Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het klinkt misschien een beetje als een vreemde combinatie, maar balsamico en rood fruit gaan echt zo goed samen. Dit toetje heb ik al meer dan eens gemaakt en valt altijd goed in de smaak. De zachte smaak van de mascarpone, het lekkere zoet van de meringue en de uitgesproken smaak van het rood fruit in combinatie met de balsamico is bij elkaar gewoon heerlijk.
Wat moet je als je deze maand gezond doen wil, maar toch het liefst ook een toetje wilt eten? Dan maak je dit lekkere toetje met rood fruit in port, met yoghurt en een beetje havermout. Ik geef toe, alcoholische dranken zijn niet echt gezond, maar in dit geval gebruik je er geen enorme hoeveelheid van. Dus geen zorgen en gewoon genieten.
Ik ben gek op stoofperen! Ik kan er rustig zonder blikken of blozen vier eten. Mijn favoriete stoofperenrecept is dan ook niet voor niks één van de eerste recepten die ik op mijn blog plaatste. Wij eten nagenoeg elke kerst stoofpeertjes als bijgerecht, daarom leek het me leuk om ze ook eens in een dessert te gebruiken. In tegenstelling tot de meeste crumbles, maak je hierbij de peertjes los van de kruimels. Maar geen zorgen het is super makkelijk en heel erg lekker.
Ik ben echt gek op tiramisu, maar dan wel zelfgemaakt uiteraard. De eerste keer dat ik dit recept maakte was het Amerikaanse deel van mijn familie op bezoek en ik wilde voor het toetje eens wat anders proberen. Het viel die avond goed in de smaak en sindsdien is dit toch wel één van favoriete recepten.
Ik kon het weer eens niet laten om tiramisu te maken. Niet alleen een heerlijk dessert voor de kerst, maar ook fantastisch om op oudjaarsavond te serveren. Voor iemand die absoluut geen koffie lust eigenlijk best een bijzonder dessert. Deze keer dan wel in de vorm van een ijscake met een heerlijke koffiekaramel. Deze laatste kocht ik onlangs op een kerstmarkt en dat inspireerde mij om mijn eigen karamel met koffiesmaak te maken.
Tijd voor een heerlijk kerstdessert. Deze tiramisutaart is een echte showstopper bij het kerstdiner en mocht je wat overhouden ook nog heerlijk bij de koffie de volgende dag. Deze taart maakte ik met een biscuitbeslag, er is dus geen lange vinger aan te pas gekomen. Als je gek bent op tiramisu dan is dit echt een variatie die je moet proberen!
Wat doe je als je verzot bent op tiramisu en op stoofperen? Dan combineer je die twee natuurlijk gewoon in een recept! Vervolgens voeg je daar ook nog bastognekoeken aan toe en dan heb je kerstdessert dat je ieder jaar op tafel wilt zetten. Normaliter maak ik altijd tiramisu in schaalvorm, maar ja dan haal je er toch nooit een super mooi stuk uit. Daarom heb ik hem deze keer in een springvorm gemaakt. Met een beetje bakpapier op de bodem kun je hem als echt taart aansnijden. Als dat niet feestelijk is, weet ik het ook niet meer.
Onlangs ging ik met de scouting op kamp en was het aan mij om het toetje voor de zaterdagavond te maken. Ik wilde niet de standaard yoghurt en vla of een stuk fruit, ook al is daar niks mis mee, maar ook niet iets al te ingewikkelds. Daar heb je namelijk simpelweg geen tijd voor op kamp. Het werd deze appeltrifle met yoghurt en speculaasbrokken. Zelfs voor 50 man was het relatief weinig werk om te maken en het viel enorm goed in de smaak bij de kinderen. Tot mijn verbazing zelfs, want er zitten toch een aantal moeilijke eters tussen.
Zelf ijs maken is natuurlijk fantastisch om te doen, maar niet iedereen heeft een ijsmachine en als het goed heet is zoals nu kan het met een ijsmachine die niet zelfvriezend is ook een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is er ook een makkelijke niet tijdrovende manier om ijs te maken zonder ijsmachine. Voor de basis heb je maar enkele ingrediënten voor nodig, namelijk slagroom, gecondenseerde melk en eventueel een likeur naar keuze. Deze laatste helpt met de textuur van het ijs, maar hoef je er niet per se in te doen. Verder kun je er door doen wat je lekker vindt. Zo maakte ik er vanille-ijs van en verwerkte ik er mijn eerder gemaakte honeycomb met chocolade in. Dat resulteerde in goddelijk lekker ijs!
Zo vlak voor de kerst heb ik nog een last minute toetje voor je. Voor iedereen die gek is op zoute karamel is dit een absolute must! Dit is zo ontzettend lekker. Wat mij betreft is alleen het ijs al voldoende, maar als je toch wat kerststol over hebt van het ontbijt is het natuurlijk extra lekker om er ook zo’n lekker wentelteefje bij te maken. Want zeg nou zelf, met kerst mag het best een beetje luxe en maken die paar extra calorieën ook niet meer uit.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.