Registeren
Wachtwoord vergeten?
De manier waarop roti gekruid is vind ik erg lekker. Het leek me dan ook lekker om deze manier van kruiden toe te passen op een heel ander soort eten, namelijk gehakt in bladerdeeg. Dit lekkere hapje is dan ook een variatie op een aantal van de ingrediënten van roti, maar dan in een andere vorm. Ik at het met gegrilde groenten bij het diner, maar je kunt het ook prima als hapje serveren bij de borrel.
Blini’s zijn kleine luchtige pannenkoekjes op basis van een gistdeeg. Een recept dat oorspronkelijk gemaakt wordt met boekweitmeel, maar je ook prima met tarwebloem kunt bereiden. Blini’s zie je vaak als kleine gerechtjes voorbij komen. Een veel geziene variatie is er eentje met gerookte zalm en crème fraîche. Ik besloot om het over een zoetere boeg te gooien en te gaan voor blini’s met geitenkaas, aardbeien, spek en honing. De aardbeien met spek combinatie was een nieuwe voor mij, maar echt super lekker! Nou vind ik zout-zoet combinaties sowieso fantastisch, dus misschien niet heel gek dat ik dit ook super lekker vond. Wat mij betreft dus een echte aanrader!
In het kader van nog wat Texas inspiratie maakte ik dit lekkere broodje braadworst met coleslaw, gebakken paprika en barbecuesaus. Niet dat braadworst mega Texaans is, helemaal niet zelfs. Echter deed ik het idee voor dit broodje wel daar op, namelijk op basis van één van de betere hamburgers die ik ooit at. Dit broodje is zowel lekker als lunch of als avondeten. Ik maakte de barbecuesaus voor dit recept ook zelf, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je favoriete kant-en-klare barbecuesaus gebruiken. Voor een klein beetje luxe gevoel vind ik het lekker om een hard broodje te gebruiken in plaats van een zacht broodje. Lekker voor dat beetje extra crunch.
Lekker, een broodje hamburger wie houdt daar nou niet van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet van al te veel poespas houd op zo’n broodje. Dus niet zes verschillende sausjes, en tien verschillende soorten beleg, dat vind ik eigenlijk gewoon zonde van de smaak van de hamburger. Nou is de smaak van een zelfgemaakte hamburger natuurlijk ook wel net even anders als de smaak van die van een fastfoodketen. En voor een sausje geldt dat ook niet anders.
Ik had zin in iets lekkers en iets simpels. Ineens had ik het , ik heb zin in een broodje hamburger maar dan met een twist. Die twist werd heerlijk gekarameliseerde uit, niet gezond, maar wel erg lekker. Eerder maakte ik al eens de hamburgers zelf. Daar had ik deze keer dus totaal geen behoefte aan en dus ben ik gewoon voor een mooie kant-en-klare hamburger gegaan. Ik heb zelf een voorkeur voor de hamburgers van Greenfields, die kun je bij de Appie halen, maar koop vooral een hamburger die je zelf lekker vindt. Of maak ze natuurlijk gewoon zelf.
Ik wilde al een tijdje cannelloni maken, oftewel van die gevulde pastastaafjes. Veel recepten voor cannelloni hebben een vulling van spinazie en ricotta. Ook erg lekker uiteraard, maar ik had toch echt behoefte een iets minder standaard recept en iets wat niet vegetarisch is (al is daar natuurlijk niks mis mee).
Drie maal is scheepsrecht, toch? Het duurde even voor ik dit recept goed onder de knie had. Het was vooral een kwestie van experimenteren met de temperatuur van de oven en de tijd die het gerecht nodig had. Ook weet ik nu weer dat je risotto nooit moet maken als je haast hebt. Nou ja dat wist ik eigenlijk al, maar ik ben eigenwijs en blijf het dan toch proberen. Ik moet zeggen dat het verder wel ideaal een ideaal recept is. Waar ik normaliter naast de pan blijf staan als ik risotto maak, kon ik het zo de oven in mikken en wachten tot het klaar is.
Kip in wijn, of eigenlijk haan in wijn als je het letterlijk vertaald. Dit stond al enige tijd op mijn lijstje om te maken, want zeg nou eerlijk met een heerlijke stoofpot met wijn kun je toch niet misgaan. Een recept dat als ik het internet moet geloven komt van het Franse platteland waarbij men nog iets nuttigs wilde doen met de haan die te oud was om te kraaien. Er zijn heel wat varianten op dit recept. Veelal zie je dat er kip met bot gebruikt wordt, ik heb er gekozen om dat niet te doen. Waarom? Simpelweg omdat ik het makkelijker vind eten.
Na oliebollen, kerststol en uitgebreid dineren is het hoog tijd om weer op de gezonde tour te gaan. Nou ja een soort van, want ik laat de koekjes of chocolaatjes bij de thee laat ik nog steeds niet staan. En ook een lekkere boterham met vlokken of hagelslag kan ik ook zeker niet zonder. Maar een beetje gezonder dan dat ik de afgelopen tijd gegeten heb kan zeker geen kwaad. Daarom maakte ik deze vegetarische courgettelasagne met feta.
Dat pasta niet enorm gezond is weten de meeste mensen wel. Met name witte pasta, maar ook volkorenpasta is niet het niet helemaal, al is die laatste wel gezonder dan de eerste variant. Het zit hem, zoals met veel dingen, natuurlijk in hoeveel je ervan eet.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.