Registeren
Wachtwoord vergeten?
Als echte geldbewuste Hollander houd ik natuurlijk enorm van aanbiedingen. Nou ja, een echte koopjesjager ben ik niet, maar als er iets in de aanbieding dat ik regelmatig gebruik dan sla ik wel even in. Daarom vond ik het een leuke uitdaging voor mezelf om een gerecht te maken dat voornamelijk bestaat uit producten die deze week in de aanbieding zijn.
Aardappelpuree, zo’n gerecht dat gezonder klinkt dan het daadwerkelijk klinkt. Stiekem zit je rustig in je uppie 300 gram smeuïge aardappels weg te werken, waar ook nog eens volle melk en boter aan is toegevoegd. Laatst kwam ik nog een mooie quote tegen: “Op een dag ben ik slank, vandaag is niet die dag”. Dat denk ik weleens als ik dit soort dingen maak, want hoewel ik niet gek ben op gekookte aardappels, van een mooie zachte aardappelpuree word ik toch wel heel gelukkig.
Ik ben de laatste tijd een beetje druk, dus ik had behoefte aan een makkelijke maaltijd. Heel veel makkelijker dan (bijna) alle ingrediënten door elkaar gooien en in de oven grillen wordt het niet, dus zo gezegd zo gedaan. Het resultaat? Een heerlijk gerecht dat binnen een half uur klaar is!
Tijd voor een ovengerechtje. Zo eentje waarbij je alle ingrediënten in een schaal gooit (wel na één en ander snijwerk) en er verder weinig omkijken naar hebt. Af en toe is het gewoon fijn als je uit je werk komt om niet al te moeilijk te doen en eigenlijk gewoon op de bank te zitten terwijl je eten gaar wordt in de oven.
Dit bijgerecht van mijn moeder is een favoriet bij ons thuis. Als je met de kerstdagen al veel tijd kwijt bent aan allerlei dingen, dan is dit het perfecte bijgerecht voor jou. Het is een simpele kwestie van alles door elkaar gooien, het in de oven zetten, nog één keer doorscheppen en er verder niet meer naar omkijken. Heel veel makkelijker als dat kan volgens mij niet.
Oei wat een weer de afgelopen dagen! Echt Hollands, nat en koud. Daar hoort natuurlijk een echte Hollandse maaltijd bij, oftewel stamppot. Mijn favoriete stamppot is absoluut rauwe andijvie stamppot, daarom besloot ik om er eens een variatie op te maken met rucola. Een geslaagde actie, die komt zeker nog een keer terug op tafel.
Ik vond het weer eens hoog tijd voor asperges en dan wel in de vorm van deze lekkere bladerdeegtaartjes met parmaham en geitenkaas. Leuk als voorgerechtje of als je gewoon de asperges eens anders wil presenteren.
Eigenlijk had ik hierboven beef wellingtons moeten zetten, want ik maakte er meer dan eentje. Dat zit namelijk zo. Meestal wordt er een groot stuk ossenhaas gebruikt om het te maken en dat is ook erg lekker. Echter is dit vlees ook bizar duur. Daarom besloot ik om het iets goedkoper te houden door kogelbiefstuk te gebruiken. Geen verkeerde keuze al zeg ik het zelf, want de beef wellington was heerlijk! De truc is vooral om de kogelbiefstuk strak op te rollen in het spek, waardoor het geen plat stuk vlees meer is, dit helpt met het krijgen van de juiste garing.
In de supermarkt kun je allerlei lekkere woksauzen kopen en ik moet eerlijk bekennen dat ik dat best wel eens doe. Maar gisteren dacht ik waarom niet gewoon m’n eigen woksausjes maken, zonder alle gekke toevoegingen en helemaal naar eigen smaak.
Ik mag altijd graag carpaccio bestellen in een restaurant. Daar kun je eigenlijk nooit mis mee gaan als voorgerecht en het is ook nog eens makkelijk klaar te maken. Ideaal voor de kerst dus, zeker als je liever gezellig aan tafel zit, dan lang in de keuken staat. Deze variant is net even anders met een heerlijke honing mosterd tijmdressing, versgebakken croutons en geroosterde pistachenoten. De mooie Black Angus carpaccio vond ik trouwens bij de Lidl, ik kwam eigenlijk voor kalfsmedaillons (die helaas uitverkocht waren), maar ging met deze heerlijke carpaccio (en hertenbiefstuk, dat recept volgt later) naar huis.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.