Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het heeft even geduurd, maar nu is het zo ver. Het winnende recept van Mariska Bitter eind december staat online. Waarom het zo lang duurde? Ik ging nog even op vakantie tussendoor en wilde het graag filmen, maar dan moet je wel eerst de goede spullen hebben. Maar nu staat ook dit smakelijke recept online, met filmpje uiteraard. Wel maakte ik maar de helft van het oorspronkelijke recept en voegde wat extra bokkenpootjes toe. Het was heerlijk!
Het klinkt misschien een beetje vreemd, broodpudding, oftewel pudding van brood. Niet iets wat je in Nederland heel vaak voorbij hoort komen, daarom is het des te leuker om een keer te maken. Er zijn twee soorten broodpudding die je kunt maken, namelijk gewoon broodpudding, of brood en boter pudding. Je zult begrijpen dat de laatste variant het minst gezond is. Niet dat ik ga beweren dat er aan dit hemelse gebeuren, in welke vorm dan ook, ook maar iets gezond is, maar uiteindelijk koos ik er toch voor om de iets minder vette variant te maken. Ik had nog wat suikerbrood over van vorige week, dus dat kon als een mooie basis dienen.
Iedereen heeft wel eens wat oud brood over en daarvan maak je natuurlijk wentelteefjes! Ownee, broodpudding! Eigenlijk zijn dat een soort wentelteefjes (vind ik), maar dan met het brood in stukjes gesnedenen en heerlijk gebakken in de oven. Deze keer maakte ik een heerlijke variant met appel en glazuur. Super lekker als toetje en zelfs lekker bij de thee.
Alweer een toetje! Tja, wat zal ik er van zeggen, ik ben gewoon gek op toetjes. Eigenlijk moet ik eens op zoek naar een restaurant dat alleen maar toetjes serveert. Hoe fijn zou dat zijn?! Apple crumble vooraf, chocoladesoufflé als hoofdgerecht en dan als dessert dit cappuccinotoetje.
Het is al enige tijd geleden dat ik wat schreef voor mijn blog. Een nieuwe baan, scoutingkampen en allerlei andere dingen kwamen er helaas gewoon tussen. Dus inmiddels is het hoog tijd om weer wat nieuws te delen. Om te beginnen deze heerlijke Charlotte taart met lemon curd, rood fruit en meringues. Een echte aanrader voor een heerlijk niet al te zwaar dessert.
Kerstdessert alarm! Dit is niet zomaar een lekkere taart, dit is een bijzonder lekkere taart. Wel eentje waar je wat werk in moet steken, maar dat is het meer dan waard. Het belangrijkste aan een citroentaart vind ik dat de taart een overduidelijke citroensmaak heeft. Dat is met deze taart zeker gelukt. Niet alleen heb ik het sap van drie citroenen gebruikt, maar ook de rasp van drie citroenen.
Samen met vrienden heb ik een eetclub. Dit weekend was het aan mij de beurt om een driegangendiner op tafel te zetten en als toetje maakte ik daarbij onder andere crème brûlée. Een toetje dat door zijn naam misschien wel luxer klinkt dan het daadwerkelijk is. Namelijk een vanille custard met een laagje gekaramelliseerde suiker waar je zo lekker doorheen kan tikken. Echt een heerlijk toetje, dat je makkelijk één tot twee dagen van tevoren klaar kunt maken, zonder de gebrande suiker uiteraard.
Nadeel van het kerstdiner vind ik vaak dat je na het diner al zo vol zit dat er haast geen dessert meer bij past. Daarom heb ik veel desserts laten passeren voordat mijn uiteindelijke keuze op dit dessert viel. Heerlijke vanille crêpes met daaroverheen warme kersen in siroop, amandelschaafsel en chocoladerasp. Dit is echt een super geschikt toetje als je net als ik tijdens het diner (en eerder op de dag) geen maat kan houden. Niet zwaar, niet te zoet, maar gewoon een geweldige combinatie.
De Eton Mess is dus een Engels toetje dat traditioneel geserveerd werd bij de jaarlijkse cricketmatch tussen Eton College en Harrow School (dankjewel Wikipedia). Het is echt een super simpel gerecht dat van oorsprong eigenlijk maar uit drie ingrediënten bestaat, namelijk slagroom, aardbeien of banaan en meringue. Ik heb er in dit geval een deluxe versie van gemaakt met heerlijke balsamico aardbeien, kwark en bastogne koeken.
Ook zo gek op ijs? Wie niet?! Het lekkerst of in ieder geval het leukst is misschien nog wel om je ijs zelf te maken. Met het warme weer van vorige week besloot ik om weer eens sorbetijs te maken. Deze keer werd het een heerlijke combinatie van frambozen en maracuja. Een maracuja is het gele en iets grotere zusje van de passievrucht en net zo lekker. En laten we wel wezen, van zelfgemaakt ijs is het toch wel extra genieten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.