Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het stoofperen seizoen is weer begonnen. Nou zijn stoofperen op zichzelf natuurlijk al super lekker, maar je kunt ze ook heerlijk combineren met een dessert of een taartje. Het stoofperensap kun je ook nog eens inkoken tot een lekkere siroop voor een echte smaakexplosie. Hieronder vind je vier heerlijke stoofperen recepten die makkelijk te maken zijn en een heerlijke toevoeging zijn aan ieder diner.
Aardappelpuree, zo’n gerecht dat gezonder klinkt dan het daadwerkelijk klinkt. Stiekem zit je rustig in je uppie 300 gram smeuïge aardappels weg te werken, waar ook nog eens volle melk en boter aan is toegevoegd. Laatst kwam ik nog een mooie quote tegen: “Op een dag ben ik slank, vandaag is niet die dag”. Dat denk ik weleens als ik dit soort dingen maak, want hoewel ik niet gek ben op gekookte aardappels, van een mooie zachte aardappelpuree word ik toch wel heel gelukkig.
Met kerst wil je natuurlijk iets moois op tafel zetten. Nou kan iets moois in allerhande soorten en maten komen en hoeft dat wat mij betreft geen kunstwerk op je bord te zijn. Maar voor de echte freumelaars heb ik een passend recept gemaakt, namelijk aardappelroosjes. Qua ingrediënten is het niks moeilijks. Vooral het in elkaar rollen is een werkje en je moet er een klein beetje geduld voor hebben.
Het barbecueweer laat de laatste tijd te wensen over, maar goed dat mag hier in huis toch de pret niet drukken. Daarom maakte ik afgelopen week een aantal gerechten die heerlijk bij een barbecue, of een makkelijke maaltijd passen. Deze aardappelsalade met spekjes is een recept van mijn moeder. Echt zo’n kind kan de was doen recept, maar wel echt super lekker. Het lekkerste is hij als je er een klein beetje spekvet door doet. Misschien niet enorm gezond, maar de zomer is toch niet de tijd om te diëten, maar om te genieten.
Dit bijgerecht van mijn moeder is een favoriet bij ons thuis. Als je met de kerstdagen al veel tijd kwijt bent aan allerlei dingen, dan is dit het perfecte bijgerecht voor jou. Het is een simpele kwestie van alles door elkaar gooien, het in de oven zetten, nog één keer doorscheppen en er verder niet meer naar omkijken. Heel veel makkelijker als dat kan volgens mij niet.
Ik kan al heel erg genieten van appelmoes, maar eigenlijk vind ik appelcompote waar net iets meer structuur aan zit nog lekkerder. Nu maak ik op zich best veel dingen met appels, en ik eet er regelmatig eentje, maar je kunt ze ook zo fantastisch combineren met vanalles. Van taarten tot bij vlees, het kan allemaal. Deze keer maakte ik een appelcompote met gembersiroop, honing, kaneel en nootmuskaat en dat was smullen! Een perfect receptje om bij zowel iets zoets zoals pannenkoeken of een lekker stukje vlees te eten.
Ik ben dus gek op appelmoes dus vond het hoog tijd om mijn perfecte appelmoesrecept te delen. Appelmoes maken is ontzettend simpel en als je het mij vraagt honderd keer lekkerder als je het zelf maakt dan wanneer je het uit een potje eet. De beste appelmoes maak je maar met drie ingrediënten, namelijk appels, kaneel en een klein beetje water. Ik had nog een paar heerlijke appels uit eigen tuin (als je ze in de koelkast bewaard blijven ze heel lang goed), dus die heb ik in mijn appelmoes verwerkt.
Tijd voor nog een lekkere salade. Met dit warme weer heb ik namelijk het meeste zin in frisse dingen en daar hoort deze bonensalade met appel en paprika ook bij. Dit is niet het soort salade dat je als op zichzelf staand gerecht gaat eten, geen maaltijd dus, al zal hij door de bonen wel behoorlijk vullen. Maar als bijgerecht is hij heerlijk.
Drie maal is scheepsrecht, toch? Het duurde even voor ik dit recept goed onder de knie had. Het was vooral een kwestie van experimenteren met de temperatuur van de oven en de tijd die het gerecht nodig had. Ook weet ik nu weer dat je risotto nooit moet maken als je haast hebt. Nou ja dat wist ik eigenlijk al, maar ik ben eigenwijs en blijf het dan toch proberen. Ik moet zeggen dat het verder wel ideaal een ideaal recept is. Waar ik normaliter naast de pan blijf staan als ik risotto maak, kon ik het zo de oven in mikken en wachten tot het klaar is.
Tijdens mijn vakantie in Texas at ik een heerlijke coleslaw op een broodje hamburger. Daarom leek het me leuk (en lekker) om ook zelf eens een coleslaw te maken. Ook bij mij eindigde die uiteindelijk op een broodje, alleen niet met een hamburger, maar dat recept deel ik later nog. Ik heb er voor gekozen om rode en witte kool te gebruiken, vooral omdat het er mooi uitziet, maar het smaakt natuurlijk ook hartstikke lekker.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.