Registeren
Wachtwoord vergeten?
Kaneelswirl, tja niet echt een goed Nederlands woord. Ik kon er helaas geen beter woord voor verzinnen. Deze cake is eigenlijk gewoon een kaneelbroodje, maar dan in de vorm van een cake. Een vanillecake waar ik afwisselend laagjes kaneelsuiker in het beslag gedaan heb. Voor iemand als ik, die gek is op kaneel en cake, een onweerstaanbare combinatie. Wat mij betreft een heerlijke aanrader die helemaal afgemaakt wordt met een beetje vanilleglazuur voor het echte kaneelbroodjes effect. Het enige nadeel is hooguit dat het lastig is om van de cake af te blijven en ik dus mogelijk binnenkort nieuwe broeken moet kopen.
Dit recept had ik al een tijdje op mijn lijstje staan om te delen op mijn blog. Ik had het een paar maanden geleden al eens gemaakt en dat was toen erg goed bevallen. Ik maakte er toen een heerlijke marinade van in plaats van een saus, maar beiden waren even heerlijk. Honing en mosterd vind ik echt een geweldige combinatie, gek genoeg vind ik mosterd op zichzelf helemaal niet zo lekker. Waarom? Voor mij heeft mosterd toch net dat beetje zoete nodig van de honing, al vermoed ik dat veel mensen dat vast niet met me eens zijn.
Het was weer die tijd van het jaar. Mijn vader was bijna jarig en dan krijg ik standaard de vraag of ik gebak voor hem wil maken zodat hij kan trakteren aan zijn collega’s. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet, want taart bakken vind ik gewoon super leuk, dus ieder jaar weer maak ik gebak voor hem. Ik ga altijd voor twee van mijn favoriete recepten, namelijk appelkruimeltaart en brownies, en één soort gebak dat ik nog nooit eerder gemaakt heb.
Dit heerlijke romige goedje, waar niet eens room in zit, is heerlijk als vulling voor taarten en andere soorten gebak. Door het gebruik van een vanillestokje en een beetje vanille extract (in mijn geval zelfgemaakt) krijgt de banketbakkersroom een heerlijk subtiele vanillesmaak. Je kunt het ook naast gewoon zo gebruiken als vulling voor bijvoorbeeld een aardbeientaart, ook goed gebruiken in een botercrème. Let daarbij wel op dat de banketbakkersroom en boter allebei op kamertemperatuur zijn om te zorgen dat je ze goed kunt mengen.
Ik heb weleens de opmerking gekregen dat ik wel heel vaak wraps eet. Ik vind ze dan ook gewoon heel lekker. Van wraps naar quesadillas is dan ook geen hele grote stap. Zeker niet deze vegetarische quesadillas, die echt een koud kunstje zijn om te maken. Ze vullen ook goed door onder andere de zwarte bonen die erin zitten. De quesadillas zijn overigens heerlijk om te serveren met avocado, crème fraîche en salsa.
Tijd voor eens een heerlijk verfrissend drankje! Ik had al een tijdje op mijn lijstje staan om een bowl van witte wijn te maken, maar om de één of andere reden kwam ik er maar niet aan toe. Nu was het eindelijke zover en ik kan je vertellen dit is echt het perfecte drankje voor een zwoele zomeravond!
Het is de laatste tijd warm, warm en nog eens warm. Van dat warme weer krijg ik vooral trek in dingen als salades (en natuurlijk ijs). Lekker fris en licht verteerbaar. Los van het feit dat het ook gewoon lekker makkelijk en snel te maken is. Ik word namelijk een beetje loom van het warme weer, dus dan moet je natuurlijk ook gewoon niet al te veel doen.
Borreltijd! Of lunchtijd, maakt eigenlijk ook niet uit. Tussen Utrecht en Bunnik heb je bij de bossen van Rhijnauwen de Veldkeuken. Daar bestelde ik al meer dan eens een broodje geitenkaas met portvijgen. Heerlijk! Een echte aanrader als je daar eens een keertje in de buurt bent. Nu ik bij de supermarkt weer verse vijgen tegenkwam besloot ik gelijk om zelf ook eens portvijgen te maken en ze deze keer eens heerlijke te combineren met brie. Geen verkeerde keuze, al zou ik het ook zo weer met geitenkaas eten.
Lang geleden maakte ik eens balsamico siroop, dat maak je heel simpel van balsamico azijn. Gisteren dacht ik ineens waarom niet gewoon ongeveer hetzelfde doen, maar dan met frambozenazijn. Dus zo gezegd, zo gedaan. Door het toevoegen van puree van frambozen komt de frambozensmaak echt heerlijk naar voren. Heerlijk voor over salades of bij een mooi kaasje als je het mij vraagt, want het is dan misschien frambozensiroop, je kunt er dus zeker geen limonade van maken.
Ik zou nu kunnen beweren dat ik hier thuis puffend en zwetend van de hitte zit en het daarom uiterst noodzakelijk vond om ijs te maken. Maar goed, ik zit hier in een kantoor met airco te typen, het is hier een zeer aangename temperatuur kan ik je vertellen. Natuurlijk was het warme weer wel de aanleiding voor het maken van ijs en dat is goed gelukt kan ik je vertellen. Heerlijk kaneelroomijs met bastognekoeken en nogatine. Om je vingers bij af te likken!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.