Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik ben gek op de smaak van truffel! Truffelchips, truffelpasta, truffelkaas, het maakt niet uit, ik lust het allemaal. Vorige week at ik nog een heerlijke truffeldip op de Country & Christmas fair. Die zal ik binnenkort eens proberen na te maken, want dat zal uitstekend bij de kerstborrel smaken. Voor nu heb ik een heerlijke truffelrisotto gemaakt. De smaak van de truffel is heerlijk subtiel aanwezig, maar zeker niet te missen.
Het maakt voor deze cake niet uit of je nou kunt bakken of niet, deze cake kan iedereen maken. Normaliter maak je deze cake met theebiscuitjes, echter voor deze variant heb ik chocoladekruidnoten en speculaasbrokken gebruikt. De cake is ongelooflijk makkelijk om te maken en SUPER LEKKER (aldus mijn scoutingkids). Voor dit recept heb je vooral een beetje geduld nodig. De cake moet namelijk opstijven in de koelkast. Je kunt hem dus ook het beste een avondje van tevoren maken. Eigenlijk ideaal voor de Sinterklaasavond, want op de dag zelf heb je er geen omkijken naar en kun je ’s avonds heerlijk snoepen.
Ik had echt zo’n zin om weer eens een lekkere curry te maken. Dus hoog tijd om aan de slag te gaan. Stap één, huisgenootje uitnodigen om mee te eten, ik maak namelijk qua hoeveelheid nooit curry voor één persoon. Stap twee, zelf naanbrood maken (tenminste in mijn geval, want je kunt het ook kopen). Als je dat trouwens wilt doen, moet je wel wat extra tijd uittrekken voor dit gerecht, het deeg moet immers rijzen. Voordeel is wel dat je ondertussen gewoon de curry kunt maken. Stap drie, was dan ook de curry maken. Man o man, wat was dat een lekkere curry. Ik had echt een flinke pan curry gemaakt, ruim voldoende om met drie personen van te eten, mijn huisgenootje en ik hebben de pan echter helemaal leeg geschraapt.
Waar zal ik beginnen? Ik denk dat ik maar eens begin met zeggen dat deze bolognesesaus echt SUPER lekker is. Niet geheel mijn eigen recept, of eigenlijk grotendeels niet, want het recept is namelijk van mijn moeder. Het enige wat ik aangepast heb is de manier van koken. De saus moet namelijk een uur pruttelen en ik heb er voor gekozen om dat in de oven te doen. De saus wordt hierdoor extra dik en krijgt een hele mooie donkere kleur. Overigens is de saus niet alleen heerlijk over de pasta heen, je kunt hem ook gebruiken om een heerlijke bolognese lasagne te maken. Dat recept zal ik binnenkort delen.
Eerlijk gezegd voelde ik me een beetje Koos Inspiratieloos qua eten deze week. Maar ach een mens moet toch eten en bij voorkeur lekker. Geen betere plek om na te denken over wat je wilt eten dan in de auto onderweg naar huis aan het eind van een lange werkdag. Zo’n moment dat je al flinke trek hebt, moe bent (en niet al te lang bezig wilt zijn), dan komt de inspiratie vanzelf. Die inspiratie was dus deze makkelijke en super gezonde couscous met geitenkaas.
De pizza margherita, de enige pizza die ik als kind at. Niet heel erg avontuurlijk, maar wel hartstikke lekker. Ook erg leuk om een keer zelf te maken. Ik vind het altijd het lekkerst als er niet al te veel kaas op zit, als ik bergen kaas zou willen eten, dan zou ik wel een vierkazenpizza maken. Misschien dat er voor sommige mensen wat weinig kaas op deze pizza zit, maar iedereen is natuurlijk vrij om er de dubbele of driedubbele hoeveelheid op te doen. Voor mij is deze hoeveelheid in ieder geval perfect (zeker omdat ik niet zo heel goed tegen kaas kan). Okay, genoeg over kaas, deze pizza heeft namelijk ook een lekkere tomatensaus en een heerlijk knapperige bodem.
Ik ga niet beweren dat ik een enorme viseter ben, maar van zalm word ik toch altijd wel heel erg blij. Van deze zalm in honing met een klein beetje citroen word ik zeker niet minder enthousiast, hij is namelijk heerlijk. Ik heb zelf toch wel een lichte voorkeur voor biologische zalm, qua prijs wel een stuk duurder, maar qua smaak is het dat meer dan waard.
Dit recept is zo simpel dat ik me erover verbaas dat ik niet eerder hummus gemaakt heb. Ik zal je het zelfs nog mooier vertellen, ik had hiervoor zelfs nog nooit hummus gegeten. Nu vraag je je misschien af waarom, maar daar heb ik niet echt een goede reden voor. Wel een slechte reden trouwens, namelijk dat ik de naam echt vreselijk vind en ook de kleur is niet super aantrekkelijk. Slaat helemaal nergens op natuurlijk! Nou mag je een boek natuurlijk nooit op zijn kaft beoordelen, dus was het hoog tijd om zelf eens hummus te maken, maar dan wel met ook nog eens super lekkere pitachips erbij. Deze laatste zijn trouwens ook echt een aanrader!
Een tijdje geleden ben ik benaderd door de mensen van Squid. Squid is een nieuwsapp, die ervoor zorgt dat het nieuws wat je ziet kunt personaliseren. Super leuk dus, want je kunt aangeven welke thema’s jij interessant vindt en die zie je dan terug in jouw persoonlijke nieuwsoverzicht. Nu hebben ze ook een “Eten & drinken” thema, en, je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, ze willen ook graag mijn artikelen tonen in de app. Super gaaf dus!
Ik ben gek op Italiaans! Nou ja, wie niet?! En ik ben gek op brood, zelfs droog brood, dat is misschien iets minder gebruikelijk. Daarom ben ik ook extra enthousiast over deze heerlijke focaccia met rozemarijn met zongedroogde tomaten. Dit recept is echt voor een enorm brood. Eigenlijk had ik zelfs een nog grotere bakplaat moeten gebruiken om te zorgen dat ik een iets platter brood kreeg, maar ongeacht de hoogte van het brood is de smaak echt fantastisch! Voor een iets kleiner brood kun je natuurlijk prima een half recept maken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.