Registeren
Wachtwoord vergeten?
Eerlijk gezegd voelde ik me een beetje Koos Inspiratieloos qua eten deze week. Maar ach een mens moet toch eten en bij voorkeur lekker. Geen betere plek om na te denken over wat je wilt eten dan in de auto onderweg naar huis aan het eind van een lange werkdag. Zo’n moment dat je al flinke trek hebt, moe bent (en niet al te lang bezig wilt zijn), dan komt de inspiratie vanzelf. Die inspiratie was dus deze makkelijke en super gezonde couscous met geitenkaas.
Lekker kruidig eten, daar doe je me altijd een plezier mee! Deze heerlijke couscous is een super makkelijk gerecht voor als je niet veel werk in het koken wil steken, maar wel heerlijk wilt eten. De knapperige kikkererwten zijn daarnaast ook heerlijk als snack. Ik had de helft al opgegeten voordat ik überhaupt aan de couscous begon.
Van de week heb ik heerlijke verse dadels gehaald omdat ik het tijd vond om weer eens lekker een gezonde ontbijtkoek te maken. Maar met dadels kun je natuurlijk nog veel meer maken. Zoals ze lekker vullen met geitenkaas en omwikkelen met spek, of dit lekkere couscousrecept maken met onder andere pompoen. De pompoen geeft het iets herfst achtigs, niet geheel verkeerd met de koude dagen van de afgelopen tijd.
Ik ben deze week bij mijn moeder de (kook)boekenkast in gedoken. Zij verzamelde al recepten en kookboeken lang voordat ik op het toneel verscheen, dus geen betere plek om eens op zoek te gaan naar leuke boekrecepten. Mijn moeder wees me op het boekje “Rommelpotterij, op hoop van zegen” van Ina Faassen en Henk Molenberg uit 1971. Een nogal eigenaardig kookboek, waarin niet de per se de recepten maar de verhalen bij de recepten de hoofdrol spelen. Met recepten als “De Spaanse hoer” en “Hem van boven”, viel mijn keuze op een iets toegankelijker recept, namelijk de wilde eend.
Dit recept is een klassieker van mijn moeder. Deze garnalencocktail staat elke kerst en Pasen op tafel. Best een favoriet dus hier in huis. De saus over de garnalen heeft een heerlijk uitgesproken smaak en romige smaak, en is uitstekend geschikt als voorgerecht. Het leukste vind ik het om het in een mooi glas te serveren, zodat je zowel de garnalen als de saus goed kunt zien.
Het is zowaar weer echt barbecueweer! Al zal het zoals gebruikelijk waarschijnlijk van korte duur zijn, maar daarom moet je er natuurlijk extra van genieten. Deze garnalenspiesjes zijn perfect om op de barbecue te doen. Makkelijk om te maken en met een heerlijk Oosters tintje.
Soms is het fijn om lekker makkelijk te doen met het avondeten. Lekker makkelijk betekend namelijk niet dat het eten minder lekker is. Maar dat het wel ideaal is voor als uit je werk komt en eigenlijk niks anders wil dan op de bank hangen. Want wees eerlijk, we hebben allemaal van die avonden. Gnocchi hoor je eigenlijk te koken, iets wat ik ook erg lekker vind, maar van deze gebakken variant word ik ook wel heel erg gelukkig. Je behoudt het lekkere zachte van de gnocchi, maar dan met een heerlijk knapperig laagje.
Gnocchi vind ik gekookt al erg lekker, maar gebakken minstens net zo. Ik heb de laatste tijd helaas niet zoveel tijd om aan mijn blog te werken, dus ga ik voor de wat makkelijkere en niet zo tijdrovende recepten. Dit recept past daar perfect tussen! Simpel en lekker, wat wil een mens nog meer?
Tijd voor een lekker makkelijk herfstrecept. Want nu de dagen langzaam korter worden en het weer een heel stuk guurder (had vandaag zowaar mijn winterjas aan), is het wel weer tijd voor een lekker warm recept. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Deze heerlijke gehaktballetjes gestoofd in rode wijn zijn zo gemaakt en hartstikke lekker. Perfect voor op een gure herfstdag. En zeg nou zelf ze zijn in rode wijn gestoofd, dat is op zichzelf toch al perfect?
Tijd voor een heerlijk maandag gerechtje. Lekker comfort food voor aan het begin van de week, waar je denk ik toch wel het hele gezin blij mee kan maken (behalve als ze geen vlees eten). Altijd fijn om na een lange werk- of schooldag met heerlijk eten aan tafel te kunnen schuiven en echt weer even bij te komen. Deze lekkere gehaktballetjes met een Italiaans tintje zijn makkelijk om te maken, een ideale start van de week dus.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.