekker! En met een bolletje (of twee bolletjes) vanille ijs erbij is dit ook gelijk perfect toetje. Nog een kleine tip. Wees niet zoals ik ongeduldig met het storten van de cake, maar laat hem eerst goed in de vorm afkoelen. Anders eindig je straks met twee cakes, ook lekker maar niet helemaal de bedoeling.
Gnocchi vind ik gekookt al erg lekker, maar gebakken minstens net zo. Ik heb de laatste tijd helaas niet zoveel tijd om aan mijn blog te werken, dus ga ik voor de wat makkelijkere en niet zo tijdrovende recepten. Dit recept past daar perfect tussen! Simpel en lekker, wat wil een mens nog meer?
Wat smaakt er nou niet lekkerder met tortillachips? Ok, een heleboel dingen, maar dat geldt niet voor deze lekkere Mexicaanse gehaktschotel. Ik denk dat je veel kinderen heel erg blij maakt met deze schotel, er zit toch immers chips op. Misschien dat je er dan wel een beetje minder cayennepeper op moet doen, maar voor volwassenen mag het wat mij betreft zeker een beetje pit hebben. De ingrediƫntenlijst lijkt misschien lang, maar geloof mij als ik zeg dat je dit gerecht met een half uur op tafel kan hebben staan, als je tenminste een beetje snel kan snijden.
Ik had zin in iets lekkers en iets simpels. Ineens had ik het , ik heb zin in een broodje hamburger maar dan met een twist. Die twist werd heerlijk gekarameliseerde uit, niet gezond, maar wel erg lekker. Eerder maakte ik al eens de hamburgers zelf. Daar had ik deze keer dus totaal geen behoefte aan en dus ben ik gewoon voor een mooie kant-en-klare hamburger gegaan. Ik heb zelf een voorkeur voor de hamburgers van Greenfields, die kun je bij de Appie halen, maar koop vooral een hamburger die je zelf lekker vindt. Of maak ze natuurlijk gewoon zelf.
Tijd voor een lekker makkelijk bijgerecht. Eentje van het soort die je het hele jaar door op tafel kunt zetten. Dit recept is zo simpel dat je je bijna af kunt vragen of het wel echt een recept is, maar dat maakt deze aardappeltjes niet minder lekker. En lekker zijn ze!
Morgen is het alweer Koningsdag! Daar mag natuurlijk best een bijpassend koekje bij. Deze vrolijke koekjes in de vorm van vlaggen en kroontjes kun je morgen in ieder geval zeker serveren. Ik heb uitstekers gebruikt om de koekjes in deze vorm te krijgen, maar je kunt natuurlijk makkelijk een papieren mal gebruiken om ze uit te snijden.
Met de Pasen voor de deur eet ik al dagen veel te veel paaseitjes. Ze zijn ook zo lekker! Ik ben vooral gek op eitjes met karamel. Heerlijk als er feestdagen voor de deur staat waar het voor een groot deel toch ook draait om eten, eten en nog meer eten. Naast het eten van eindeloos veel paaseieren is het natuurlijk fijn om ook wat te variƫren. Daarom besloot ik om deze heerlijke karamel meringues met jullie te delen. Ik was al gek op vanille meringues, maar deze zijn wat mij betreft nog wel een stapje lekkerder. Ze zijn makkelijk om te maken, je moet alleen goed opletten dat je je karamel niet verbrand.
Ondanks de regen van de afgelopen dagen leek het weer gisteren toch een beetje bij te draaien. Tijd dus om gelijk een zomerse salade te maken. Ok, dit klinkt alsof ik er veel meer over nagedacht heb dan dat ik daadwerkelijk gedaan had. Eerlijk gezegd had ik zin in iets gezonds en simpels, en ik ben nou eenmaal gek op salade. Ik moet zeggen dat ik niet heel vaak mango eet. Waarom weet ik eigenlijk niet, misschien omdat je er zulke kleffe handen van krijgt. Nou ja geen idee eigenlijk, het is in ieder geval heerlijk in deze makkelijke salade.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.