Registeren
Wachtwoord vergeten?
De afgelopen dagen was het niet echt barbecueweer, maar gelukkig gaat dat in de aankomende dagen veranderen. Daarom dat ik nu vast dit simpele en erg lekkere barbecue dessert recept met je deel. Want ja ook een toetje kun je gewoon op de barbecue maken. Of in dit geval een gedeelte, want ik raad nou niet echt aan om een bolletje ijs op de barbecue te leggen.
Behalve een diner kun je iedereen natuurlijk ook zijn eigen dessert laten maken met het gourmetten. En laat ik daar nou het perfecte recept voor hebben. Heerlijke pannenkoekjes met warme kersen en een beetje vanille-ijs. Je moet natuurlijk en even je pannetje schoonmaken of een doekje over de bakplaat halen, maar dat is natuurlijk niet het grote werk.
Tijd voor een toetje! Hoewel ik (uiteraard) gek ben op toetjes, eet ik ze niet heel regelmatig. Een beetje een gezondheidsoverweging, want hoewel ik vier uur in de week dans is er tegen een toetje elke dag echt niet op te dansen. Tenminste niet tegen het soort toetjes waar ik van houd, zoals chocolade-ijs en tiramisu. Aan dat rijtje kan nu ook dit toetje worden toegevoegd. Heerlijke zelfgemaakte hangop met vanille, gebakken nectarine en bastogne koekkruimels.
Omdat ik het toch niet kon laten heb ik nog een echt Sinterklaas recept gemaakt. Geen zorgen hoor, het is niks ingewikkelds, los van gewoon iets in de winkel kopen wordt het bijna niet makkelijker dan dit. Het perfecte toetje voor op pakjesavond of wellicht met een andere topping op een andere avond. De hangop is niet mega zoet (want dat hoeft voor mij niet), experimenteer eventueel zelf met wat je lekker vindt qua zoetheid door bijvoorbeeld ook een beetje honing toe te voegen.
Tiramisu! Het is één van mijn favoriete desserts. Met de klassieke tiramisu kun je ook eindeloos variëren. Eerder maakte ik al eens een aardbeientiramisu. Ook een echte aanrader, maar deze keer leek het me leuk om iets met een citroensmaak te maken. Vaak als tiramisu met een citroensmaak gemaakt wordt gaat men voor een volledige citroensmaak. Dat is uiteraard hartstikke lekker, maar ik ben gek op contrasterende smaken, daarom heb ik de lange vingers heerlijk in de koffie gedoopt. En dat was een goede beslissing, want het leverde een heerlijke tiramisu op!
Tijd voor Spaanse zoetigheid. Miguelitos zijn luchtige Spaanse mierzoete gebakjes met daartussen vaak een roomvulling. De miguelitos zijn vernoemd naar de beste vriend van de bedenker van het gebakje die het als eerste mocht proeven. Ze zijn lekker luchtig, zoet en klef. Een heerlijke combinatie die je zowel als gebakje bij de koffie of thee kan serveren of als een klein dessert. Mijn versie hebben iets meer kaneel dat het origineel. Ik vind kaneel namelijk heerlijk, dus ik kon het gewoon niet laten. Wil je dichter bij het originele recept blijven, laat dan de losse kaneel weg en doe enkel het kaneelstokje erin.
Heerlijk de paasdagen! Tijd voor een lang weekend met een heerlijk dessert. Ik gebruikte zo’n super lekkere Tony Chocolonely zeezout karamel reep om een chocolademousse (geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver) mee te maken. Hier vulde ik vervolgens een wit chocolade ei mee. Dat laatste ben ik overigens bij drie winkels voor geweest, maar bleken ze gewoon bij de supermarkt (in mijn geval Albert Heijn) te verkopen. Aangezien het een wat stevige mousse is, heb je genoeg aan twee gevulde eieren voor vier personen.
Ik ben gek op toetjes!! En ik ken maar weinig mensen die dat niet zijn. Nou zal je mij niet snel een bakje vla of yoghurt zien eten, maar een heerlijk uitgebreid dessert met allerlei verschillende smaken maak je mij helemaal blij mee. Zo ook met deze heerlijke mini pavlova’s met een mascarpone amaretto crème, appeltjes gebakken met kaneel en calvados en gekaramelliseerde pecannoten. Super makkelijk om te maken, alle losse onderdelen maak je van tevoren klaar en zodra je het wil serveren hoef je alleen nog maar even de pavlova’s samen te stellen, een werkje van 5-10 minuten maximaal.
Pompoensorbetijs, gewoon omdat het kan! Uiteraard moest ik ook wat bereiden met de pompoenpuree die ik laatst maakte en dat werd pompoensorbetijs. Als je van andere dingen met pompoen houdt, moet je dit ook zeker proberen. Met het kleine beetje kaneel erdoor krijgt het iets lekker kruidigs en lekker herfstachtigs. En zeg nou zelf, nu het weer wat mooier weer is, is een herfstachtig ijsje toch precies wat je nodig hebt?
Dit is het perfecte toetje om op tafel te zetten met de kerst! Hoewel je het misschien niet zou denken is chocolademousse onwijs makkelijk om te maken. Het recept heb ik gebaseerd op het chocolademousse recept van Jamie Oliver. Deze chocolademousse is iets steviger en veel voller van smaak dan wat je in de supermarkt kan kopen. En wat is er nou beter dan indruk te maken met een zelfgemaakte chocolademousse?! De chocoladebakjes zijn natuurlijk optioneel, maar die zijn ook vrij makkelijk om te maken en als je hoge ogen wilt gooien zou ik de mousse daar zeker in serveren. Hoe weet ik dat je er hoge ogen mee gooit? Dat heb ik even uitgeprobeerd bij mijn eigen familie. Er ging heel wat “Wow” en “Knap gemaakt” over tafel.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.