Registeren
Wachtwoord vergeten?
Bijna iedereen kent wel lemon curd, maar ken je ook al sinaasappel curd? In het kader van Koningsdag leek het me leuk om dat een keer te maken. En ik kan je vertellen dat is minstens net zo lekker! Heerlijk als taartvulling of bij een scone of wat je verder nog maar lekker vindt. Eerlijk gezegd vind ik deze curd zo lekker dat ik hem rustig zo oplepel.
Zin om lekker koekjes te bakken met de Pasen, maar dan wel zonder er al teveel tijd in te hoeven steken? Dan wil je deze heerlijke citroen shortbread koekjes maken. Je hoeft het deeg niet uit te rollen of koekjes uit te steken. Je laat het als een rol opstijven en snijdt het vervolgens in plakken. Zeg nou zelf, makkelijker kan toch niet?
In tijden van veel drukte is het fijn om een makkelijk gerecht klaar te kunnen maken . Dit zoetzure wokgerecht is zo’n gerecht. Simpel om te maken en heerlijk om te eten. Het recept voor zoetzure saus gebruik ik regelmatig en mag ik ook graag aan bezoek voorzetten. Dat valt altijd goed in de smaak.
Ik had zin om weer eens een variatie te maken op mijn lekkere standaard risotto en dat is goed gelukt! Deze vegetarische risotto heeft de heerlijke smaken van geroosterde paprika en zongedroogde tomaten tezamen met lekker knapperig pijnboompitten.
Het klinkt misschien een beetje suf, maar ik vind gedroogde mango’s dus super lekker! Het is heerlijk zoet en geeft je echt het idee dat je iets aan het snoepen bent. Gelukkig iets wat wel een stuk gezonder is dan een zak winegums leeg eten, een stuk lekkerder en een stuk minder chemisch. Je bent alleen wel even bezig om het te maken, namelijk zo’n 2 uur. Het is wel het makkelijkst als je met meerdere bakplaten tegelijk in de oven kan werken, want dan kun je extra veel maken!
Ik heb al heel wat meringues gemaakt. Ze zijn leuk als cadeautje en onder de juiste omstandigheden kun je ze redelijk lang bewaren. Het gaat ook weleens mis hoor. Met name als ik ongeduldig ben en het eiwit niet lang genoeg opklop. Of als het weer niet meewerkt en het te vochtig is buiten, want meringues en vocht gaan dus echt voor geen meter samen. Gelukkig heb ik met deze meringues geen problemen gehad en zijn ze gewoon hartstikke lekker.
Alweer een vegetarisch recept?! Jazeker! Nee, ik ben geen vegetariër geworden. Ik maak gewoon wat vaker een vegetarisch gerecht dan voorheen, maar ik mag nog net zo graag vlees eten. Vegetarisch eten is natuurlijk hartstikke lekker, maar los daarvan kan het ook een leuke uitdaging zijn om recepten waar normaliter vlees in gaat vegetarisch te maken. Dat is uiteindelijk deze vegetarische bolognese geworden. Bij het maken van de bolognese ben uitgegaan van het basisrecept dat ik normaliter gebruik waar zowel gehakt als spekjes in zitten. Naast wat andere kleine aanpassingen heb ik het vlees vervangen voor linzen. Niet één op één qua gewicht anders zijn het wel heel veel linzen, maar wel genoeg voor een goed vullende saus. Het resultaat is wat mij betreft een heerlijke vegetarische bolognese die als prima afwisseling kan dienen voor de reguliere bolognese.
Ja, ik weet het! Het is een nogal bijzondere naam voor een koekje. Ik heb echt geen idee waar de naam van deze koekjes vandaan komt. Met wat speuren op het internet komen er diverse verhalen naar boven, dus heb ik het maar opgegeven om de daadwerkelijke oorsprong te achterhalen. Ik ken de koekjes uit de Verenigde Staten waar ze veel gegeten worden. Deze vanille koekjes zijn in ieder geval heerlijk zacht met een lekkere knapperige beet van de kaneelsuiker die eromheen zit.
Ik eet verrassend vaak vegetarisch de laatste tijd. Er is geen bijzondere reden hoor, het komt gewoon zo uit. Wel let ik altijd op wat voor vlees ik koop en vind ik het ook zeker niet nodig om elke dag vlees te eten, maar dat is niet iets van de laatste tijd. Pot pies zie je vaak gevuld met vlees, maar vegetarisch zijn ze net zo makkelijk te maken. Deze mini versie zijn lekker als een bijgerecht of bij de lunch, en als je er twee eet heb je ook een beste maaltijd. Ik at er dus gewoon twee achter elkaar, gewoon omdat het kan (en omdat je van al dat koken ook gewoon flinke trek krijgt).
De 14e februari komt eraan, oftewel Valentijnsdag. Eerlijk gezegd heb ik niet heel veel (lees: helemaal niks) met deze dag, maar het is wel een prima reden om een heerlijk zoet dessert te maken. En dat doe ik natuurlijk maar al te graag! Ik vind het heerlijk om meringues in desserts te verwerken. Zo lang ze maar zelf gemaakt zijn natuurlijk.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.